Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kozl - майстор
Passa - специалист
Някой има ли наблюдения върху тези обезвъздушителни инструменти ? Дали вършат работа ?

Изображение

Това се свързва с компресор и изтегля сп. течност от казанчето към апарата. Има и такива които се напомпват с бутало и могат да надуват казанчето. Така избутват течността към всички апарати.

Кое върши най добра работа ?
ESPACE - майстор
Аз когато съм сменял спирачна течност ползвам само една шлауха, бира и цигари. Отвивам единия заден щуцер, нахлузвам шлаухата да тече в някакъв съд. Следя нивото и като почти свърши доливам в казанчето. Следя и цвета на спирачната течност която изтича. И така колело по колело си я обновявам пушейки, пиейки и лафейки. Е, това само когато просто я сменям. При ремонти си трябва вакуум или налягане. Имам една Лидълска помпичка за нафта и масло, та нея ползвам като смукалка от щуцера.
lov - майстор
За вършене вършат но това е за сервиз а даже не е и пълния комплект. За някои автомобили с помпене на педала както се правеше едно време даже е противопоказно. По евтиния вариант ти е една 50 кубикова спринцовка.
Passa - специалист
ср юли 29, 2020 12:38 pmESPACE написа:
Аз когато съм сменял спирачна течност ползвам само една шлауха, бира и цигари. Отвивам единия заден щуцер, нахлузвам шлаухата да тече в някакъв съд. Следя нивото и като почти свърши доливам в казанчето. Следя и цвета на спирачната течност която изтича. И така колело по колело си я обновявам пушейки, пиейки и лафейки. Е, това само когато просто я сменям. При ремонти си трябва вакуум или налягане. Имам една Лидълска помпичка за нафта и масло, та нея ползвам като смукалка от щуцера.
С помпене ми е писнало да обезвъздушавам. И винаги ми трябва втори човек.
Само с отвиване на въздушника не става на тези коли които съм правел.

Помпата за масло от Лидл мисля да я купя за да сменям маслото сам. Само че не съм се замисля дали с нея може да се смука и сп. течност.

Този комплект има специален накрайник за към обезвъздушителя на апарата.
Ти как свързваш помпата към него ? Директно тръбето ли набутваш ?
lov - майстор
ср юли 29, 2020 3:25 pmPassa написа:

Помпата за масло от Лидл мисля да я купя за да сменям маслото сам. Само че не съм се замисля дали с нея може да се смука и сп. течност.

Лидълската помпа е пластинчата но луфтовете са много големи и вакума който създава е малък а на сухо почти го няма. Иначе можеш да си помпиш каквото си щеш. Пластините са месингови а ротора и корпуса стоманен. Уплътненията на вала са маслоустойчиви.
Passa - специалист
ср юли 29, 2020 3:47 pmlov написа:
ср юли 29, 2020 3:25 pmPassa написа:

Лидълската помпа е пластинчата но луфтовете са много големи и вакума който създава е малък а на сухо почти го няма. Иначе можеш да си помпиш каквото си щеш. Пластините са месингови а ротора и корпуса стоманен. Уплътненията на вала са маслоустойчиви.
Това какво иска да каже ? Ще стане ли за сп. течност от въздушниците да дърпа или не ?

За масло и нафта става. А и спирачната е водо-разтворима.......
lov - майстор
Става и вода да си дърпаш.Спирачната течност е на спиртна основа и е много по малко агресивна към гумените уплътнение на помпата. Аз я ползвам за атифриз примерно. Но няма достатъчно вакум за спирачки. Но то не пречи да пробваш като имаш време за губене. Всичките пластинчати компресори и помпи са така. Няма ли течност която да уплътнява не работят.
Топни смукателния маркуч в каквато течност имаш под ръка и я вдигни на горе колкото позволява маркуча. Пусни я тогава и ще видиш каква смукателна сила има когато е източена и работи практически на сухо.
ESPACE - майстор
Моята смуче. Директно шлауха на щуцера. Все си мислех че е зъбна, вероятно греша. Ще я погледна като се сетя.
lov - майстор
ср юли 29, 2020 5:42 pmESPACE написа:
Моята смуче. Директно шлауха на щуцера. Все си мислех че е зъбна, вероятно греша. Ще я погледна като се сетя.
Гарантирам защото съм отварял даже няколко. Е не от любопитство. :lol:
И понеже ги почнахме най честия дефект при тях е изгорял стопяен предпазител който е на едното кабелче скрит с термосвиваем шлаух. :-D Случва се като се дърпа антифриз или вода и после се остави да ръждяса и запече.

Тема "Обезвъздушител за спирачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: