Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stoyan nikolov - напреднал
Може би не обясних правилно.Пиша примерен код за проверка на повтаряемост:
z0
z0.1
z0
z0.1
.......
Стъпка добавя само към z0.1 но към z0 изпълнява точно.За 1000 реда код имам около 2 оборота на винта в повече
при винт със стъпка 1.5мм. Когато пусна нещо за изработване постепенно фрезера се издига над обработвания
детайл. Когато включа и backlash примерно 1 кода се изпълнява по същия начин+тази 1 за компенсация и в двете посоки
nunep - специалист
stoyan nikolov, аз имах същия проблем даже и по 3-те оси и смених МАСН3 с КСАМ и проблема изчезна. КСАМ е по-елементарен от към настройки.

bisermonov: "Допълнително и Windows е бъгав помежду другото и други хора се оплакват от Windows."
На стария си ПЦ, WINDOWS или DOS използваш? Ако е DOS, коя програма?

Благораря!
bisermonov - специалист
nunep написа:
stoyan nikolov, аз имах същия проблем даже и по 3-те оси и смених МАСН3 с КСАМ и проблема изчезна. КСАМ е по-елементарен от към настройки.

bisermonov: "Допълнително и Windows е бъгав помежду другото и други хора се оплакват от Windows."
На стария си ПЦ, WINDOWS или DOS използваш? Ако е DOS, коя програма?

Благораря!
Windows използвам но ако продължава да ми прави проблеми ще го сменя
hygro - майстор
Интересна алтернатива...

:?
hygro - майстор
А ето и любителския вариант:

http://en.wikipedia.org/wiki/RepRap
sstefanov - майстор
Ето и още един любителски, напълно екологичен и различен:
http://www.markuskayser.com/work/solar-sinter/
stoyan nikolov - напреднал
Опитах с KCAM и проблема изчезна, но не ми хареса програмата.
MACH 3 е доста по-добре изглеждаща и удобна за работа. Не намерих как да нулирам
височината на детайла, не са удобни настройките за скорост на работа и т.н.
Възможно ли е самата програма MACH 3 Version R3.042.033 да има проблем?
Имам и Mach1Lic.dat който работи с повече от 500 реда код.

Прикачен файл

1234.jpg
1234.jpg (65.29 KиБ) Видяна 5760 пъти
Здравейте, не мога да не забележа, че напоследък темата е доста по-слабо активна отколкото беше едно време, най-вероятно се дължи на кризата. Въпреки това се надявам да получа някаква насока.
От няколко дена съм изпаднал в размисли, каква електроника за управлението да си поръчам. Решил съм да я взема от SIRIUS, но не мога да реша дали драйверите да са за униполярен или биполярен мотор. В момента разполагам само с униполярни мотори, но имам като идея в бъдеще да закупя по-мощни и незнам на какви изгодни ще попадна (уни. или би.).
Спрял съм се на следните варианти:
Драйвер за биполярен - понеже Velsi е с него и е тестван в реални условия :) .
Драйвер за униполярен - ако някой знае каква е схемичката да сподели, да знам дали ще се намери в някой магазин за части.
Контролер - отново тествано от Velsi :) .
Като цяло ми се иска да си взема за биполярни мотори, с мисълта, че няма да е проблем да въртя и униполярни (свързани в биполярен режим) с него. Но изниква един въпрос, когато има 6 кабела е ясно, че двата средни от намотките се оставят свободни. А когато са 5 :? , на практика нали са сварзани двата средни извода накъсо в мотора и това няма ли да прeчи на драйвера?
Искрено се надявам да получа някаква, минимална поне, насока.
shulio - специалист
Униполярен мотор с 5 кабела не може да се върти с биполярен драйвер, защото всички намотки са свързани

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: