• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
Dakata_m написа:
Мерси за отговора и насоките. Относно проектора - намерих 2. Единия е лектор 1, който не тръгна но още не съм го гледал какво му е, понеже другия го извадих от кашон, чисто нов ( е всъщност на 18 години, съдейки по етикета :lol: ) и е някакъв полски. Аз лично за пръв път виждам такъв:

Интересното е, че лампата му е на 24 волта и е с мощност 265 вата ( като лумени не знам колко идва ). Работи перфектно и буквално не издава никакъв шум освен ако не си залепя ухото на ламарината. Има си и резервна крушка и дори маркери които пишат :-D . С плаки и на включено осветление в стаята се вижда идеално но с матрицата нямам идея как ще е. Друг е въпроса и лентов кабел от къде ще намеря ама като съм се хванал ще довърша нещата.
Моя проектор е Лектор 1 с лампа 650 вата, но съм го пробвал и с лампа 300 вата и работи добре. Ако използваш лектора с по- мощната лампа изображението е по - ярко но разликата е 30-40 %. Мисля, че този проектор ще ти свърши работа. Лампата за Лектор е 17 лева 650 вата.
А относно лентовия кабел можеш да постъпиш както съм написал няколко мнения по-назад или просто да разпоиш кабелчето от страната на по- малката платка отстрани на матрицата и да удължиш чрез обикновени кабелчета (много е трудно, но става - правил съм го - кабела е 20 пина, но реално се използват 10-тина), но е най- добре ако купиш лентов кабел и преходник.
Dakata_m - напреднал
Аз изчетох постовете и имам едно последно питане. Кабелчета се намериха тук в Шумен обаче преходници нямат. Искам да рабера дали правилно съм разбрал поста, относно съединяването. Значи аз примерно си взимам парче 20 см кабел и от тази фирма имат преходник, в който се мушка кабела и от другата страна излиза на гребен, който пък мога да го мушна на куплунга на платката, като преди това съм извадил оригиналното кабелче също завършващно на гребен. Проблема до колкото рабрах е, че няма перходник женско-женско, защото нали се получава, че имам един мушнат кабел свръшващ с нищо отзад и още един, свършващ на гребен и примерно един такъв преход женско-женско ще свърши идеална работа ама няма и за това се налага двата гребена да се запоят. Питам толкова подорбно, че се омотах съвсем с тези кабели :? Сега се замислих пък какъв е начина на захващане на кабела към преходника. Само се мушка и се стиска нещо или се щраква там. Просто тук нямат представа като питам. Не знам колко ясно си зададох въпроса, че е края на работния ден но ще ми е полезна информацията :?:
kikokiko - специалист
Dakata_m написа:
Аз изчетох постовете и имам едно последно питане. Кабелчета се намериха тук в Шумен обаче преходници нямат. Искам да рабера дали правилно съм разбрал поста, относно съединяването. Значи аз примерно си взимам парче 20 см кабел и от тази фирма имат преходник, в който се мушка кабела и от другата страна излиза на гребен, който пък мога да го мушна на куплунга на платката, като преди това съм извадил оригиналното кабелче също завършващно на гребен. Проблема до колкото рабрах е, че няма перходник женско-женско, защото нали се получава, че имам един мушнат кабел свръшващ с нищо отзад и още един, свършващ на гребен и примерно един такъв преход женско-женско ще свърши идеална работа ама няма и за това се налага двата гребена да се запоят. Питам толкова подорбно, че се омотах съвсем с тези кабели :? Сега се замислих пък какъв е начина на захващане на кабела към преходника. Само се мушка и се стиска нещо или се щраква там. Просто тук нямат представа като питам. Не знам колко ясно си зададох въпроса, че е края на работния ден но ще ми е полезна информацията :?:
Имах предвид, че преходника( по точно е куплунг)- не е женско женско и от едната страна може да се пъхне кабел, а от другата страна е грабен 20 пина - който не може да се пъхне никъде,а е предназначен за запояване за платка, но аз запоих гребенчетата на два куплунга и се получи преходник женско женско. И така наставих вече съществуващото кабелче и го удължих с 20 см. Тези куплунгчета струват стотинки, но признавам си запояването е трудно. Преди това ти писах че съм наставял кабелчето на друга матрица - съществуващото като го отпоявам от платката и го удължавам с кабелчета обикновени с изолация( това е още един вариант).
А що се отнася до монитора - трябваше да ме попиташ аз имам списъци - кои стават и кои не стват или кои стават, но трябва да се удължава лентов кабел. На матрицата на единия ми проектор Самсунг - изобщо няма странична платка, съответно и кабелче за удължаване. Другия ми проектор е с матрица на тошиба и е с кабелче виж снимките на 14 страница във форума.
Dakata_m - напреднал
Мда, то от мерак бързо да стане накрая стана :razz: . Ще пробвам утре да звънна на тази фирма да видя мога ли да си поръчам нещата, че твоя начин със съединяването на гребените най-удачен ми се вижда :)
joton - напреднал
http://www.baseportal.com/cgi-bin/basep ... =do_search
Това е сайт където можете да проверите дали даден модел монитор е подходящ за модване. Има доста модели монитори.
joton - напреднал
Някой може ли да помогне, мисля да пробвам да направя проектор с тази лампа
и този кит
Но немога да намеря принципна схема на свързване на лампата.
http://img264.imageshack.us/my.php?image=img3334vl8.jpg
от тази снимка изглежда че лампата е свързана без защити към трафа. Има ли опастност от повреждане на лампата.
Мислех си за използването на регулатор
http://dimmer.iservicebg.com/index.htm
Какво мислите по въпроса?
Предварително благодаря.
Dakata_m - напреднал
Колега аз не съм много в час. Ако трябва ще направя някоя по- подробна снимка или ще видя какъв е модела точно на проектора който съм снимал, да видим дали няма някаква схема ама като му гледам годините едва ли ще намерим. Аз междувременно да се похваля, че прее...х монитора :| . Писах в един друг форум но за информация ще си постна мнението и тук, на който му се чете, да си споделя мъката. Ето го и поста 1 към 1:

Изображение
Считах за редно да започна с снимка на готовия продукт и да продължа с историята на краткия му живот ( 1 ден ). През уикенда ме удари грипче и понеже ме заболя всичко от лежане по креватите реших, че ще завърша проекта до неделя вечер. Препядствията бяха два кабела, които трябваше да се удължат. С първия почнах да се боря в Съботния следобед, включи се и бащата по едно време и като приключихме вече се беше стъмнило . С една дума 20 пинов кабел ( къцнат )= 80 заголени жички, 80 индивидуални калайдисвания и нахендряне на 40 изолационни шлауки:
Изображение
Приключихме за деня и резултата беше, че вече можех да раположа матрицата върху проектора за да видя дали ще се получи нещо. Еми размазах се от кеф . Субтитрите колкото главата ми и т.н. абе екран на цялата стена и се виждаше идеално. То не беше пробване на мушами, чаршафи и т.н. но резултата беше супер. Остана една малка подробност, че въпросните две платки още не бях ги разделил и не можех да използвам пъноценно целия монитор. Понеже онова лентово каблече ми беше трън в очите и гадната температура от 38,5 гардуса ми беше замъглила мозъка реших да пробвам по най-тъпия начин да удължа жицата ( като на снимките в по-горните постове ) и то взе че стана . Успях да намеря само един 24 пинов кабел и с помощта на фотопарата се уверих че стъпката е същата и разстоянията от края на кабела до първата пътечка са еднакви. На снимката малко се разместиха но се вижда:
Изображение
С лупа и ножица окастрих купешкия кабел като идеята ми беше да изравня двата кабела по краищата които не съм пипал. За проба наместих всичко:
Изображение
Както казах горе и аз се учудих, че работата стана - кристален образ и аз ухилен до уши. Изключих монитора, намерих едно тиксо и застопорих двете лентови кабелчета с него. Реших все пак преди да стегна нещата да проверя за последно как е работата. Пуснах монитора и пак ухилен ще го изключвам, когато тъпото захранване на монитора падна, размести лентовите кабелчета и всичко свърши . Матрицата нещо се омаза и повече не даде образ. Те леко се завъртяха едно спрямо друго кабелчетата и пътечките са се преплели ( понеже все още не бяха стегнати).

Сега да питам, въпреки, че съм почти сигурен, че ще пия една студена вода но да пробвам ли въбще да правя нещо с тая матрица ( да търся какъв е проблема примерно ) или да почна да се озъртам за монитор ( жертва номер 2 ).

Като съвет към всички бъдещи експериментатори мога да кажа: Търсете си монитор, чиито модел е съгласуван със списъците от сайтовете за проектори домашно производство, в които е поместена информация именно за такива дисплеи, при които няма нужда от разни удължавания и други манипулации. Това е от мен за сега, не съм се отказал ( можех да си оправя скоростната кутия с тези пари )
kikokiko - специалист
[quote="Dakata_m"] Аз междувременно да се похваля, че прее...х монитора :| . Писах в един друг форум но за информация ще си постна мнението и тук, на който му се чете, да си споделя мъката. Ето го и поста 1 към 1:
[quote]

Ако това ще те успокои аз от 4 матрици прецаках 2, но по невнимание и поради недостатъчна осведоменост в началото.
Аз ти препоръчвам монитор DELL 1504fp, нo го има в 3 модификации -2 със матрица на самсунг и 1 с матрица на шарп. Матрицата на шарп изисква удължаване на лентов кабел, можеш да познаеш, че е с тази матрица по сребърните кантове на стойката на монитора. Същия модел но с матрици на самсунг е със чисто черна стойка. Матриците на самсунг нямат нужда от удължаване на нищо - много са подходящи, по-назад сам писал по- подробно.
Dakata_m - напреднал
Не знам как но направо ми прочете мислите :) . Точно това мислех да те питам от кой модел монитор си най-доволен и е с въпросната матрица на самсунг. Не си спомням обаче дали беше писал нещо за махане на слоеве но ще поразръчкам сега и ще видя. Тъкмо ще се поупражня на моята дето за нищо не става вече :lol:
Dakata_m - напреднал
Един последен въпрос. Видях, разглобения монитор на едната снимка но искам да питам като се махнат основните болтчета може ли да се види каква е матрицата, че на моя който разглобявах, чак като махнах пластмасите и стигнах до платките успях да видя, че е тошиба. Идеята ми е да ги накарам в магазина да го отворят и да се убедя на 100 процента, че е това което търся.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: