Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
emergency_bg - специалист
темата сигурност е толкова всеобхватна, вообще не се изчерпва с това да си кажем кой каква брава си е купил. Всъщност един що годе образован взломаджия докато види вратата и бравата отвън, знае за какво става въпрос. И аз съм убеден, че няма неотваряема врата, но има такива, които отнемат доста повече време, усилия, средства, че не си струва инвестицията. такава врата не биха отваряли заради едно ДВД или някоя златна верижка /както на мен са ми вземали :cry: /.

Ако си представим една двуетажна къща, има доста за писане по тема сигурност, като се почне от двора, врата на оградата, вътрешна врата, прозорци....абе сякаш има материал за писане :)
Стефан - майстор
emergency_bg написа:
. такава врата не биха отваряли заради едно ДВД или някоя златна верижка /както на мен са ми вземали :cry: /.

Ако си представим една двуетажна къща, има доста за писане по тема сигурност, като се почне от двора, врата на оградата, вътрешна врата, прозорци....абе сякаш има материал за писане :)
Аз даже нямам и ДВД :lol: Освен това живея в блок :? Но не в това беше въпроса!
escutcheon - специалист
Моята философия за заключването е, че ключалките се поставят, за да покажат,че собственика не желае да се влиза в негово отсъствие. Това не означава , че не е възможно. :-D
velsi - Почетен майстор
А би ли казал нещо за бравите с така наречения "касов ключ". И те ли са също толкова уязвими?
escutcheon - специалист
Всичко е въпрос на квалификация и оборудване. И информация. За всеки вид брава се продава специализиран инструмент, с помощта на който я преодоляваш. Касовите брави са добри от гледна точка на трайност- един ямков патрон примерно сдава багажа при яка употреба за около 3 години, докато касовите брави работят десетилетия. В момента се говори за някакъв инструмент, който ги отваря за секунди, но ми се струва градска легенда. Не съм го виждал, не мога да коментирам, но в статиите описващи това чудо винаги се препоръчва точно един друг вид заключване??????? Май нещо много съвпадения? Бягайте от китайските боклуци и се молете да не ви срещне мечка в гората. :-D
velsi - Почетен майстор
Добре де. :? В крайна сметка ти какво би препоръчал като специалист? Електроника?
escutcheon - специалист
[quote="hygro"]

Истинската сигурност не може да се базира на тайната на метода, а на тайната на ключа. Така е и в криптографията - методите са обществено достояние, но от това ключовете не стават по-несигурни.

Напълно съм съгласен.
За електронни ключалки лично аз не съветвам никого. Преди години имаше едни добри испански ( някъде имам дори каталог) , но и те май не ги правят вече . Нямат трайност- за две -три години и дават фира.
Доброто заключване е надеждно функциониращото. Няма такова понятие- пълна сигурност. Виждал съм бронирана врата ( не т. нар. БЛИНДИРАНИ) вкарана в апартамента цяла целеничка с 50см от стената. Неотключена. Отговора е 15 тонен хидравличен крик. Тишина и мощ. Никой нищо не е чул.
Трябва да си изберете такова заключване, което да ви осигурява лесно обслужване и безаварийна експлоатация.
Не е нужно да се обзавеждате със сложни системи, които когато се повредят ( не ако, а когато) не могат да се поправят или подменят. :headbash:
velsi - Почетен майстор
Между другото днес изпробвах метода с почукване на патрона и неоригиналния ключ. Не стана. Използвах два чисто нови патрона "Кале". Явно този метод е приложим при частично износени патрони. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
velsi написа:
Между другото днес изпробвах метода с почукване на патрона и неоригиналния ключ. Не стана. Използвах два чисто нови патрона "Кале". Явно този метод е приложим при частично износени патрони. :?
Ключът не е просто неоригинален. Ключът е с "универсално" трион нарязване. Струва ми се съществено.
velsi - Почетен майстор
Да, интересна подробност. Не се бях замислял. Ще пробвам.

Тема "Как да си направим ключ за секретна брава за 1 мин..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: