Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Ами най-вече това, че с мъжът ми отидохме на 5 обекта, 2 от които вече завършени, на 2 от тях беше изградена металната конструкция, която имахме възможност добре да огледаме (много здраво и стабилно ни се стори всичко), а на 5-я завършваха бетонната плоча.
Търсехме сериозна фирма и сме се обаждали, писали и т.н и на други фирми, но като ни отговаряха, че не могат да се видят построени обекти и се отказахме. А таиз ни я препоръча и приятел и засега сме доволни, всичко върви по план. Помогнаха ни много и с документите. След няколко месеца пак мога да пиша за работния процес и да кача и снимки.
пет окт 16, 2020 8:34 pmkrasi92 написа:
И какво по точно ви впечатли като посетихте толкова много техни обвкти. Маля да споделите ТониЯнева1.
Antonii - майстор
А обектите дето сте посетили за колко време са стигнали до този етап където сте ги видяли.
Че ако за 6 месеца е на метална конструкция или фундамент, то не е никак добре.
Иначе опита на няколко колеги дето са строили с подобни фирме са, че обект който трябва да се построи за 3 месеца се строи 1-2години.
А и с тези строители като гледам не е по-различно.
Иначе качеството на строителството не е такъв проблем, защото и цената му не е никак ниска за да кажеш, че ще се спести от нещо.
Че е здраво и стабилно никой не го оспорва. Ние също видяхме построена къща и се впечатлихме по същия начин. Тук става въпрос за друго. Че скоростта, с която сключват договори, води до забавяне в отделните етапи. Но Вие сами ще се убедите, щом сте сключили договор.
Нашият познат е много доволен от сроковете, но специално ние не бързаме толкова. Доста дълго взимахме решение за нова къща и в намирането на парцела.
Когато бяхме на среща в офиса им, ни предупредиха между другото, че вече се правят индивидуални срокове за клиентите, тъй като работата много им се е увеличила, че са увеличи служитвлите си, както в офиса, така и на обектите, за да се справят по-бързо със сроковете. Закупили и нова техника, тъй като в самото начало е имало забавяне на места.
А за нас най-важното беше да намерим сериозна фирма, тъй като парите не са малко и дълго време са събирани и бяхме много притеснени да не попаднем на някоя от фирмите, които сме гледали по телевизии, чели къде ли не и т н, че взимат парите и не строят нищо!
Засега всичко е наред и се надявам да е така и занапред. :)

съб окт 17, 2020 3:29 pmrado_86 написа:
Че е здраво и стабилно никой не го оспорва. Ние също видяхме построена къща и се впечатлихме по същия начин. Тук става въпрос за друго. Че скоростта, с която сключват договори, води до забавяне в отделните етапи. Но Вие сами ще се убедите, щом сте сключили договор.
Руди - майстор
Всяка строителна фирма, която иска голям процент от строителството
да се заплати предварително е съмнителна!
Нормалната практика е в строителството се заплаща за свършена работа.
Може да се даде минимален аванс за материали, но само за даден етап.
Другото е предпоставка за силни главоболия.
Първо съседите на единия от парцелите, върху който вече има метална конструкция, казаха, че са я построили много бързо. Второ, ние не бързаме със сроковете, искаме да се построи качествено.
Но много ме е яд на хора, като вас например, които пишете някакви догадки в момента и не мога да разбера каква ви е целта.
На мен хората от фирмата до момента, с които сме се срещали и техническия са ми наравили добро впечатление и не ми се иска да ме разубеждават хора като вас, които нямат нищо общо с фирмата, както изглежда.
Това "и тая фирма явно е такава" и тем подобни не ми изглеждат сериозно, честно казано.
Аз съм се доверила най-вече на мой познат, който е много доволен и той ни изпрати там!
съб окт 17, 2020 3:17 pmAntonii написа:
А обектите дето сте посетили за колко време са стигнали до този етап където сте ги видяли.
Иначе опита на няколко колеги дето са строили с подобни фирме са, че обект който трябва да се построи за 3 месеца се строи 1-2години.
Иначе качеството на строителството не е такъв проблем, защото и цената му не е никак ниска за да кажеш, че ще се спести от нещо.
bota156 - специалист
съб окт 17, 2020 5:48 pmToniQneva1 написа:
Първо съседите на единия от парцелите, върху който вече има метална конструкция, казаха, че са я построили много бързо. Второ, ние не бързаме със сроковете, искаме да се построи качествено.
Но много ме е яд на хора, като вас например, които пишете някакви догадки в момента и не мога да разбера каква ви е целта.
На мен хората от фирмата до момента, с които сме се срещали и техническия са ми наравили добро впечатление и не ми се иска да ме разубеждават хора като вас, които нямат нищо общо с фирмата, както изглежда.
Това "и тая фирма явно е такава" и тем подобни не ми изглеждат сериозно, честно казано.
Аз съм се доверила най-вече на мой познат, който е много доволен и той ни изпрати там!
съб окт 17, 2020 3:17 pmAntonii написа:
Дойде да ни четеш морал ли ма? без извинение.
Мен не ма е хич яд да казвам каквото мисля
В БГ няма читава фирма. Трябва да има голям мащаб че да стане евтино като в Турция примерно че там е под 150$/м2.
Тука с занаятчийски ентусиазъм се получава едно нищо. Скъпо, бавно и със съмнително качество
А аз не мога да разбера, хората които дават мнение, което няма общо с въпроса само за да се направят на много разбиращи :D

Все пак човек колкото и да проучва е друго да чуе мнение от човек който е работил с дадената фирма и може да сподели дали е доволен от процеса на работа както и от крайния резултат.
В крайна сметка ако фирмата иска може да ти покаже най-добрите си проекти от най-довоните си клиенти :)

пет окт 16, 2020 3:33 pmToniQneva1 написа:
Хора, аз не мога да разбера как е възможно да пишете подобни неща, вместо да се задълбочите и да проучите...
Мен ме насочи към тях мой приятел, който преди им е бил служител.
Предлагат да се отиде на място на толкова много обекти и да ги разгледате подробно, за да се запознаете със строителството им. Ние го направихме и се впечатлихме доста. Мен лично ме интересува да видя готова, построена къща. На един от огледите попаднахме на наематели на една от готовите къщи, които споделиха, че била много хубава.
А за фирмите - не знам. Ние бяхме звъняли преди време на една от тях с молба да погледнем обект, но казаха, че не било възможно и нямало такава опция, което ми говори достатъчно ;)

пет авг 28, 2020 9:13 amFanya написа:
Здравейте,

Ние също обмисляхме да изолзваме услугите на евтин дом, но сега като чета мненията ви доста се разколебах. Все пак искам да попитам дали някой е поглеждал страницата "Внимание!" в сайта им - http://evtindom.eu/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE
Има упоменати доста фирми, които се представяли за тях. Не знам дали е клевета, за да може да набеждава тях за зле свършена работа или е истина.

Ще се радвам ако някой сподели мнение по въпроса. :)
Тони, как така ви строят къщата през Октомври? В сайта са обявили, че сезона е от Май до Октомври, защото през останалото време от годината влажността е повишена и това не е благоприятно за конструкцията?

съб окт 17, 2020 9:32 amToniQneva1 написа:
Ами най-вече това, че с мъжът ми отидохме на 5 обекта, 2 от които вече завършени, на 2 от тях беше изградена металната конструкция, която имахме възможност добре да огледаме (много здраво и стабилно ни се стори всичко), а на 5-я завършваха бетонната плоча.
Търсехме сериозна фирма и сме се обаждали, писали и т.н и на други фирми, но като ни отговаряха, че не могат да се видят построени обекти и се отказахме. А таиз ни я препоръча и приятел и засега сме доволни, всичко върви по план. Помогнаха ни много и с документите. След няколко месеца пак мога да пиша за работния процес и да кача и снимки.
пет окт 16, 2020 8:34 pmkrasi92 написа:
И какво по точно ви впечатли като посетихте толкова много техни обвкти. Маля да споделите ТониЯнева1.
penoff - помощник
Съжалявам, че съживявам толкова стара тема, но ми е интересно някой във форума дали ползва услугите на фирмата в момента и какви са му впечатленията?
Аз сключих договор с тях през февруари 2025. Отне ми 1 година моткане с бюрокрация докато стигна до откриване на строителна площадка. 3 месеца чаках да се започне строителство. Утре става 1 месец от началото и положението е половин фундамент (само ивиците). Не си отговарят на имейлите, техническият ръководител не си вдига телефона най-често и хич и не следи за качество. Направиха се гафове вече. Изпуснал кофраж, пропуск да се прекара водопровод, лошо поставяне на армировка, пуснати скари в изкопите и заляти без кофраж до ниво терен и някои допрени на дъното една в друга. Нямаше пясък за засипване на канализационните тръби и направо с пръст ги засипаха. Те са обикновено ПВЦ вместо усилено. От седмица не се работи, защото не е платен чакъл за обратен насип. С това темпо няма да сипазят срока, който и без друго е твърде дълъг за такъв тип строителство (с уговорката, че зимата не гарантират извършване на работа стигаме до края на юни 2027).

Почвам да си мисля, че не съм уцелил фирмата въпреки, че търсих коментари из нета. Има ли други с опит с тях да споделят?

Тема "Някой ползвал ли е услугите на evtindom.eu" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: