• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ktamen - специалист
Разстоянието между валците и матрицата ще се променя в много тесни граници, ход не повече от 2 - 3мм. Всъщност предполагам, че и 1мм, ще е достатъчен, но като има възможност, защо да не са повече, големият ход може да е полезен при попадане на някой пирон, примерно.
Аз пак да напомня, че правя съчинение по картинка и нямам претенции, че съм наясно с пелетите.
Ако реша да правя машинка, ще разгледам няколко направени, да видя кви са им кусурите и после ще се мъча да ги избегна или намаля. Засега само си чеша клавиатурата.
NASIO - специалист
Дори 1мм е много,ролките трябва да са на границата на триене с матрицата.Машините които съм гледал с хидравличо притискане са рингови и имат 4-5см ход на буталото,а на ролките около 1см има ограничител на хода(реулируем)колкото да не допрат матрицата,но с какъв натиск немога да кажа.Цилиндъра не им е много голям но при хидравликата това не е голямм ориентир.
Последна промяна от NASIO на съб май 07, 2016 10:16 am, променено общо 1 път.
ktamen - специалист
Долу горе с какъв диаметър е пръстена? Колко ролки има вътре? Има ли такива машини само с една ролка?
NASIO - специалист
Около 600мм две ролки,с една не съм виждал.Сигурно имаш в предвид една огромна ролка.Ако трябва да съм откровен,ако можех да се върна назад щях да започна да правя рингова преса .
ktamen - специалист
Да, имах предвид една голяма ролка, 5 - 10см по-малка от вътрешният отвор на пръстена.
NASIO - специалист
Звучи интересно.С две има,с три има,с четири има,ама с една не съм виждал,поне аз де.Някой от големите европейски производители може и да е опитал.Ако някой е виждал може да каже.На мен ми се срува възможно за направа,ама какъв ще е резултата нямам представа.Иначе загадката с хидравликата мисля че я реших само че трябваше да ме подсети някой по-рано за това,за съжаление моите части са готови на 80% и няма да мога да я преправя,а и незнам дали си струва.
maleeeestrax - специалист
Следя темата отначало ама май не намирам сили все още да започна такова изделие.Искам само да питам вместо хидравлика не може ли да се ползва здрава пружина примерно от кола допълнително натегната с гайка ?Хем осигурява притискане хем има и минимален ход ако попадне метално тяло. :rock:
NASIO - специалист
Ами с пружина е по-лесен вариант,ама хидравликата може да упражни тонове натиск,за пружина незнам.То всъщност май никой не знае(или поне не е казал) какъв натиск е нужен.Но и в двата случая ще нужна перфектна изработка на детаилите,имам в предвид циментация и обработка на шлайф.
gogosto - специалист
Аз също моля ако някой знае минимума нужна сила на натиск за да работи матрицата нека да я сподели. От това което съм чел само един официален производител даваше неговите машини с колко Нм са 1000 до 2000. Ако смятам на моята матрица 1000Нм са 1200кг на външните дупки и 2200кг на вътрешните аз съм доста по-надолу :(.
ktamen - специалист
Тези нютонметри, вероятно са въртящ момент, а не натиск.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: