Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
chapara - майстор
чет дек 17, 2020 8:28 pmradius написа:
Чапар, искам да видя как ще го направиш да не си личи. Те на колите едва го уцелват, а тук [-X абсурд. Имам още от мазилката и съм сигурен, че и цвета няма да е същия, ако мацна някъде. Освен да прецедя камъчетата и да ползвам само млякото, но пак ще си личи- текстурата вече ще е променена.
С необходимите инструменти и голям мерак всичко става. С шлайф шайби професионални и точен нивелир, само колкото да се преодолее наклона. Да не зачеквам темата за саксията от снимката и начина на монтаж на дограмата.ясно е поне за всички че подпрозоречни первази не се монтират хоризонтално по ширината! Размер на дограма, топлоизолира светъл отвор и т.н.т.
radius - майстор
Чакай сега, ти даваш 2 предложения- едно хубаво и едно фантастично, аз говорех за второто. :roll:
schuldiner - майстор
МММ, никак не съм сигурен, щото не разбирам от чистене, обаче... отлагания не се ли премахват с алкални разтвори? Например лимонена киселина. Сега погледнах - лимонената киселина е с Рн2, а белината с 13. Май много различно ще действат. Лятото пробвах да чистя пръски от минерална мазилка с оцет, ама не стана. Вероятно втвърдената мазилка е киселиноустойчива, поне донякъде. Т.е. няма да се увреди, ако напръскаш с кисел препарат. След 15 мин. миеш със силна струя вода, без търкане - поне това помня от четене на разни инструкции. И май трябваше да е над 20 градуса. Или не беше точно така...
zz_stefanov - майстор
Предлагам още нещо, залепване със строително лепило на тънки ивички гранитогрес или направо гранит изрязани на машина.
Не забравяйте и друго, не само гравитацията, при дъжд има и вятър, та стечките и да не могат да се избегнат.
kozl - майстор
пет дек 18, 2020 7:54 amschuldiner написа:
МММ, никак не съм сигурен, щото не разбирам от чистене, обаче... отлагания не се ли премахват с алкални разтвори? Например лимонена киселина. Сега погледнах - лимонената киселина е с Рн2, а белината с 13. Май много различно ще действат. Лятото пробвах да чистя пръски от минерална мазилка с оцет, ама не стана. Вероятно втвърдената мазилка е киселиноустойчива, поне донякъде. Т.е. няма да се увреди, ако напръскаш с кисел препарат. След 15 мин. миеш със силна струя вода, без търкане - поне това помня от четене на разни инструкции. И май трябваше да е над 20 градуса. Или не беше точно така...
Нещо си се неутрализирал с алкалното и киселото :-D
Кисело рН<7
Алкално рН>7
schuldiner - майстор
Абсолютно си прав. Няма кафе и се мъча да се събудя с чай. Ама и си признавам, че не чистя.
Освен това с Радиус си имаме закачка - винаги може да замаскира цапаното с един надпис ЛокоСФ.
radius - майстор
За мен проблема с махането не е в химията, а в това, че мазилката е с пореста структура, имам предвид не само повърхността, а самите зърна са изградени от шупнал материал.
schuldiner - майстор
Пробвай с белина, пробвай с киселина, пробвай със сапун... Правиш някакви разумни услия и като не става - здраве да е! Село, къща, двор... нормално е да не е стерилно.
Помниш как съм се изказвал за стиропорените фасади: стареят грозно. Това не може да се промени.
radius - майстор
Aa, само не казвай с кореселин ;) . Аз съм го приел и няма да се боря с това.
chapara - майстор
Съжалявам за объркването ми, мислех си за вътрешен водобран :? Убягна ми мазилката. Ми къде е цокъла на подпрозоречната :? Прави се пълен обкант на подпрозоречния перваз, който трябва да и ма 2% наклон, а дори и под подпрозорачния перваз. Дано мазилката да е отвесна.надстърчането също има значение /4 см.мин./ :roll:

Тема "Петна(стечки)от вода около прозорците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: