Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Ето малко снимки и от моята машинка не съм писал по темата но ако се интересувате от нещо питайте
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
MrMurdjo - майстор
От какъв материал са вертикалните носещи опори на портала?
Профилите за рамата от къде са взети. Знам какви са, но събирам информация от къде може да се доставят и евентуално цени.
Опасявам се, че при това закрепване на шпиндела, ако няма допълнителни усилващи елементи, ще поддава. Казвам го на база личен опит.
velsi - Почетен майстор
Много добра конструкция. Пуснал ли си я вече в действие? Интересува ме достатъчно стабилно ли е воденето само с по една каретка, особено при оста Z?
velsi написа:
Много добра конструкция. Пуснал ли си я вече в действие? Интересува ме достатъчно стабилно ли е воденето само с по една каретка, особено при оста Z?
На Z и X са по две танкети а на Y са четири но е безмислено и две са достатачни.Машината е много стабилна.
Танкетите са на BOSCH -REXROTH както и останалите детайли и си засложават всяка стотинка. Дур алуминий копае без проблем за по двърди матеряли нямам фрезер за да пробвам
skat - специалист
ssavi написа:
Ето малко снимки и от моята машинка не съм писал по темата но ако се интересувате от нещо питайте
Чудесна конструкция, честито! Страшно прилича на Fireball, дали има нещо общо?
STEPER - специалист
skat написа:
ssavi написа:
Чудесна конструкция, честито! Страшно прилича на Fireball, дали има нещо общо?
Интересно е да се види тази машина в процеса на изработка .Има какво да се научи от нея и не е безинтересно за много от тези които строят или започват да строят своята машина.
http://www.probotix.com/FireBall_v90_cnc_router_kit/
http://hackedgadgets.com/2009/04/26/fir ... -assembly/
Поздрави
shulio - специалист
Някой да препоръча фирма за лазерен разкрой на черна ламарина до 6мм с техен материал и да предлага огъване на зададен радиус.

Направих запитване до няколко фирми, но никой не се обади да си каже цената. А уж бизнеса бил в застой. Искам да дам пари на някой ама никой не иска да ги вземе :)
MrMurdjo - майстор
Ами именно, че е в застой :) - стои и не се обажда
В момента не мога да си спомня точно кой номер е блокът на Техническия университет (май беше 7), пада се дългият блок халета, от ляво, като застанеш с лице към Ректората. В първата секция, която е най-близо до Ректората има два лазера. Единият със сигурност реже нужната дебелина. За огъването не знам там дали могат да ти помогнат. Скоро не съм се отбивал там, но предполагам, че още работят.
В блок 9 в мазето също има, но той е до 4 мм желязо.
Аз съм в района и утре и без това ще ходя до магазинчето на "Елимекс", мога да проверя.
mooooka - напреднал
Имам един въпрос.:?:
Какво означава при зъбните рейки и колела модул 1 2 2,5....4 :?
И кои модул е наи-удачно да се ползва.
angelfilev - специалист
mooooka написа:
Имам един въпрос.:?:
Какво означава при зъбните рейки и колела модул 1 2 2,5....4 :?
И кои модул е наи-удачно да се ползва.
Модулът m=t/3.14 ; (модулът х 3.14 = стъпка между зъбите)
Още
Брой зъби х модул = делителен диаметър на зъбно колело ; Външен диаметър на зъбно колело = делителен диаметър + 2 х m (модул).

Според мен оптимален вариант за зъбен гребен в случая е модул 1 - 1,5.
Зъбните гребени, които се предлагат на пазара имат следните размери на сечението:
b -ширина
h -височина (от основата до върха на зъбите)
h0 -височина от основата до делителната линия на гребена

За модул 1mm, b=15mm, h=15mm, h0=14mm
за модул 1,5mm, b=17mm, h=17mm, h0=15,5mm

За модул 1мм цената в Улмер е около 60лв/метър.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: