• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Dakata_m - напреднал
Определено ще се работи по дизайна но още не съм го измислил като шкафче ли да бъде и да се впише в мебелировката или нещо друго. Сега пред мен стои по-важния въпрос от какво да направя екрана. Въртят ми се идеи за разни балатуми, мушами и т.н. но не съм пробвал на кое как ще се вижда. Намерих електромотор с редуктор за да направя механизма за прибиране и остана само да избера материала.

П.С намерих в нета един куп сайтове за всякакви чудесии домашно производство и вече се чудя кое по-напред да започна :lol:
masteradmin - майстор
Сподели с мене някоя нова идея може да ти помогна. А колкото до платното, мушама за маса на обратно става най-добре само дето мирише кофти.
XpacTa - специалист
По западните форуми правят екрани от Blackout cloth, което на български (не) се превежда като блекаут. Продава се в магазините за пердета, единствения проблем е че широчината на плата е 1.40 или 1.60 - до известна степен ограничава размера на екрана. Иначе представлява някакъв плат, който не пропуска светлина и е бял и от двете страни - експериментално се пробва коя повече ви харесва. По принцип се ползва като се зашие вътре в пердето за да го направи напълно затъмняващо. Ако се разтърсите има доста статии как се прави такъв екран. Аз поне мисля засега да си направя такъв. Иначе в форумите на AVS (www.avsforum.com) имаше дадена смес (мисля че със стъклени топчета) за направа на екран, който отразява само основните цветове и по този начин позволява гледане през деня и подобрява контраста и т.н., но това според мен е прекалено сложно.
Dakata_m - напреднал
Интересни идеи ми дадохте. Това с топчетата и на мен сложно ми се вижда. Инъче идеята за екрана, с каквото и да го направя, е да се навива на дълга ролка и тя ще е с това моторче, захранвано от адаптер с елементарен бутон който има нулево положение и с съответно две позиции ( обръщащи полюсите ) за да мога да регулирам дали да се прибира и изкача. Общо взето максимално опростено, само дето трябва да излкючвам ръчно бутона когато се разпъне до край екрана но може и да измисля нещо докато сглобя устройството.

П.С. Сега видях из нета, че се продава винил за рекламни билбордове и т.н. Пише, че не пропуска светлина и има както матов така и гланциран. Цените варират от 2.90 лв на квадратен метър нагоре, което сякаш ме устройва ама се чудя дали ще свърши работа :?
Kalistobg - специалист
и аз като вас искам да си направя ДИЙ проектор , идеата ми се варти от няколко години но сега наи сетне сйбрах каквото ми трябва утре ште ми донесат един проектор от едно даскало , разглобил сам една ьЧ" матрица от
лцд пхилипс бриллианце ьЧ0п ама има една малка платка на гйрба и сега трябва да удйлжавам за да мога да я преместя настрани ъ0пинов е кабела около ь-ъцм схирок неска махнах пердния слои от дисплея след двучасово киснене с мокри салфетки малко трудно го отлепих но ако намокриш слоя помежду и прекарваш леко един нож става лесно /като изкучим леките драскотини/ мисля че водата разтваря лепилото с което е сложен, утре ште ходя да тйрся лентов кабел кам ьЧ-ъ0цм и един познат каза че ште ми го запои кам оригиналния , лцд монитора го зех за ш0лв штото показва няколко отвесни черта на дисплея но иначе е добйр ь0ъчюШшЬ на ШЧхз утре като ми запоят кабела и ми донесат проектора ште пристйпя кйм зглобяване да видим какво ште стане.... за сега толкова ште пиша пак да споделя напредйка си ;]]
ПС/лаптопа ми е с ати юььЧ0 и има всевазможни настроики за дисплея тои дори и дисплея има разни наместванки като на стандартните цтр но като наместя да видя как се вижда тогава ште правя настроики после може да постна малко снимки с завйршения проектор стига авера да не ми пре*бе лентовия кабел или да го даде на кйсо /не даваи боже никому ;п/ дисплея сравнително лесно се разглобява платките допускат да ги дрйпна настрани освен тази малката но и нея ште я опраими .... а да извинявам се за латиницата ама сам с щин юшч и нямам кирилица
Dakata_m - напреднал
Успех колега. Нещата стават ( по трудния и ли по лесния начин :lol: ), имайки предвид споделения опит от всички във форума, предполагам ще избегнеш възможните грешки. При мен кисненето беше доста време и много лесно паднаха слоевете. Относно намалянето на екрана, за сега не съм успял да го докарам до толкова малък размер, че да се събере целия образ но аз предимно гледам филми на стената и това не ми е проблем, защото както съм писал по-горе си регулирам прозореца с филма на самия плеър, като съм задал черен десктоп и на практика не се разбира до къде е екрана на проектора а само се вижда рамката на плеъра и става като тв :)
kikokiko - специалист
Колеги искам да споделя с вас пред какви трудности се изправих във връзка с лампата за проектора. Аз имам два проектора и преди няколко месеца закупих лампи за тях (650 вата 220 волта)на цена 17 лева, но и двете изгоряха - след това отидох пак във същия магазин и вече ги бяха вдигнали на над 30 лева и то не със същия цокъл и трябваше да го приспособявам - след 5 минути работа лампата гръмна. От магазина ми казха че този вид лампи имат живот от 25 до 50 часа. Тогава реших да използвам халогенна лампа тип пура 500 вата ( за прожектор - струва 1 лев). Монтирах я в проектора и работи, но образа е с яркост на 50- 60 % от оригиналната лампа и също така в средата на образа на стената се вижда сянката на лампата - (като по-тъмна ивица. Едва ли ще успея да коригирам това - май няма да стане с такава лампа. Може би трябва да сменя отражателя под лампата. Немога да разбера защо сянката на оригиналната лампа не се вижда на екрана, а на пурата се вижда.
Dakata_m - напреднал
Аз сега си спомних, че моята пък е 265 вата на 24 волта но дали има такива въобще не знам. За сега имам една резервна но явно трябва да имам едно наум за в бъдеще. Сега ми стана интересно и ще се заровя в онези сайтове за самоделните проектори, понеже там май сами си правеха осветителното тяло и би трябвало да има някаква информация каквъв отражател се слага и за каква лампа :? .
Между другото да споделя до къде я докарах с екрана. Преди малко поръчах на един приятел да ми купи 2Х2 метра винил за билбордове, за предно осветление и утре ще ходя да купувам тръба, на която ще се навива екрана. Как ще я свържа с ел.мотора нямам идея ама ще го мисля през уикенда.
Някой продава ли шрайб-проектор?
във варна не можах да намеря...
Kalistobg - специалист
ходих неска намерих 25 пинов кабел с подобна стйпка запоиха ми го сйс сто зора за оригиналния ъ,Ч0лв дадох за кабела и Ьлв да ми го запоят прибрах се монтирах пробно платките да вида дали работи .... обаче ни образ ни картина не знам какво е станало обаче сега лцд-то не работи утре пак ште ходя да го видим кво му има и ако не могат да ми го оправят ште пия една студена вода за Ш0лв ... е можеше и да е по зле ако бях зел за ~ьЧ0лв лцд.вузможно е при носенето на сам натам да са се размйрдали лентовите кабели кам самото лцд..... надявам се да го оправят баси карука дет сам ;] тва е засега ште има продйлжение :?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: