Dakata_m написа:Мерси за отговора и насоките. Относно проектора - намерих 2. Единия е лектор 1, който не тръгна но още не съм го гледал какво му е, понеже другия го извадих от кашон, чисто нов ( е всъщност на 18 години, съдейки по етикетаМоя проектор е Лектор 1 с лампа 650 вата, но съм го пробвал и с лампа 300 вата и работи добре. Ако използваш лектора с по- мощната лампа изображението е по - ярко но разликата е 30-40 %. Мисля, че този проектор ще ти свърши работа. Лампата за Лектор е 17 лева 650 вата.) и е някакъв полски. Аз лично за пръв път виждам такъв:
Интересното е, че лампата му е на 24 волта и е с мощност 265 вата ( като лумени не знам колко идва ). Работи перфектно и буквално не издава никакъв шум освен ако не си залепя ухото на ламарината. Има си и резервна крушка и дори маркери които пишат. С плаки и на включено осветление в стаята се вижда идеално но с матрицата нямам идея как ще е. Друг е въпроса и лентов кабел от къде ще намеря ама като съм се хванал ще довърша нещата.
А относно лентовия кабел можеш да постъпиш както съм написал няколко мнения по-назад или просто да разпоиш кабелчето от страната на по- малката платка отстрани на матрицата и да удължиш чрез обикновени кабелчета (много е трудно, но става - правил съм го - кабела е 20 пина, но реално се използват 10-тина), но е най- добре ако купиш лентов кабел и преходник.