Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
petko_sz - напреднал
Щастлива и Оптимистична 2012 Година момчета :prost:
dobrinski - специалист
Весела Коледа и щастлива Нова Година и от мен.
И аз се включвам в клуба на хоби СНС. Поръчах платката и дойде ли почвам да лепя елементите.
sstefanov - майстор
Аз пък си поръчах за Коледа ето това (5 контролера TB6560AHQ само за $16.80):
Изображение
http://www.ebay.com/itm/250833218071
svetliopi44 - Чирак...
Весела коледа колеги :partyman:
Аз си пожелах да имам повече свбодно време,да взема да я сглобя наи накрая тази машинка.
Частите прележаха почти 6 месеца в чакане.
velsi - Почетен майстор
Честита Коледа на всички!
Аз пък си пожелах нов ъпгрейд на машината: нови направляващи с опори и съчмено-винтови двойки. Късмет и много успехи на всички!
svetliopi44 - Чирак...
Велси,а размерите ще вдигаш ли ?
velsi - Почетен майстор
Не съм решил още. Вероятно не. Вдигането на размерите ще наложи много преработки по конструкцията. Ще видим, има време.
MrMurdjo - майстор
Честито Рождество на всички!
Да си пожелаем повече успехи и по-добри машинки, както и реалната им употреба.
Аз лично бих пожелал и повече оживление по темата във форума, повече споделен опит, а също и отделен подраздел. Че една километрична тема става доста тежка за преглеждане.

@sstefanov
Благодаря за снимката и линка, тъкмо търсех нещо за микростъпково управление на биполярни при достатъчно голям ток.
Успех!
teukoo - напреднал
Здравейте и честита коледа на всички.
Замислил съм една машина с работни ходове по X и Y 800мм. 1200мм. какви стъпкови мотори ще ми препоръчате да сложа.
машината ще е със стабилна конструкция и няма да е от най-лекичките като се надявам да може да обработва по твърди материали макар и рядко.
За момента разполагам само с това: http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI. ... OU:GB:1123

Ще трябва да мисля и захранване но това след моторите.
Имам един въпрос към по знаещите ако се вземат мотори с енкодери къде ще се свърже тази връзка ?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: