Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nunep - специалист
Друг начин да не се повдига материала е като се използва фрезер с обратна спирала - DOWNCUT
MrMurdjo - майстор
Когато режеш на цялата дебелина, не помага.
STEPER - специалист
Въпрос. :?
Кой дървен материал е най подходящ за фрезоване на 2,5 и 3D проекти :?:
Дърво или дървен материал при който се получава най-чист срез.
Може и да ги степенувате.Да добавя и какви фрезери са подходящи за дърво?
Поздрави
shulio - специалист
Фрезери може да купиш от фирма Тека имат магазин на Джавахарлал Неру и на още едно място ама не се сещам. Обаче се подготви от 30-40 лв нагоре за бройка. А за материал - колкото по твърд, и с по малко влакна - толкова по добре ( е може и мек да е - липа примерно. Това на снимката е орех. В раздела дървооббработване има тема за дърворезба - питай там какво дърво използват - същото ще ни свърши и на нас работа :)

Прикачен файл

godddddd.jpg
Това също е правено на машина задвижвана с рейки със стъпкови мотори без обратна връзка. Време за изпълнение 15 часа - размер 90 на 40 см
godddddd.jpg (105.09 KиБ) Видяна 3802 пъти
Последна промяна от shulio на пон дек 12, 2011 7:12 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Работил съм чам, дъб, орех и бук. С всичките се получава добре. Може би най-чист сряз дава букът, понеже не е толкова жилест. Ако фрезера е остър се получава винаги добре. Никога не съм работил на много високи обороти. Някъде към 10000-12000 об.мин са достатъчни.
STEPER - специалист
velsi написа:
Работил съм чам, дъб, орех и бук. С всичките се получава добре. Може би най-чист сряз дава букът, понеже не е толкова жилест. Ако фрезера е остър се получава винаги добре. Никога не съм работил на много високи обороти. Някъде към 10000-12000 об.мин са достатъчни.
А как стои въпроса с видовете фрезери.
Аз си търся и купувам от Ebay или по точно от Китай с Free shiping ми излизат много по евтино.Има и да чупя и работя :)
STEPER - специалист
Velsi,
Ти си с Kress.На колко слагаш регулатора за да ти излезнат тези 10-12000 оборота?
velsi - Почетен майстор
Мисля, че първата степен е 10000. Ползвал съм го обикновено до 3-та. По-нататък просто произвежда излишен шум, без това да води до повишаване на качеството.
shulio - специалист
Ако фрезата ти е FME най- ниската и степен е 10000, аз за това се ориентирах към FME1 защото започва от 5000
MrMurdjo - майстор
Аз в момента едно от нещата, които обмислям, е как да направя датчик за оборотите, защото Спаркито хич няма подходящо място за интервенция. При всички положения ще е оптичен.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: