Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Ем то това ми се вижда като чисто цнц с диамантен фезер. Даже може и да не е диамантен. Аз на дремела имам такъв подобен и пак гравира камък. Може и от зъболекарските да търсиш
velsi - Почетен майстор
И аз като такова го виждам. Загадка за мене е защо е сложено да реже под ъгъл. :?
nunep - специалист
Това е машината от поста на cvettomirr:
http://www.acmetek.biz/g30.shtml
в спецификацията за инструмента е дадено:
Spindle Size/Tool Type - 4mm, sintered diamond
в ценовата листа има пак основни параметри и са дадени обороти на шпиндела, и вероятно е ротационо а не да стържи или ударно.
shulio - специалист
Сигурно е под ълъл щото сега като разгледах зъболекарските фрезери те накрая са като топка набраздена от северния към южния полюс. По мой представи ако е прав шпиндела няма да може да стърже така както ако е наклонен
angelfilev - специалист
velsi написа:
И аз като такова го виждам. Загадка за мене е защо е сложено да реже под ъгъл. :?
Предполагам поради това, че към центъра периферната скорост на диамантените зърна намалява до нула.
velsi - Почетен майстор
Има логика. Вероятно е точно така.
MrMurdjo - майстор
angelfilev написа:
velsi написа:
Предполагам поради това, че към центъра периферната скорост на диамантените зърна намалява до нула.
вИменно :)
cvettomirr - специалист
На мен ще ми трябва това за гравирането, електрониката тръгна да не повярваш от дряновската фирма, но уви имаше проблеми. Взех и платките за ограничение тока на моторите при неработещ режим. Наистина не греят абе има си ефект. Но накрая като тегля чертата тотала ще е интересно. Все пак тази фреза на мен ще ми е нужна всеки ден. Ще изкарва пари, ще се изплати, наистина ми писна да работя с двете си ръце. Моторите не мога да и се нарадвам 4 амперови дзверове... Вече започнахме механиката... Но там нещата стават много по-бавно. Днес направихме първият винт по х утре и втория и отиват за циментация, после и с другите така. Просто нямам търпение всичко да тръгне като хората, но май ще отнеме още месец-два защото и време нещо няма. Снимал съм, снимките са в апарата, но кабела е в мой приятел, трябва да си го искам, да постна и аз нещо. Просто вуйчо ми ми препоръча да се циментират винтовете, да се закалят. Защото му казах как специалиста от Дряновската фирма ми каза да отида при тях с ножовка и че не бих отрязал винта... И че техните били циментирани. - Аз му казах че това не е проблем, а той - то надхвърля десети единици при обработка, макар че спорих с него че всичко това може да се сметне но няма значение...
Нека разгадаем как това гравира, мамка му не работи право като това а под ъгъл. http://www.youtube.com/watch?v=U6IuI1TG ... r_embedded и това ме устройва като вариант.
MrMurdjo - майстор
Това "кълве" камъка. Виждал съм и тук такива камъни. И предполагам, че самият камък има някаква обработка да му се придаде черен цвят на повърхността.
angelfilev - специалист
cvettomirr написа:
На мен ще ми трябва това за гравирането, електрониката тръгна да не повярваш от дряновската фирма, но уви имаше проблеми. Взех и платките за ограничение тока на моторите при неработещ режим. Наистина не греят абе има си ефект. Но накрая като тегля чертата тотала ще е интересно. Все пак тази фреза на мен ще ми е нужна всеки ден. Ще изкарва пари, ще се изплати, наистина ми писна да работя с двете си ръце. Моторите не мога да и се нарадвам 4 амперови дзверове... Вече започнахме механиката... Но там нещата стават много по-бавно. Днес направихме първият винт по х утре и втория и отиват за циментация, после и с другите така. Просто нямам търпение всичко да тръгне като хората, но май ще отнеме още месец-два защото и време нещо няма. Снимал съм, снимките са в апарата, но кабела е в мой приятел, трябва да си го искам, да постна и аз нещо. Просто вуйчо ми ми препоръча да се циментират винтовете, да се закалят. Защото му казах как специалиста от Дряновската фирма ми каза да отида при тях с ножовка и че не бих отрязал винта... И че техните били циментирани. - Аз му казах че това не е проблем, а той - то надхвърля десети единици при обработка, макар че спорих с него че всичко това може да се сметне но няма значение...
Нека разгадаем как това гравира, мамка му не работи право като това а под ъгъл. http://www.youtube.com/watch?v=U6IuI1TG ... r_embedded и това ме устройва като вариант.
За да се цементоват винтовете и закалят трябва да са направени от подходяща нисковъглеродна стомана. Предполагам, че имате предвид не цементазия, а само повърхностно закаляване на ТВЧ. В двата случая има голяма вероятност да се изкривят винтовете. По-добре нищо не правете. Дори и с незакалени винтове и пластмасови гайки, винтовете ще издържат много дълго. Ще има време да забогатееш :) и да смениш винтовете със СВД.
Аз му казах че това не е проблем, а той - то надхвърля десети единици при обработка, макар че спорих с него че всичко това може да се сметне но няма значение...
Това не го разбрах. За какво става дума?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: