Това се свързва с компресор и изтегля сп. течност от казанчето към апарата. Има и такива които се напомпват с бутало и могат да надуват казанчето. Така избутват течността към всички апарати.
Кое върши най добра работа ?
ср юли 29, 2020 12:38 pmESPACE написа: Аз когато съм сменял спирачна течност ползвам само една шлауха, бира и цигари. Отвивам единия заден щуцер, нахлузвам шлаухата да тече в някакъв съд. Следя нивото и като почти свърши доливам в казанчето. Следя и цвета на спирачната течност която изтича. И така колело по колело си я обновявам пушейки, пиейки и лафейки. Е, това само когато просто я сменям. При ремонти си трябва вакуум или налягане. Имам една Лидълска помпичка за нафта и масло, та нея ползвам като смукалка от щуцера.С помпене ми е писнало да обезвъздушавам. И винаги ми трябва втори човек.
ср юли 29, 2020 3:25 pmPassa написа:Лидълската помпа е пластинчата но луфтовете са много големи и вакума който създава е малък а на сухо почти го няма. Иначе можеш да си помпиш каквото си щеш. Пластините са месингови а ротора и корпуса стоманен. Уплътненията на вала са маслоустойчиви.ср юли 29, 2020 12:38 pmESPACE написа: Аз когато съм сменял спирачна течност ползвам само една шлауха, бира и цигари. Отвивам единия заден щуцер, нахлузвам шлаухата да тече в някакъв съд. Следя нивото и като почти свърши доливам в казанчето. Следя и цвета на спирачната течност която изтича. И така колело по колело си я обновявам пушейки, пиейки и лафейки. Е, това само когато просто я сменям. При ремонти си трябва вакуум или налягане. Имам една Лидълска помпичка за нафта и масло, та нея ползвам като смукалка от щуцера.С помпене ми е писнало да обезвъздушавам. И винаги ми трябва втори човек.
Само с отвиване на въздушника не става на тези коли които съм правел.
Помпата за масло от Лидл мисля да я купя за да сменям маслото сам. Само че не съм се замисля дали с нея може да се смука и сп. течност.
Този комплект има специален накрайник за към обезвъздушителя на апарата.
Ти как свързваш помпата към него ? Директно тръбето ли набутваш ?
ср юли 29, 2020 3:47 pmlov написа:Това какво иска да каже ? Ще стане ли за сп. течност от въздушниците да дърпа или не ?ср юли 29, 2020 3:25 pmPassa написа:Лидълската помпа е пластинчата но луфтовете са много големи и вакума който създава е малък а на сухо почти го няма. Иначе можеш да си помпиш каквото си щеш. Пластините са месингови а ротора и корпуса стоманен. Уплътненията на вала са маслоустойчиви.ср юли 29, 2020 12:38 pmESPACE написа: Аз когато съм сменял спирачна течност ползвам само една шлауха, бира и цигари. Отвивам единия заден щуцер, нахлузвам шлаухата да тече в някакъв съд. Следя нивото и като почти свърши доливам в казанчето. Следя и цвета на спирачната течност която изтича. И така колело по колело си я обновявам пушейки, пиейки и лафейки. Е, това само когато просто я сменям. При ремонти си трябва вакуум или налягане. Имам една Лидълска помпичка за нафта и масло, та нея ползвам като смукалка от щуцера.С помпене ми е писнало да обезвъздушавам. И винаги ми трябва втори човек.
Само с отвиване на въздушника не става на тези коли които съм правел.
Помпата за масло от Лидл мисля да я купя за да сменям маслото сам. Само че не съм се замисля дали с нея може да се смука и сп. течност.
Този комплект има специален накрайник за към обезвъздушителя на апарата.
Ти как свързваш помпата към него ? Директно тръбето ли набутваш ?
ср юли 29, 2020 5:42 pmESPACE написа: Моята смуче. Директно шлауха на щуцера. Все си мислех че е зъбна, вероятно греша. Ще я погледна като се сетя.Гарантирам защото съм отварял даже няколко. Е не от любопитство.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: