Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Lutchezar - майстор
Трябва да има зидария за да лее нещо. Това е само временно подреден камъняк мене ако питате, плюс че като тръгне тежката машинария кой как ще го вземе завоя е божа работа. Писах вече по-напред, тази врата за строеж не става в това си изпълнение.

Автора не е влизал откакто е пуснал темата, та явно не разчита много на помощ от форума...
Hoвoceлckи - майстор
Вчера е бил на работа, вечерта е разпускал "петъчно" ... :lol:

Носещият профил (колонките) ми изглежда слабичък. Фундаментите (стъпките) също ми изглеждат маломерни. Съществен момент е, когато са копани, дъното да е изравнено хоризонтално (като плоскост), а не изкопът да е като полусфера (трябва да е по-скоро "цилиндър"/"куб"). Дълбочината също е от значение.
Все пак първо трябва да се установи кое поддава. Сложи нивелир върху бетона (в основата на колонката). Гледай при махане на подпиращия камък, дали мърда "окото" (мехурчето) на нивелира. Ако е така - разкопаваш и правиш по-голям фундамент (с равно дъно). Ако не подава основата трябва да усилиш (смениш) носещите колони.
"Фикс"-вариант е да монтираш колелца на крилата, но трябва да им направиш дъгообразни пътеки. Едва ли ще ти харесва като визия. Предвид, че ще влиза и тежка техника (има голяма вероятност да ги разбие), не мисля, че е много удачно, но - ти си решаваш.
chapara - майстор
Аз пък съм убеден че си трябват бетонови колони с цял общ фундамент :wink: :goodman:
Hoвoceлckи - майстор
Целият общ фундамент е добре за натоварването в затворено положение на вратите. За отвореното им ... Ако не е достатъчно широк, пак може да има проблем.
Вместо бетонни колони може да са релси, тръби или някакъв профил, но с подходяща (достатъчна) якост на огъване.
Направих кофраж и напълних с бетон , пясък и филц. Стана здраво мисля и се надявам да държи :)
Благодаря на всички за идеите
Прикачен файл:
IMG_3762.JPG
Прикачен файл:
IMG_3761.JPG
Прикачен файл:
IMG_3760.JPG
Прикачен файл:
IMG_3758.JPG
Прикачен файл:
IMG_3757.JPG
Andri01 - майстор
Помисли ,дали не можеш да махнеш профила под малката вратичка. Много е опасно така! Знам поне един сериозно пострадал от така конструкция. А и при тебе е доста високо.
Lutchezar - майстор
Ще ходят с каски и ще си гледат в краката.
gogo7777 - майстор
пон юни 27, 2022 5:20 pmAndri01 написа:
Помисли ,дали не можеш да махнеш профила под малката вратичка. Много е опасно така! Знам поне един сериозно пострадал от така конструкция. А и при тебе е доста високо.
Айде измисли го ти :)
Вероятно терена ще се насипе до някакво ниво.....пътека и т.н.
gogo7777 - майстор
пон юни 27, 2022 5:08 pmkumanov78 написа:
Направих кофраж и напълних с бетон , пясък и филц. Стана здраво мисля и се надявам да държи :)
Благодаря на всички за идеите
IMG_3762.JPG
IMG_3761.JPG
IMG_3760.JPG
IMG_3758.JPG
IMG_3757.JPG
Какво държи бетонната колона да не се накланя?
Andri01 - майстор
Дете с разбит нос!! Мъж на 34г. с стамбирана физиономия и разбита глава! Все заради такива"изобретения"!! Комшията ми / сандък от флота имаШе такова недоразумение! И в тъмното...!! Просто като се прави,първо се мисли!! Прави се малко по-широк отвора и врата за пешеходци е отделна!! Мога да ти дам снимка на моята,но тя е плъзгаща.

Тема "Увиснала порта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: