Здравейте!от няколко месеца следим форуми за hobby CN накрая реших да си направим и аз една.механика няма да ми е проблем,но ме претеснява електроника.по точно намиране на подходяши стъпкови двигатели.не искам сега да експерементирам с нови,а втора потреба не мога да намеря.Дали някои може да ме информира къде да потирсим ШД
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
да добавим cnc ше биде от стеклотекстолит ,с работна площ А3.Моля,да ми посъветвате какви двигатели да използвам
STEPER
- специалист
stend написа:да добавим cnc ше биде от стеклотекстолит ....Обработката на стъклотекстолит с подходяща дебелина за такава машина,според мен по трудно
ще се обработи отколкото всеки друг материал.А намирането и цената е друг въпрос.
Аз направих моята основно с MDF и работи много добре.От резултатите съм много доволен и сега и
слагам и 4 ос.Целта ми беше с нискобюджетен вариант да постигна положителни резултати. Във форума съм качвал мои снимки
/преди десетина страници мисля/така че може да погледнеш за какво става реч.А ето и линка:
viewtopic.php?f=18&t=8418&start=2080
За двигатели от стари принтери - с 1.8 градуса стъпка, ниско захранващо напрежение,с голям ток и биполярни с 4 или 6 извода.
Прегледай форума, тези въпроси са обсъждани надълго и широко.
Поздрави
skat
- специалист
stend написа:да добавим cnc ше биде от стеклотекстолит ,с работна площ А3.Моля,да ми посъветвате какви двигатели да използвамЗдрвей, CNC от стъклотекстолит съм пробвал, виж на линка под поста ми. Недостатъкът на този материал е, че не издържа на напреженията и се пука. По тази логика моторите няма нужда да са кой знае какви, най - подходящи според мен са нисковолтовите от JET принтери "EPSON" или от старите лазерни HPII. Конструкцията ще бъде полезна при гравиране, дълбане на платки и обработка на дърво, за по - твърди материали не става. Хубавото е, че можеш да минеш без втулки или лагери, защото материалът позволява достатъчно хлъзгане и твърдост.
Поздравления за ентусиазма и успех!
Стеклотекстолит взех от работа,нарезан и продупчен(aванта
).Също така нарезах и втори комплект за cnc от текстолит.Но,стеклолита ми се вижда по здрав,за това се спрях на него.

skat
- специалист
stend написа:Стеклотекстолит взех от работа,нарезан и продупчен(aвантаСъжалявам, stend, грешката е моя. Аз говорех за плексиглас, а ти за стъклотекстолит. Може ли да покажеш снимки или поне да посочиш дебелината и теглото на твоя материал?).Също така нарезах и втори комплект за cnc от текстолит.Но,стеклолита ми се вижда по здрав,за това се спрях на него.
Илиян Илиев™
- майстор
Днес разглобих един ксерокс на основните му части, винт по винт. То не бяха моторчета, то вентилатори, зъбчатки, ремъци и кво ли още не. От сите чарколяци май само едно моточе може да свърши работа и то е под съмнение.
Утре имам да разглобявам още един. По-голям от днешния. Ако не утре ще бъде кога има време.
Та исках да попитам - нужни ли са там разни платки и тем подобни или само моторчетата да прибирам?
Даже ще ви пусна снимки та да стане ясно кви са тез моторчета и ще стане ли нещо от тях. Нека първо разпарчетосам и втория.
Утре имам да разглобявам още един. По-голям от днешния. Ако не утре ще бъде кога има време.
Та исках да попитам - нужни ли са там разни платки и тем подобни или само моторчетата да прибирам?
Даже ще ви пусна снимки та да стане ясно кви са тез моторчета и ще стане ли нещо от тях. Нека първо разпарчетосам и втория.
bisermonov
- специалист
Аз отдавна исках да ви питам специално съфорумците които си правят CNC от принтери все пак в тези принтери има стъпкови двигатели съответно има и управления тоест не е ли всичко готово платки захранване не може ли да се използва за тази цел e разбирасе че ще се прави друга конструкция.
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература