Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Нали пичовете от ексорор ги обработват крайщата. Ще си купиш по дълъг винт с 30мм да речем и ще им кажеш Ф да е 45мм
svetliopi44 - Чирак...
В Петък ще се вдигна до там ,че говорих с една мадама... :?
angelfilev - специалист
svetliopi44 написа:
Ексорор ще имат доставка в края на месеца ... разминах се с пазара за сега ... :)
Липсват направляващите с подпора... и лагерите...

Обаче имам една дилема и незнам как да я реша :?

При обработката на винта към кутията гледам че оставят само 15мм (F)да излиза за съединител ... няма как да го хвана при това положение ... другия вариант е да изкарам кутията отвън където ще ми е по-удобно ,но пък не ми се иска защото ще се запрашават много ... същевремено и оста на моторчето е само 20мм ,а страницата на машината е 18мм ...

Изображение
"svetliopi44", за съжаление нищо не разбрах. Предполагам, че може да ти се помогне, ако някак по-ясно обясниш.
svetliopi44 - Чирак...
angelfilev :) то сега като чета и аз не си разбирам ...

вътрешноста на основата на машината ми е 700мм дебелината на материала е 18мм ,искам лагерната кутия да е вътре а снадката с мотора да е отвън ... ще подходя както ме посъветва Shulio ... ще отида на място да разговарям дали могат да удължат това (F)

Прикачен файл

машина_проект.jpg
машина_проект.jpg (21.95 KиБ) Видяна 4458 пъти
STEPER - специалист
svetliopi44 написа:
angelfilev :) то сега като чета и аз не си разбирам ...

вътрешноста на основата на машината ми е 700мм дебелината на материала е 18мм
svetliopi44
Не те съветвам да използваш кутия за основа на машината,получава се нещо като кутията на китарата.Тя ще резонира и възприема всички шумове от
работата на рутера а те не са малки,особено когато двигателите работят на ниски обороти.За да изреже един кръг с диаметър 3 мм.моторите се движат образно казано като минутната стрелка на часовника.Да не говорим когато моторите запеят :)
Мят съвет е да махнеш двете дълги страници за да няма затворено пространство което на по-късен етап ще се усети.
Поне аз така мисля.
Поздрави
svetliopi44 - Чирак...
Хм , умна приказка... виж за резонанс не съм мислил.
Обаче ми се ще да предпазя винтовете и направляващите ... единствено така го измислих ... не е проблем да се махнат понеже съм ги предвидил като ревизия за почистване и смазване ...
STEPER - специалист
С такава цел и аз сложих всичко що се отнася до ос Y под работния плот отдолу,включително и двигателя.
STEPER - специалист
svetliopi44 написа:
единствено така го измислих ... не е проблем да се махнат понеже съм ги предвидил като ревизия за почистване и смазване ...
Ако е вече готова недей маха нищо а само я обърни и използвай дъното за работен плот, а отдолу обезателно да остане отворено.
Успех
svetliopi44 - Чирак...
Хм ... всичко ще се промени и се връщам в началото ...

Ето каква ми е идеята ...всичко е готово като конструкция ..,
Изображение

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: