• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valio2007 - специалист
estorm написа:
Като се замисля повечето прегазени са от хора с образование и книжка.
И сега аз трябва да ти повярвам, защото си се замислил?
estorm написа:
Ти ако няма да помагаш по добре не пречи когато някой точно защото не знае и не иска да си подпали апартамента се допитва до знаещите. Защото това е форум 'Направи сам' А не форум 'Иди в магазина и напълни гушата на някой'
Ти като прочетеш тази тема, какво полезно събра? Малко по-полезна е от имаше една за "ветрогенератор с чупещи се крила".
fox_vt - майстор
Не се карайте който си прави някъв лед проект ще го постне тук затова е темата.И аз в момента съм в процес таман на два такива единия тия дни ще го довърша а за другия чакам радиаторите и ще има снимки.
estorm - специалист
fox_vt написа:
Не се карайте който си прави някъв лед проект ще го постне тук затова е темата.И аз в момента съм в процес таман на два такива единия тия дни ще го довърша а за другия чакам радиаторите и ще има снимки.
Добра идея. Проекти с лед много, но предимно се дискутират ленти. Добре ще е всеки който се е занимавал с мощности от 10 вата и нагоре да споделя това онова
ще се избегне много блъскане и питане. Аз към момента поръчах от тези
http://www.ebay.co.uk/itm/321253831961? ... 1436.l2649
и също
http://www.ebay.co.uk/itm/261357286492? ... 1436.l2649
но докато дойдат все нещо трябва да измисля като резервен вариант ако не стават а и по въпроса с останалото. Като радиаторите например. Дали тези от охлаждането на процесор ще вършат работа или ще трябва и вентилаторчето им да ползвам? Чудя се и колко голямо парче от алуминиев профил би разсеяло до безопасни граници температурата защото на места ще ми е удобно просто да ги закрепя към такъв.
П. Петков - специалист
piron45 написа:
П. Петков написа:
"Залудо работи, залудо не стой!"
Аааааа, само това НЕ. Виждал съм невъобразими глупости направени от хора накарани да работят, само за да не стоят без работа.
Тая поговорка за мен е най идиотската от времето на соца.

Човек преди да започне да експериментира има нужда поне от основни знания по материята, примера с детските издънки според мен е несериозен, ако ще се прави от всеки решил да се пробва да прави нещо, без каквито и да било знания.
Убеден съм, че поговорката е от време "оно" и няма нищо общо с обществените формации. Пример за такъв тип работа е и Томас Алва Едисон - много експерименти ("залудо") и накрая все пак нещо. А иначе, не става въпрос някой да ни кара насила - "Насила хубост не става!". Ако на човек всичко му е ясно теоретично, то експериментите са безсмислени. Тогава опитът ще е само доказателство на теорията, което е доста скучно. Колумб нямаше да тръгне към Terra incognita, ако имаше съвременна карта и GPS. Това, което ни подтиква и примамва е непознатото, или както казват руснаците, то идва - нутромчую (отвътре, от сърцето). :)
hidrazin - майстор
estorm написа:
Къде да търся 10 ватови светодиоди на 5 волта? Разбира се на добра цена.
В интерес на истината има и 10W диоди на ниско напрежение. Не бях търсил такива, защото не ме устройват. Сега случайно ми попаднаха се сетих за темата.
http://dx.com/p/xml-t60-1000lm-6300k-le ... 00ma-58355
http://dx.com/p/replacement-20mm-cree-x ... ver-204809
Аз лично предпочитам тези с по-високо напрежение. Тогава минаваш с по-малко пад на напрежение и по-тънки кабели. Търсене му е майката. И пи тях ще ти трябва шофьор.
:partyman:
valio2007 - специалист
П. Петков написа:
Убеден съм, че поговорката е от време "оно" и няма нищо общо с обществените формации. Пример за такъв тип работа е и Томас Алва Едисон - много експерименти ("залудо") и накрая все пак нещо. А иначе, не става въпрос някой да ни кара насила - "Насила хубост не става!". Ако на човек всичко му е ясно теоретично, то експериментите са безсмислени. Тогава опитът ще е само доказателство на теорията, което е доста скучно. Колумб нямаше да тръгне към Terra incognita, ако имаше съвременна карта и GPS. Това, което ни подтиква и примамва е непознатото, или както казват руснаците, то идва - нутромчую (отвътре, от сърцето). :)
Имате поле за действие.... накарайте диода да свети с реактивен ток и ще дадете нещо на човечеството.
fox_vt - майстор
estorm ако мислиш да експериментираш и занапред със мощни светодиоди ти препоръчвам да се обзаведеш със безконтактен термометър-много е удобен да следиш как се движи температурата.Просто понякога трябва да се налучква вида и големината на радиатора или парчето което имаш.Винаги можеш да се презапасиш де но става прекалено обемно.Лично мнение но не се занимавай със активно охлаждане що се отнася до мощности 10-30 вата,смъкват се габарити но при спиране на вента и ако нямаш защита гориш.
edemy2001 - специалист
estorm написа:
fox_vt написа:
....но докато дойдат все нещо трябва да измисля като резервен вариант ако не стават а и по въпроса с останалото. Като радиаторите например. Дали тези от охлаждането на процесор ще вършат работа или ще трябва и вентилаторчето им да ползвам? Чудя се и колко голямо парче от алуминиев профил би разсеяло до безопасни граници температурата защото на места ще ми е удобно просто да ги закрепя към такъв.
Виж този отговор http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 40#p505520. Един такъв 10 W светодиод с охладител като описания работи от април месец денонощно пред работилницата ми и няма никакви проблеми с охлаждането. Работи денонощно, защото няма кой да се грижи за спирането и пускането му, а и друг плаща тока :wink: :-D
fox_vt написа:
....Лично мнение но не се занимавай със активно охлаждане що се отнася до мощности 10-30 вата,смъкват се габарити но при спиране на вента и ако нямаш защита гориш.
Съгласен - вентилатора е твърде непредвидим елемент, особено що се отнася до китайските, които се продават тук...
fox_vt - майстор
Такаа ето единия ми проект за плафона в коридора който е с пир датчик.
Прикачен файл:
20131229_155712.jpg
20131229_155712.jpg (88.92 KиБ) Видяна 2551 пъти
Прикачен файл:
20131229_161738.jpg
20131229_161738.jpg (24.51 KиБ) Видяна 2551 пъти
Прикачен файл:
20131229_161727.jpg
20131229_161727.jpg (76.34 KиБ) Видяна 2551 пъти
Прикачен файл:
20131229_161752.jpg
20131229_161752.jpg (109.17 KиБ) Видяна 2551 пъти
Използвал съм 5 броя 3W COB Led като всеки има драйвър поддържащ 300mA ток.Захранването е обикновен импулсен за халогенни лунички 20-60W дано не се окаже проблем че е по мощен.За съжаление се оказа че не мога да си намеря термопастата и не съм слагал но тъй като лампата работи само 30 сек не е проблем.Като осветеност мога да кажа че е с една идея по силно от 40 ватовата крушка която смених,може би се равнява на 60 вата макар че трябва да свети към 1000 лумена по каталог ама на око няма как да се каже дали е така.Чакам да дойдат и 5 ватовите светодиоди за модификацията на луничките в спалнята ама това по нататък.
edemy2001 - специалист
fox_vt написа:
За съжаление се оказа че не мога да си намеря термопастата и не съм слагал но тъй като лампата работи само 30 сек не е проблем...
За бъдещите ти проекти http://tpetrov.com/search.php?s=%F1%E8% ... 0%F1%F2%E0
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: