Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
crez - майстор
torbalan написа:
2000х1000х15мм неръждавейка е 240 лева.
Цъ..инЖинера, това се прави само от ситнозърнест сив чугун. Дори да е по-дебела става, по-дълго стои нагрята и не е нужно по често да пускаш газта.
Прикачен файл:
56080 griddle 285.jpg
56080 griddle 285.jpg (4.08 KиБ) Видяна 1406 пъти
http://olx.bg/ad/gazova-skara-tip-ploch ... 3Yw4E.html
torbalan - Дървен философ
crez написа:
torbalan написа:
2000х1000х15мм неръждавейка е 240 лева.
Цъ..инЖинера, това се прави само от ситнозърнест сив чугун. Дори да е по-дебела става, по-дълго стои нагрята и не е нужно по често да пускаш газта.
Прикачен файл:
56080 griddle 285.jpg
http://olx.bg/ad/gazova-skara-tip-ploch ... 3Yw4E.html
От ситнозърнест чогун се правят главите на комунистите...

Това в примера от първия пост - съвсем на чогунено прилича...
Чираче - майстор
[crez написа"]
[/quote]
torbalan написа:
От ситнозърнест чогун се правят главите на комунистите...

Това в примера от първия пост - съвсем на чогунено прилича...
Що се излагаш, бе антикомунист? Пише се чУгун, а не чОгун :? :lol:
Чогунии най-много ми харесва...
crez - майстор
:prayer: :prayer: :prayer: Какъв инЖинер си незнам, ама си скъсай дипломата, ако я имаш въобще :? Така може да се полира чугуна, че не можеш (на снимка)да го различиш от неръждавейката(особенно ако е бял) :lol: :lol: :lol:
крез писател, крез не читател...
Изработен от хром-никелова стомана.
Да ти кажа ли кое е полирано?

Онова, дето е под чогуниевата обвивка в главата ти...
crez - майстор
torbalan написа:
Онова, дето е под чогуниевата обвивка в главата ти...
:lol: :lol: :lol: :lol: простака селянин си остава простак,вари го,печи го все на цървул и пот си мирише
За себе си говориш, нали?
nautilus33 - майстор
Лелеее, хора, видях, че има нови отговори и се зарадвах, че някой е пуснал някоя и друга нова идейка за направа, пък то какво било :-D
Иначе на сайта, в който видях, наистина пише хром-никелова стомана. И тези, които съм виждал ми се струва някаква неръждавейка, ама...
Между другото сама неръждавейка има ли как да се "протрие" или нещо подобно, защото употребяваните такива плочи, в средата, където е готвено най-често, са черни. Та, дали са поизтъркани и това наистина е чугун, или просто загар, не знам...
Според ме не е проблем и от чугун да бъде плочата, но трябва някой да ти я отлее... Отделно, че в домашни условия обработката на чугуна е по-трудна.... А няма как да минеш само с отливане. Ще има и допълнителна обработка...

Докато неръждавейката се реже от вече изработен лист. А варианта да го намериш като отпадък (то за мен не е точната дума отпадък, а ненужно парче хартисало от рязане на по-голям детайл) на половин цена е най-добре.

Тема "Направа на тепаняки плоча?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: