• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nakatasan - специалист
Здравейте, днес докато си гледах откриването на Зимните олимпийски игри набързо сътворих това:
Изображение
Изображение
Обща дължина на лед лентата 5050 водоустойчива е около 3,7 м. Ползвам компютърно захранване.
fox_vt - майстор
Защо не сложи и на другия плот.Ако сложиш алуминиевия профил в дъното до гърба на плота и залепиш лентата по в задния край на профила ще свети по същия начин и няма да пречи.Иначе добре свети.Основното осветление в кухнята свети ли в момонета или само лентата осветява на снимката?
nakatasan - специалист
fox_vt написа:
Защо не сложи и на другия плот.Ако сложиш алуминиевия профил в дъното до гърба на плота и залепиш лентата по в задния край на профила ще свети по същия начин и няма да пречи.
От това нищо не разбрах.
Както е така също не ми пречи.
Само лентата свети, основното осветление е изключено като правих снимките. За мен лично ми е 1 идея тъмно, но се трае.
fox_vt - майстор
Имах предвид нещо такова
Прикачен файл:
1902975_10201941140862500_1571770614_n.jpg
1902975_10201941140862500_1571770614_n.jpg (41.86 KиБ) Видяна 2245 пъти
Зелената линия е сегашното осветяване,вижда се с жълто профила и синята точка е лед лентата.Със жълта линия се вижда как ще се осветява при това разположение без профила да пази сянка.
Jawata - напреднал
От доста време следя тази тема и все нямам време да напиша два реда.
Но сега явно имам :lol:
Прикачен файл:
led.jpg крушка за габарит заден
светят вече 5-6години
Прикачен файл:
25022013(001).jpg заместител на сулфидната на плафона
нямам друга снимка, а както казах не сам пипал там от години и сега за една снимка не се изплаща :-D
Прикачен файл:
07022014062.jpg дежурно осветление пред вратата
с 3W лед и зарядно от телефон 950mA , но под товар е точно на 700mA и свети на макс
Прикачен файл:
07022014063.jpg 10W LED и захранване 10W
събрах ги заедно и както се предполагаше драйвъра клекна
под товар пада на 9.8V далеч от 12V , а тока от 800mA на етикет на около 560mA
свети но може повече
Прикачен файл:
07022014070.jpg пробата
имам компютърно захранване но как да огранича тока :?
nakatasan - специалист
Jawata написа:
....
имам компютърно захранване но как да огранича тока :?
Аз също ползвам компютърно захранване, защото трафа който си купих нещо или е дефектен или е за лунички. Бях го натоварил на около 95%, но като му кефне почва да примигва жестоко.
ЛЕД лентата, която ползвам си има вградени съпротивления и директно към +12в от компютърното захранване си свети прекрасно, без да мига или някакъв друг проблем да създава.
ЛЕД модула като е без съпротивление, може да му се добави такова, което се изчислява и подбира според наличните на пазара. Препоръчвам да се подбира съпротивление най-близкото по-голямо от това, което е изчислено.
fox_vt - майстор
Пусни го на компютърното захранване на 12 волта и измери тока.10 ватовия какво напрежение му дават?
Jawata - напреднал
fox_vt написа:
Пусни го на компютърното захранване на 12 волта и измери тока.10 ватовия какво напрежение му дават?
11V, 800mA
fox_vt - майстор
Пробвай го за кратко да го закачиш и да видиш колко ток ще консумира за няколко секунди няма какво да му стане.
estorm - специалист
Почнах една лампа с 2бр лед х 10 вата обаче от двата драйвъра които имам единия не работи. Дали не може на един драйвър да закача двата светодиода? На него пише 10/20W /пише го на платката отдясно на кондензатора/ да разбирам ли, че ще носи 2х10вата? Ето го
http://www.ebay.co.uk/itm/261357286492? ... 1439.l2649
Jawata откъде и на колко взе този 10ватов драйвър Аврора? Взех подобен, но с него моя лед мига.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: