Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
Нагледен пример колко сме с вманиачили в техническите постижения и колко не можем без специализиран инструмент за нещо съвсем елементарно дето може да се направи с тесла и няколко пирона и да свърши същата работа. И за всичкото това една страница акъли и размишление. Хей колеги май всичките боледуваме и почваме да бутаме маслото с тези кратуни.

Ще го нарека ''ЕФЕКТА НА КАПАНА ЗА МИШКИ'' пък дано някой се сети от къде идва като го употребя някъде другаде във форума.
horgasz - специалист
Към автора на темата - защо не обмислиш варианта със залепени една за друга, примерно 4-5 броя по-тънки (около 3-4см) дъски 10х10см с предварително пробити отвори с посочената на предната страница боркорона за дърво? Все пак такъв отвор се пробива по-лесно в по-тънък материал. Тъкмо ще можеш ги загладиш със шкурка, или някаква друга обработка, ако е необходимо за повишаване "уловиимостта" на капана преди да ги слепиш, преди да ги залепиш една за друга. Номера е да уцелиш някакво съосие на отворите, но не мисля че е голяма философия.
Stefan_62 - майстор
Благодаря на всички за идеите, явно ще се спра на вариянта с боркорона или свредло за ИТОНГ дето предложи EDI. Колкото до стругарско изпълнение, мислил съм, но питах на няколко места и все ми отказват, а и тръпката е аз да се поизмъча :lol:. В най-лошият случай ще премина на вариянт с четири дъски и отвор квадрат. :partyman: Благодаря.
Andri01 - майстор
Ще трябва май да направиш поне дузина капанчета,то мишока до като се наканиш ще роди! :sad: :?
maleeeestrax - специалист
Интересна тема и много развлекателна та в тоя дух аз пресметнах че плъх с диаметър на главата фи70мм. ще е дълъг поне 65см. без опашката .Ако хванете такъв ще ви помоля да ми го изпратите. :partyman:
Stefan_62 - майстор
maleeeestrax написа:
Интересна тема и много развлекателна та в тоя дух аз пресметнах че плъх с диаметър на главата фи70мм. ще е дълъг поне 65см. без опашката .Ако хванете такъв ще ви помоля да ми го изпратите. :partyman:
И как го изчисли :? ,ако не си виждал, то аз съм виждал плъх колкото малко коте, колкото до диаметъра на отвора може и да е по-малък около 40-50мм., въпросът е давлиза вътре/в капана/ свободно. Ако не знаеш плъха е едно от най-хитрите и предпазливи животни, усети ли човешка миризма по примамка или капан изобщо не пипа, затова трябва да се работи с ръкавици. :partyman:
kr1100 - майстор
Stefan_62 написа:
то аз съм виждал плъх колкото малко коте, колкото до диаметъра на отвора може и да е по-малък около 40-50мм., въпросът е давлиза вътре/в капана/ свободно.
И аз имах случай с такова "коте" .Залагам капани,хлопки, е няма и няма.Храната взета. Заложих отрова като на хапчета/като зърна от царевица/ и след 1 седмица "котарака" вирна краката. При това не в града , а извън града
mitko64 - майстор
Капана действително е безотказен, правехме такива само че за мишки, с ластик отгоре. Отворите бяха заоблен правоъгълник сечение. Правехме ги на борапарата с голямо, дълго свредло за метал(тогава нямаше глезотии- боркорони). Иначе с боркорона и периодично изсичане на ядката трябва да стане. Един съвет от стар трапер- с отрови не се занимавайте.
Andri01 - майстор
То добре,ама ако върне краката някъде из тавана или маза? Ще усмърди къщата!
krasi92 - майстор
Щом държиш на по голям капан фи 50 пвц тръба за канализация би трябвало да свърши работа

Тема "Напрва на отвор ф60-70мм в дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: