Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
georgi1 написа:
Да попитам ти правил ли си го този контролер, защото гледам че дават безплатна версия на хех файла, тоест има нещо орязано но не пише какво.
Не не съм го правил.Орязано има и то пише какво.В тази версия стъпките са 1.1/2 и 1/4.
А в комерческата версия са освен тези и 1/5 ,1/8,1/10.1/16 и 1/32 .
Аз не виждам за какво повече ще са необходими останалите стъпки.
Нали от този сайт Syrius PCB са копирали всичко.
georgi1 - напреднал
Да сега като каза и аз видях къде го пише, наистина няма смисъл от другите микро стъпки.
Относно моторите, как да разбера колко мощни мотори биха ми свършили работа за струга?

edit
Сириуса дори са го копирали едно към едно, поне да го бяха променили платката малко.
MrMurdjo - майстор
georgi1 написа:
Да попитам ти правил ли си го този контролер, защото гледам че дават безплатна версия на хех файла, тоест има нещо орязано но не пише какво.
Ако човек се заиграе, може да се модифицира и добавят и микростъпките. Въпросът е дали си струва усилието.
Хубавото на контролерите, реализирани с микроконтролер е, че софтуерно лесно се променя работата при едно и също хардуерно решение.
STEPER - специалист
georgi1 написа:
Сириуса дори са го копирали едно към едно, поне да го бяха променили платката малко.
Лошото е,че когато започнат да променят, нещата се влошават и затова са големи проблемите с техните изделия.
Дотолкова плагиатстват,че дори пишат "Ние създадохме"
Ето какво пишат на техния сайт: "Често при работа със стъпковите мотори се забелязва, че когато са в режим на покой те греят дори и понякога прегряват. Поради тази причина ние създадохме Fixed Time Off...."
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Хубавото на контролерите, реализирани с микроконтролер е, че софтуерно лесно се променя работата при едно и също хардуерно решение.
Да,аз също съм решил да си сменя контролерите с микропроцесори.Забележете и още нещо.Те са спосбни да работят до 100 khz колкото е максималната тактова честота на кернела на Mach3.
Последна промяна от STEPER на пон окт 31, 2011 10:52 pm, променено общо 1 път.
petko_sz - напреднал
"cvettomirr" Здравей !
Току що пуснах моята платка - точно като тази която си харесал - само , че моята я взех комплект за трите оси - така е по-изгодно но и по трудно ремонтирането ако нещо гръмне. Цените са поносими - тук от Стара Загора купих всичкия чарколяк за 50 лева + 20 лева платка и спедиция. Наистина обаче при спрял степер си дърпат повечко ток затова ти препоръчвам вземи си и малките междинни платки за ограничаване на тока в покой.

пп: Принтерският порт е точно огледално обърнат - необходимо е да се презапоят всички кабели - добри ,че някой бе писал по-горе в тамата , аз обърнах внимание и може би по този начин спасих дъното на щайгата.
Второ - светодиодите 4 , 5 и 6 са обозначени точно обратното и следнва да се запоят също огладално.
Други забележки засега нямам транзисторите който ползвам са IRFZ44 - греят доста - следват мощни радиатори и закутийване.
georgi1 - напреднал
petko_sz
Ако говориш за този контролер http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=163 платката си е наред.
Аз също съм си купувал платката от тях.
Огледално се получава защото най вероятно си ползвал женска букса.
А светодиодите наистина бяха обърнати.
petko_sz - напреднал
Да точно този вид - купих си и фабричен кабел - в смисъл готов от магазина - мъжки-мъжки (от компютъра изхода е женски и на платката на контролежа е женски) :?

Та се налага да ги презапоявам де ... не знаех че са няколко вида :?
georgi1 - напреднал
Кабела трябва да е мъжки женски, а на контролера буксата трябва да е мъжка.
petko_sz - напреднал
georgi1 - можеш ли да ми кажеш - щом си работил със същата платка - имам чувството ,че и надписите на тримерчетата са точно обратно надписани - при въртене по чесовниковата стрелка - тока НАМАЛЯ - точно обратно на надписа по платката :?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: