• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jekasus - майстор
Точно за това питам за стоманени електроди, че пълнежа ще е от от един диск, ползван доста години, като стойка за стъргало.
Стефко - специалист
Ами, неправилно питаш. Стоманата е сплав, а не метал :? Пак е от желязо, ама не съвсем. А сега, де?
MASTER - специалист
Като ще го заваряваш. ако имаш възможност - позагрей предварително детайлите с горелка, оксижен или каквото имаш под ръка.

Доста по лесно ще го завариш.
И дай у лево на дървения философ,докато още не е почнал да ти обяснява желязовъглеродната диаграма в подробности.
LazarGanev - "Велик майстор"
MASTER, кви ги говориш бре - какво ти разбира ДЪРВЕН философ от ЖЕЛЯЗОВЪГЛЕРОДНА диаграма? :-D
stiv1961 - майстор
Стефко написа:
Хмм На снимката са Норд 3,2 базични. Не са 2,5. Не е от значение.
Поради тази причина, Стефко съм писал, че електродите са 2.5 мм само, че пакета е като от снимката
stiv1961 - майстор
jekasus написа:
питах, щото нали има електроди за стомана (или греша :? )
Иначе с класика в жанра ще заварям Изображение
Не виждам изображението :? не знам защо
Стефко - специалист
По леко де. Тия плочкаджии не са чували за желязовъглеродна диаграма. Както виждам, не разбират и от технология на заваряване. Абе... нали сме у форум направи сам. Карай да е весело, въпреки всичко. :lol:

Лазаре, ако мен визираш, не си прав.
stiv1961 - майстор
Стефко написа:
По леко де. Тия плочкаджии не са чували за желязовъглеродна диаграма. Както виждам, не разбират и от технология на заваряване. Абе... нали сме у форум направи сам. Карай да е весело, въпреки всичко. :lol:
Ти да не мислиш, че аз разбирам :lol: Просто за сега се получава :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Стефко написа:
Лазаре, ако мен визираш, не си прав.
Е, говорех по принцип за дървен философ, не съм имал теб предвид
По начало между дърводелци и железари винаги е имало отношение на превъзходство и снизхождение към другите :)
Последна промяна от LazarGanev на съб дек 03, 2011 11:09 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Я не се карайте :-D Важното БГ-тиган да е направен както трябва и да си върши работа, че онова в кочина и то грухти за Нова Година(Коледа не празнувам).
Стив на снимката е кракра.
Стефко не ми и трябва знам и други хора трябва да хапват пържоли :-D
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: