Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
shulio написа:
Най удобната и интуитивна за работа според мен е целия пакет на http://www.vectric.com . С тези програми може да правиш професионално изглеждащи неща без с минимални усилия.
Ако притежаваш този пакет на vectric /или нещо от него/ не можеш ли да го предостваиш за ползване и от други
участници във форума?
shulio - специалист
Аз съм го предоставил в момента в който го намерих с крак или ръка или там както се казва :). Назад във форума има линкове към тях. Разгледай ако не намериш ще ги кача някъде или ще ти ги пратя.

Едит: Ама и аз праскам едни мнения. Едва ми се разбира какво искам да кажа :) Визирам горния цитат :)
velsi - Почетен майстор
Беше дал някакъв крак, който не работеше.
А след като си решил да правиш толкова голяма машина имаш ли идея какво ше работиш на нея. Защото машина с тези размери не става за хоби.
shulio - специалист
http://www.megaupload.com/?d=LQZTV1T0

това е линка за всичките продукти на vectric. всичко работи

За машината - да имам идея, Няма да я правя за хоби естествено. Но пък и тя няма да излезе толкова скъпа. С 2-3 поръчки ще си върна парите и ще си имам машина. А машина никога не е излишна :). Бащата е дърводелец и ще му влезе в употреба със сигурност
MrMurdjo - майстор
В тази връзка даже си мислех да предложа да отворим и тема какво може да се прави с тези наши машинки. Задоволството от самото изработвене е едно, а друго е, ако може и да се ползва и за изкарване на някой лев.
Тук не сме толкова много хора и едва ли ще си крадем работа един от друг, но в тези кризисни времена не е зле вложените знания, умения и труд да имат някаква възвращаемост. Най-малкото поне за ъпгрейд на самата машина, ако не нещо друго :)
STEPER - специалист
Това е добро предложение.
Някакви идеи?
shulio - специалист
Тези, които ги е страх, че някой ще им вземе % от работата отдавна не пишат тук. Страх ги е да споделят нещо за да не загубят някой лев. Но това е нормално. Инстинкт за самосъхраниение. Тема в тази насока е добра идея.

Какво ще правим после с тези машини. Отговора е: С малко фантазия и подходящия софтуер - всичко което ви дойде наум
alien - специалист
shulio и ти не казваш какво ще правиш значи и теб те е страх :-D

майтапа на страна, много са факторите кой какво защо споделя или не споделя най-жалкото е което сами си го правим, ако кучето хапе ръката която го храни нормално е да не види хляб повече, манталитет....

мерси за линка надявам се да имам скоро време да разгледам за какво става въпрос
колкото до темите - съвсем сбито да се опишат поне 10 нови теми трябват, но трудно реализуемо тук по мои наблюдения, опитах в друг форум да отворя разеделени теми но няма желаещи така че за сега остават само чуждите форуми, български форум изцяло за цнц не знам за нищо успешно до сега
shulio - специалист
Аз главно ще разкроявам плоскости за това ми е този голям размер. Ще правя кошери и вратички на шкафове на които бащата е специалист - рутера ще му улесни работата максимално. Както казах с малко въображение можеш да направиш всичко на една голямаа 3-осна машина.

Всичко това е като за начало. Може да правите обемни букви реклами с голям размер и всякакви такива

Ако има желаещи за форум изцяло за цнц може да отворя един на моя сайт. Стига да има кой да го подържа, че аз нямам много време. Така и така си плащам хостинга ще отворя един домейн примерно www.cncbg.com или нещо от сорта
MrMurdjo - майстор
То имаше някакъв български форум за CNC, ама много умрял, а май даже и е изчезнал. Бях запазил букмарк, но излиза съобщение, че е суспендиран акаунтът.
Идеи наистина има много, въпросът е с реализацията. Аз например 16 години се занимавам с графичен дизайн и съм силен в това и в работата със съответните програми, но всичко е предназначено за печат - етикети, опаковки, плакати, билбордове. В интерес на истината, точно за дизайнер не съм учил, но обстоятелствата през 90-те ме тласнаха в тази сфера. Работата обаче намаля много и може би затова и за да не стоя в бездействие се върнах към електрониката и хобитата си.
Не знам дали е нужен отделен форум, но при една положителна нагласа на мисленето, можем да сме си полезни един на друг. Всеки е силен в нещо и не толкова в друга област.
Ето едно примерче - графиката във векторен формат съм я рисувал от портрет на човека и е предначначена за етикет, но за експеримент я увеличих до А4 и я гравирах върху двуцветен материал. Получи се точно както е на тази картинка.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: