• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Увисване сигурно няма да има, но може да има вибрации и странични отклонения. Колко дълга предвиждаш да е тази направляваща?
shulio - специалист
1400-1500 мм зависи какво може да се достави.Стемя се към работен ход от 1200х800

А конструкцията нещо подобно

http://www.ivport.com/temp/proekt.jpg
velsi - Почетен майстор
При тези размери задължително бих използвал направляващи с отвори. Вярно е, че цената се покачва, но ти си тръгнал да правиш голяма машина и е нормално да имаш по-големи разходи. По-добре го направи както трябва още сега, за да не се налага да преправяш после или да имаш нещо работещо, но неизползваемо.
skartalov - специалист
SHULIO: много добре си се ориентирал откъм конструкция, обаче направи я точно както е на снимката, с тъй- наречените "лястовичи опашки"
Демек нали виждаш как осите си вървят заедно с опорите. Това са готови направляващи, те нямат дупки, просто са си така. Обърни внимание че и на X остта трябва да са същите.
shulio - специалист
Такива направляващи нямирам само 16мм.Проблем ми е да използвам 16-ки при размерите на моята бъдеща машина
skartalov - специалист
shulio написа:
Такива направляващи нямирам само 16мм.Проблем ми е да използвам 16-ки при размерите на моята бъдеща машина
Ако са с подпори, както на снимката нямаш никви проблеми.
svetliopi44 - Чирак...
Здравейте ,...извинявайте за лекото отклонение но ви чета с интерес и май ще ме запалите ... и да питам ... на мен ми трябва за керамика,дърво и стъкло ще стане ли???
Искам да ми кажете някой правил ли е сметка горе-долу колко ще излезе като цена цялото начинание(имам приятел фрезист няма да ми реже глава) има ли драйвери за тази машина и на каква програма става проекта ...безплатни дали се намират ...благодаря ви предварително ...

Такезо ще помагаш с материал пич... :) :) :)
velsi - Почетен майстор
Като я направя ще ти кажа. Но при положение, че има фрезери за керамика на DREMEL, а също така и разни диамантени борчета като зъболекарските, не виждам причина да не работи керамика и стъкло. За дървото е ясно. Вече за цената зависи каква конструкция ще избереш и най-вече от размерите на машината. Софтуер колкото искаш. Драйверите са лесни, по-напред в темата съм публикувал схеми.
shulio - специалист
Скарталов.Тези предполагам ще станат.Цената обаче ми се струва ниска,че чак съмнителна.

http://www.slidesandballscrews.com/zptb ... a2682e5901

2х1500мм 16мм с по 2 танкета на направляваща
2х1000мм 16мм с по 2 танкета на направляваща
+
2х500мм 20мм без алуминевата подпора с по 2 танкета

3 броя мотори и всичко това с ддс и доставката ще ми струва 800 лв.Започвам да се замислям
skartalov - специалист
Няма какво да се замисляш- това е начина, действай.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: