• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 37
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Това се казва работилница,наистина и мен ме заинтригува банцига,не че нямам,но моят е правен навремето в някакъв техникум,с три колелета.Горно и долно и долу в ляво е колелото което взема движението от ел.мотора.Колелетата са от алеминий,но имат гумен бандаж.Преди време баща ми не центровал лентата,зъбите влезли навътре и изяли половината гума.Сега като монтирам лента и стои под наклон,пусна ли банцига и лентата пада.В нашият град имаше един завод "П.Караминчев",там имаше валово отделение където обличаха валове с гума и после на струг със специално приспособление ги шлайфаха,но завода от десетина години е в историята само снимки останаха от него.Сега се чудя как да си шлайфам колелетата и да изравня гумата.Утре ще кача снимки.
Илчо Илиев - майстор
Гоше, на наще банцизи колелата бяха оригинално с гума,но след време я махнаха по ред причини...
Сега са облепени с ...корк..става лесно, почиства се добре повърхността, където ще се лепи, разкрояваш си парчето корк, мажеш с лепило за гума, а от вън се стяга със скоба ...прилича на тая за свиване на сегменти-лента от ламарина и с болт за стягане..
Корка още по-добре обезшумява и рядко го сменят, но поради инженерно недомислие- предпазителите са ги направили много тесни и като се скъса лента, няма къде да бяга и я грабва колелото и хем лентата се скапва, хем корка заминава...
Иначе ,ако държиш на гума, може да ползваш от транспортна лента( ако нямаш, мога да ти дам), но ще е голямо приключение закрепването..
На моя банцинг имаше навремето гума, но стария я свали и стана 35 г така върви, но лентата трябва да е добре центрована,че ако се качи на колелото и чапраза заминава...
п.п. Няма да стане докато не пием по някоя кана вино, по скайп и форуми няма да се разберем с тия машини...Обади се ако идваш утре..
bulhomes2 - майстор
alata_69 написа:
ето какво успях да направя от задния двор
има още малко работа, да подредя и да сложа аспирацията но всичко с времето си
Да ти имам задния двор :partyman: Какъв ли ще е предния...
Гледам, че имаш пуснати PVC тръби и кюнци за аспирация. Виждам, че имаш и едно "Т" над кръглия шлайф. Пробвал ли си я някога как работи? Щото и аз в най скоро време ще опъвам тръбите, ама за разклоненията мислех да ползвам "У"-та и дъги.
Тани - модератор
Според мен няма да има кой знае какво значение. Ако ставаше въпрос за налягане, щеше да има, но тук става въпрос за вакум!
alata_69 - специалист
аспирацията работи перфекно ползвал съм я 2 години в малката работилница
сега за момента не я ползвам защото трябва да я удължа до всичките машини
но, пусто време не ми достига(задължително я омотавам с медна тел до заземителна шина
заради статичното електричество)
а на банцига съм сложил колела от мдф и за бандаж разрязах вътрешна гума от колело
и работи по безшумно от големия

поздрави
kendal - специалист
viewtopic.php?f=18&t=35479 bimbaeco ето го банцига на колегата
bimbaeco - майстор
Аз ги знам тези снимки. Гледал съм ги много пъти. Исках да разкаже малко повече за него, защото и аз си купих плановете и искам да го направя.
kendal - специалист
не съм разбрал, просто исках да помогна
bulhomes2 - майстор
Тани написа:
Според мен няма да има кой знае какво значение. Ако ставаше въпрос за налягане, щеше да има, но тук става въпрос за вакум!
Мда. Не се бях замислил за това. И при рекуператорите един ме светна (собственик на завод за вентилатори), че ако потоците са от вакуум (не от налягане) - се вдигало КПД-то с 3-4%. Вакуума ще излезе добър човек :lol:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 37

Тема "Майсторски кът" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: