Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brick - специалист
ср юли 08, 2020 12:36 pmsilent написа:
Не искам да карам колата без номера, тя сега не че има преглед и гражданска но поне има номера и едва ли някой би се усъмнил че е нередовна докато без номера е съвсем друго.Нямам спорове с никой от съседите, но хората напоследък стават все по-лоши и не бих се изненадал ако викнат полиция....
вт юли 07, 2020 6:52 pmsilent написа:
Тези 100метра са по насипан черен път и в двора Пътя е и с немалък наклон.
Да викнат полиция за какво? И дори някой да подаде сигнал, на полицаите сигурно ще им отнеме два часа да намерят адреса, а вие през това време ще сте свършили работата :-D
Не се излагайте и не бъдете толкова бъзлив, едва ли съсед ще ви гледа накриво, само защото веднъж в годината припалвате пасата, за да си прекарате пелетите от един хвърлей място по черен път.
naster - майстор
Да, много полезен съвет, добре, че топикстартерът е съвестен гражданин - стига му някой съсед по-нагоре по улицата да забрави да дръпне ръчна и да удари пасатора - после почват обясненията, защото не можете да попълните протокол без ГО и ГТП. Да не говорим ако е със спукан спирачен маркуч по баира и пресича дете. Несериозно е!
torbalan - Дървен философ
чет юли 09, 2020 10:12 amshotik написа:
...
Колко пъти в годината ще я ползва, ако един или два пъти и да купи батерия литиево - йонни за 700 лв , къде му е сметката, като ще го ползва не повече от две години и айде пак нови.
Колко пъти в годината също знае.
Че няма да е на сметка - това ми е пределно ясно.

За това от самото начало предложих, ако не е много трудно с количка.
Хем безплатен фитнес. :)

Не разбирам притесненията на автора на темата. Съгласно закона е напълно възможно да си бракуваш колата и да я държиш без номера в двора си.
...
- Ако искате да съхранявате автомобила в частен имот, попълвате декларация по образец. Копията от малък и голям талон се прикачват към заявлението, а после двата талона се перфорират и ви се връщат с надпис "Прекратена регистрация - частен имот";
...
И цялата статия.

Ето го и от ЗДвП:
Чл. 143 написа:
(6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 79 от 2005 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) Прекратяване на регистрацията на регистрирано пътно превозно средство се извършва с отбелязване в свидетелството за регистрация въз основа на писмено заявление от собственика и предоставяне на табелите с регистрационните номера. Със заявлението собственикът на пътното превозно средство представя документи, че то е прието за разкомплектуване, или декларация за съхраняването му в частен имот по образец, утвърден със заповед на министъра на околната среда и водите и съгласуван с министъра на вътрешните работи.
nikolov333 - майстор
Да я държи в двора, ама без да я движи по улицата..
torbalan - Дървен философ
чет юли 09, 2020 1:32 pmnikolov333 написа:
Да я държи в двора, ама без да я движи по улицата..
...
Не искам да карам колата без номера, тя сега не че има преглед и гражданска но поне има номера и едва ли някой би се усъмнил че е нередовна докато без номера е съвсем друго.
...
Според мен е точно обратното - с номера и без гражданска е по-неприятно. Бракувана без номера в двора си е напълно легално. Да не говорим че и някакъв данък се плаща.
naster - майстор
Ама у двора освен да я пали на трупчета с вдигнат преден мост, и да ползва едната джанта без гума за хаспел/лифт за чий му е?
Antonii - майстор
Вземете си мотор с кош и не се разправяйте с глупости.
Все може да натовари 200-300кг.
Ако се тръгне да се прави нещо читаво на ток, само акумулаторите ще са по-скъпи, освен ако не са крадени или подарени.
ZMeyGorianin - майстор
Прикачен файл:
Cam000146.jpg
Cam000146.jpg (48.18 KиБ) Видяна 1385 пъти
Ето това ти върши идеална работа. Ама не ги внасят вече в България :sad:
ben84 - специалист
чет юли 09, 2020 5:02 pmZMeyGorianin написа:
Cam000146.jpg
Ето това ти върши идеална работа. Ама не ги внасят вече в България :sad:
Съсед чрез мен продаде такова за 400 лева миналата година.
Идеално е за целта
silent - майстор
Права е улицата ....топика ...но честно казаяно да вадя мотори да навивам развивам въжета на лебедка нещо не ме кефи...
Мога да карам пасата и без номера и данък от 45лв на година не ме бърка, но ми заема място в двора гние скапва се от стоене...например тази година след една година му сменях маркучите на бензина протекоха..догодина веротяно друо ще трябва да правя а и няма да е вечен...
Имам още 2 редовни коли но някакси не искам да ги ползвам за това...
На ръка е утрепия ....това въобще не го коментирам..не знам торбалан дали някога е мъкнал пелети на ръка по 100метров баир та е такъв оптимист...
Идеята дойде от това че имам един оловен акумулатор около 120АH....и си мислех за нещо сковано набързо дет се вика кат за без пари... като няма аз да се возя на него а по скоро да движи електриката пък аз да и помагам по баира...То малко е като да си ушиеш балтон щот имаш копчета ..ма викам някой може да е правил нещо подобно.... Вероятно май ще търся нещо готово от сорта на АТВ или мото фреза с ремарке...или пък нещо такова https://www.onlinemashini.bg/motoren-g ... 4x4-/40984 но не и на тази цена разбира се.

Тема "Електрическа транспортна количка. Идея за сега." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: