Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mmv - напреднал
Здравей. За клапаните - ясно, няма да е с пластинчати, че толкова големи едва ли ще има, пък ако е с по-малки, едва ли има някакъв начин да охладя въздуха след него, за да не се пълни разширителния съд с вода от конденза. Снимките ще ги чакам с удоволствие, да видя какво си сътворил :D За развъртането на коляновия вал, все още не съм го мислил, но ако видя, че няма да стане с монофазен ще измисля друг начин, това не ме притеснява :)
maleeeestrax - специалист
Със монофазен двигател можеш да въртиш земята.Въпрос на мощност и предавателно число. :rock:
mmv - напреднал
Според теб как ще е по-добре ? С два монофазни по 1.5кВт, закачени заедно към вала или един 2.2кВт ? Също така обороти около 900 на вала трябва да имам заради маслената помпа, нали ?
maleeeestrax - специалист
При 706 оборота маслената помпа не работи ли??? :rock:
mmv - напреднал
Нямам си идея при какви обороти започва нормално да качва масло и да достига номиналното си налягане на маслото. Мотора е X20DTH от вектра Б, ако има значение ... ама щом на празен ход държи около 830-840 оборота, мисля, че трябва около 800 оборота да ги докарам минимум ?
hakama - специалист
Да не пускам нова тема. Този ГДР-ейски компресор струва ли си? 2-3 бара е, 90лв, няма мощност за гайковерт. Ставал за помпене и бояджийство..
Трябва ни за шир потреба, но да може лесно да се пренася (За някой ремонт...). Имаме по-голям, на село, който също е слаб за гайковерт.
Мен ме опасява теглото - 27кг без балона. Все си мисля че има и по-добри неща вече :idea: , но брат ми се е наумил че ще взема "вечна" машина... :oops:

Изображение Изображение Изображение
preslav - майстор
нед юли 22, 2018 11:12 amhakama написа:
Да не пускам нова тема. Този ГДР-ейски компресор струва ли си? 2-3 бара е, 90лв, няма мощност за гайковерт. Ставал за помпене и бояджийство..
Трябва ни за шир потреба, но да може лесно да се пренася (За някой ремонт...). Имаме по-голям, на село, който също е слаб за гайковерт.
Мен ме опасява теглото - 27кг без балона. Все си мисля че има и по-добри неща вече :idea: , но брат ми се е наумил че ще взема "вечна" машина... :oops:
Я погледни хубаво табелката, че ми се виждат едни 8 бара написани там, а на гайковертът му трябват 6.2 бара, е разбира се и дебит. По-добри неща има, но за повече пари, макар че на мен и 90 лв. ми се виждат много за това парче желязо.
lyubohar - майстор
Имам абсолютно същият ГДР-ски компресор.
Купих го като"неработещ"преди повече от 30г.
Беше запекла боя на всмукателния клапан.
Няколко капки коресилин го "поправиха".
Към него имаше много добър пистолет-пак ГДР-ски.
Дълги години го ползвах за смяна цвета на мебелите с автомобилна боя.
Или латекса по стените.
Колко бара е било налягането не помня,но си вършеше прекрасно работата.
Има няколко недостатъка-2 малки резервоари за въздуха.
Побоядисваш,спираш и чакаш да дигне налягане.
Много вибрира и подскача.
Проверява се преди работа дали не е запекъл пак всмукателния клапан.
Още стои в мазето.
hakama - специалист
Е този е 2-3 Бара ми каза...

Каква е алтернативата?

ПП: За гайковерт вече много ли скъпо става?
preslav - майстор
пон юли 23, 2018 9:57 amhakama написа:
Е този е 2-3 Бара ми каза...

Каква е алтернативата?

ПП: За гайковерт вече много ли скъпо става?
Кой ти ги каза тези 2-3 бара?
Алтернативата е по-голям компресор, ако държиш да работиш на въздух.
Зависи какво имаш предвид като казваш скъпо, има гайковерти по-скъпи от обикновен компресор, зависи какво търсиш и за какво ще го ползваш.
Понеже постоянно споменаваш гайковерт, гайковерт, гайковерт - провери дали няма да ти е по-изгодно да си купиш електрически гайковерт, а не компресор+гайковерт+шлангове+бързи връзки+пневмо-подготвящи групи и т.н.

Тема "Компресор за въздух." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: