Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogo7777 - майстор
Като пример-опитай върху по-дебел материал да направиш няколко успоредни шева близо един до друг,с един и същи ток.Ще видиш,че всеки следващ шев става с все по-дълбок провар.
:shock:
Няма такива филми с провара......еднакъв ток - еднакво прониквана. Разлика може да има при пространствено положение на електрода.
koveslav - майстор
gogo7777 написа:
Като пример-опитай върху по-дебел материал да направиш няколко успоредни шева близо един до друг,с един и същи ток.Ще видиш,че всеки следващ шев става с все по-дълбок провар.
Няма такива филми с провара......еднакъв ток - еднакво прониквана. Разлика може да има при пространствено положение на електрода.
Как би обяснил тогава,че ако тока ти е по-голям от необходия,детайла се пробива примерно сантиметър след началото на заваряване,а не веднага.Това нещо ново ли е като явление?
gogo7777 - майстор
Не бъркай ЕДЗ с газопламъчното заваряване. Температурата не я намесвай. При 50А и 300А температурата на плазмата горяща във волтовата дъга е една и съща.
alien - специалист
gogo7777 написа:
много лесно става различното проникване.... след всеки следващ шев детайла е все по горещ :)
човека говори за дебел детайл, като се започне от студен детайл с дебелина над 20мм се усеща много добре
pansim - майстор
Колеги по форум, все пак темата е друга. Нека не съсипваме на човека въпроса с вечни дразги, от които особена полза май няма за никой :partyman:
gogo7777 - майстор
много лесно става различното проникване.... след всеки следващ шев детайла е все по горещ
Лесно е ама друг път :wink:
Течната стопилка има по-малка топлопроводимост.....колкото повече нагряваш детайла толкова по-малко ще се разствори. Дори да вкараш ваната в екстремум, пак не влияеш на провара. Силата на тока определя дълбочината на проникване, колкото е по-голям, толкова по-далече стигат електроните. Температурата в зоната на заваряване е почти една и съща, без значение дали детайла е леден или загрят до червено. :wink: Детайла може да е метър дебел, но на нас ни трябва едва сантим от него за да го заварим.
И с други думи......там където е имало разстопен и застинал метал без да се получи твърд разствор /сплав/ не е провар, а брак......там йони, електрони и тем подобни не са били :wink:
agj - майстор
pansim написа:
Колеги по форум, все пак темата е друга. Нека не съсипваме на човека въпроса с вечни дразги, от които особена полза май няма за никой :partyman:
Мм да, де факто на въпроса по темата бе отговорено още с втория пост :
miroton написа:
С проби става
Но пък що да не почетем малко от лекциите на Гогата :-D На мен ми е страшно интересно !! :lol: :lol: :lol:
koveslav - майстор
Карай да върви.Пансим е прав,нека бъдем тактични. Наздраве на всички!Специално наздраве и на теб,колега Гого!
maleeeestrax - специалист
В началото на темата отбелязах че съм хоби майстор в тази област но от такива като Гого човек научава интересни и полезни подробности за това мисля че макар и да не се придържа към темата мнението е добро :supz:
alien - специалист
аз лично гледам да черпя информация от повече източници а не само от един, особено когато пропуска основни неща
но няма да влизам в подробности... в името на добрия тон и да не спамя повече темата
успех

Тема "Електрожен Райдер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: