Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
krasi92 - майстор
Компоти сигурно. Ората превъртеха тотално.
hidrazin - майстор
чет апр 09, 2020 5:53 pmHursa написа:
Може ли да се използва за вирусите - понятие - "жив" за да ги "утрепе" нещо?
Вирусите не се трепят а инактивират...
:partyman:
P.S. Трепе ли, инактивира ли ... не е толкова важно.
Аз съм си боднал по една 125W ламБа с емисии на 253,7nm и 184,45nm в къщи и на работа.
Кат се сетя и святкам из помещенията.
weteran - помощник
=D> =D>
чет апр 09, 2020 7:17 pmhidrazin написа:
чет апр 09, 2020 5:53 pmHursa написа:
Може ли да се използва за вирусите - понятие - "жив" за да ги "утрепе" нещо?
Вирусите не се трепят а инактивират...
P.S. Трепе ли, инактивира ли ... не е толкова важно.
Аз съм си боднал по една 125W ламБа с емисии на 253,7nm и 184,45nm в къщи и на работа.
Кат се сетя и святкам из помещенията.
така трябва днеска ми дойдоха крушките пускам ги и аз(мани ми тъстъта е у дома)
tzetz009 - специалист
UV ламБите наистина не са панацея , те са последна мярка . Като за "моят дом - моята крепост" . Щото реално ще ги ползват 200-300-400 човека в България . Ама "сама птичка пролет не прави" . Имаше преди години по Дискавъри едно предаване симулация , но с флуоресциращ препарат с който бяха намазали дланите на "главния герой" . Актьора си се държеше съвсем нормално и изпълняваше чинно ежедневните си занимания . В края на предаването го "светнаха" него и целия апартамент с "черна" светлина . Беше се омазал до ушите , като малко дете с лютеница ! Апартамента - пълна скръб ! На мен още ми "държи влага" тая постановка .

Хората , които виждам всеки ден като ги гледам как постепенно си свалят гарда явно си мислят , че са се настрахували предостатъчно . Нищо подобно . Дотук може само да целуваме гъ.. ъ.ъ.ъ ръка на Бат Бойко и Мутафчийски . Занапред грешката ще бъде само В НАС !

:partyman: :partyman: :partyman:
hidrazin - майстор
чет апр 09, 2020 8:24 pmtzetz009 написа:
UV ламБите наистина не са панацея , ...
Хората , които виждам всеки ден като ги гледам как постепенно си свалят гарда явно си мислят , ... Дотук може само да целуваме гъ.. ъ.ъ.ъ ...
1-вото съгласен. Принципа на мечо ПУХ пък и не вреди при правилно използване.
2-рото - ял си боб. От оня, бързия. На никого няма да целувам наср...ания и доста тъп задник.
И двамцата са прости изпълнители - козируват и правят каквото им наредят.
И между другото ... Къде я видя тая пуста и невидима пандемия??? Цирк!!!
Даже не се доближаваме (не само ние ами и целия свят) до ежегодните нива на леталност от инфлуенца (грип).
И за кво да им целуваш дирниците след като в болниците (ако си хоспитализиран от COVID 19) нищо не правят. И не могат да направят.
Е, моат да те уморят за да си оправят заложения процент. :lol:
Единственото е принудителна вентилация с кислород, но май ще се окаже че с това са уморили повече пациенти от ако не е приложена вентилация.
ЦЪЪЪЪК
ЦЪК за английско четящи
И още...
И какво да се радвам на малоумни доФтори които са свикани от много години да гледат на пациента само като на ходещ банкомат?????
tzetz009 - специалист
:) Ръката бре @hidrazin ! Ръката ! "Редактирах" се овреме .
А за кислорода малко хора знаят , че е високата концентрация може за нула време да убие човек ! Колкото повече го дишаме , толкова по-бързо остаряваме :? !

:partyman: :partyman: :partyman:
Antonii - майстор
Странно как космонафтите и астронафтите в началото са летели при концентрации на кислород в капсулите над 90% без скафандри и не са умирали.
Единствената опасност е била от пожар при най малката искра, както и се е случило няколко пъти, но не са се отровили от чистия кислород.
hidrazin - майстор
пет апр 10, 2020 4:11 pmAntonii написа:
Странно как космонафтите и астронафтите в началото са летели при концентрации на кислород в капсулите над 90% без скафандри и не са умирали.
А ей тъй и да споменеш тоя кислород дето са го дишали при какво налягане е бил?
P.S. Кислород в капсулите са използвали само ония, "Хюстън имаме проблем".
Направили са цели 18 полета с кислород преди да изгори екипажа на Аполо 1 - преди 53 години.
iliya_i - майстор
Това, че дишането на чист кислород е вредно, е силно преувеличено.
По принцип белия дроб при нормално функциониране е създаден да диша въздух с 21 % концентрация на кислорода.
Но в състояние на белодробна недостатъчност, на пациента е необходимо да се подаде по-висока концентрация от нормални, която те 21% която да осигури нормалното насищане с кислород на кръвта.
Организма си има естествена реакция, когато получи по-висока доза от необходимия кислород - намаляване на честотата на дишане. Както и увеличаването и, когато изпитва недостиг - напр. при бягане и други силни физически натоварвания.
Та не знам кой ИДИОТ измисли с болния си мозък, че кислорода е мнОООООООООООго вреден. При белодробна недостатъчност, например в следствие пневмония той е полезен, за достигане на нормално ниво на кислородна сатурация на кръвта.
Да, при нормално функциониране на дробовете, по-скоро пречи, защото се намалява честотата на дишане под нормалната. А при НЕнормално функциониране?
hidrazin - майстор
пет апр 10, 2020 8:14 pmiliya_i написа:
Това, че дишането на чист кислород е вредно, е силно преувеличено.
.....
Та не знам кой ИДИОТ измисли с болния си мозък, че кислорода е мнОООООООООООго вреден.
Ми тъй де, при дишане на чист кислород при нормално атмосферно налягане първите признаци на отравяне настъпват чак след 3-6 часа.
Разбира се че кислорода е полезен в определени клинични случаи.
Само дето последно време се появяват все повече съобщения за ненормално висока смъртност при пациенти с COVID 19 поставени на вентилация.
Лекарите както винаги нищо не знаят и май в момента само налучкват и пробват.
Some doctors moving away from ventilators for virus patients
Така че по-полечка с кислорода че ИДИОТИ много...

Тема "UVC Стерилизатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: