чет яну 02, 2020 9:56 amHoвoceлckи написа: Не стана ясно - този двужилен кабел захранва помпата, която е при кладенеца? Не каза дали те устройва сигнализация (светлинна/механична) намираща се при кладенеца?Кладенеца е извън имота и е неудобно да се ходи в тъмното с фенер, особено през зимата. Имам общи принципни понятия по електроника.
Как ти звучи:
а) 6 лазерни фенерчета монтирани на специална стойка проектират 1, 2, 3 ... 6 точки някъде върху къщата, в зависимост колко метра (пръстена) вода имаш?
б) дистанционно (радио) включваш на място (при кладенеца) система с 6 светлини (обикновени лампи, LED, някакви малки прожектори ...)?
в) 4...6 -канално дистанционно при кладенеца включва съответната индикация някъде в къщата ти? Как си с електрониката? Какъв ти е бюджета за начинанието? Би ли дръпнал още един кабел?
чет яну 02, 2020 1:18 pmnеwage написа: ... Имам електро-техническо образование, но нямам умения в програмиране на Ардуино.Програмирането на такава системка не е сложна работа. Няма и 10 реда код.
Направо ще ти изпратя работещ код, ако решиш да пробваш този вариант.
Но важният въпрос е - Имаш ли WiFi и интернет в къщата?
Защото моето решение качва данните в облак, от където ги гледаш.
Всъщност има решение на въпроса, даже и да нямаш интернет.
В този случай няма да имаш история на данните. А само данни от последните ХХХ измервания и данните от измерванията ще се губят при евентуално рестартиране на устройството.
И не ти трябва допълнително оборудване. Само телефон/таблет за наблюдение.
Мисля, че и в двата случая това е подходящо решение и ще ти върши работа.