Ще използвам темата да попитам нещо. От доста време се чудя дали да набия един повторен заземител в мазето, с цел заедно с дълбочината на самото мазе да стигне някъде 4.50 метра под кота терен (улицата) и да е в почва. На стълба с електромерите от ЧЕЗ са набили такъв кол, но надали някой го контролира. Мога да измеря каква е потенциалната разлика между нулата и някоя арматура в мазето за проба. Притеснява ме, че ако е по-голяма тази разлика през моят кабел (двужилен) до стълба ще започне да тече изравнителен ток, който не знам в някакъв момент до какви стойности може да достигне.
Къщата е с двупроводна инсталация, строена е някъде преди 25 години. Специално за бойлерите съм направил TN-C-S с ДТЗ-та за всеки бойлер, останалото си е занулено. В този случай един повторен заземител би ли ми подобрил "сигурността" допълнително или риска по моят нулев проводник (10 кв.мм. мед) в даден момент да протече голям изравнителен ток и да го повреди не си струва?
Къщата е с двупроводна инсталация, строена е някъде преди 25 години. Специално за бойлерите съм направил TN-C-S с ДТЗ-та за всеки бойлер, останалото си е занулено. В този случай един повторен заземител би ли ми подобрил "сигурността" допълнително или риска по моят нулев проводник (10 кв.мм. мед) в даден момент да протече голям изравнителен ток и да го повреди не си струва?