Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alien - специалист
айде да не си ги мерим щото ще загубиш с много :-D
това че мача продължава означава че сигнала от стоп бутона не стига до мача, ако стигаше щеше да спре и мача и пак стигаме до четене на документацията....
колкото до скапването - решения много, броя на жиците няма да ти решат проблемите ако не се чете достатъчно, но щом си хепи действай

едит: защо само безмислени неща се говорят? как да си настроя програмата или драйвера, нещо по свързано с темата и нещо което не е дъвкано 1000 пъти на 1000 места няма ли?

я да видим някой може ли да препоръча честота на чопера за драйвер за стъпков мотор? но само с разумно обяснение.... да кажем 25кхз импулси за стъпка щото нещо принципно според мен трябва да се спази но първо бих искал да чуя смислени обяснения защо би избрал такава или такава честота
STEPER - специалист
alien,
Не смяташ ли /и за кой ли път/,че малко обидно звучи обръщението ти.Толкова ли си сигурен,че ще спечелиш?
Ти Като четеш толкова документацията и си вътре в нещата ,защо не
каза две разумни приказки за да помогнеш .
За малкото ти време във форума /от април месец насам/ и препрочитайки ти постовете назад
не успявам да намеря и дума казана в помощ на съфорумец.
Или те тревожат успехите на другите и затова забележките са ти язвителни.
Ей с това "чопера" направо ме изкефи.Ако искаш лекция както казваш "но само с разумно обяснение" ела в
института и ще ти я изнеса.
Поздрави и

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА
svetliopi44 - Чирак...
И аз неразбирам защо така се държи ... :?
Иначе евала за това кето е направил от нищото.
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА
:rock: :drinkers: :rock:
alien - специалист
Не се тормозете да гадаете, всяка крушка си има опашка... т.е. всичко си има причина т.е. който трябва знае, който не е разбрал да е бил разбрал
колкото до помощтта - помагал съм достатъчно макар и да не виждате старите постове, и сега пак помагам, "пише го в документацията" винаги помага, и на мен ми е помагало, така покрай едно научавам и друго
а за лекцията - с удоволсвтие но нямам нито време нито път към софия скоро, така че ще се задоволя с разумно обяснение в рамките на едно-две изречения, бързо схващам нямам нужда чак от лекция, просто искам да проверя съмненията си към честотата, чопер, чопър... щото не се сещам за българския еквивалент

иначе айде със здраве, дано простотията и селяниата си остане в старата година и посрещнем новата по разумни и по щастливи
наздраве
MrMurdjo - майстор
Амин!

Но честотата на чопъра няма нищо общо с честотата на ядрото.
Весело посрещане и по-добра за всички Нова година.

П.П. И като счупена грамофонна плоча да кажа пак - само с една километрична тема става точно така. Ако има подраздел за машини с ЦПУ, всеки би могъл да отвори тема за своята собствена, да пита и да споделя. Сега е непроследимо. Може пък Новата година да ни донесе и подразделче. Наздраве!
petko_sz - напреднал
Честита 2012 !!!
svetliopi44 - Чирак...
ЧНГ

Здраве и късмет на всички ...
И да сме малко по толерантни един към друг.
А това за прсттията и селенията дето го е писал alien...... :?

Щом не искаш да помагаш моля и не пречи.
Форуми колкто искаш.
Хайде със здраве .
STEPER - специалист
ЧЕСТИТА НОВАТА 2012 ГОДИНА
Нека тя да ни донесе много здраве и късмет
и всичко онова за което сме мечтали през миналата година.
alien написа:
чопер, чопър... щото не се сещам за българския еквивалент
Не може и да се сетиш за български еквивалент,защото няма такъв,тъй като не е еднозначно определен.
Израза Чопер се използва за обозначаване на много видове електронни схеми и като израз
се използва малко в днешно време отколкото преди 30 години.
По същество чопър е името на едно цяло електронно устройство,с определено схемно решение,
което служи да прекъсне един сигнал под управлението на друг сигнал.
В много приложения чопъри се управляват и от PWM.
Поздрави
dangelov - напреднал
ЧНГ! Здраве и успехи на всички!
alien - специалист
ха да е честита новата година
за голямо разочарование пак като старата....

за съжаление аз имам желание за помагане но нежеланието е повсеместно и заразно (или неспособността)
питам за честота получавам лекция за чопер... на времето слушах скеч на грамофонна плоча за краставицата...
честота, не история на терминологията
не знам защо трябва незнанието да се прикрива с локуми по някаква друга тема
такива спомени имам от университета докато разговарях с преподавателите, и след време съм намирал истинския отговор в записки от техни лекции... срамота ако имаш знания но не можеш да ги използваш... ама те тези които ги използваха си въртяха частния бизнес на работното място....
не знам за какъв институт става въпрос ако ще си стоим на ниво кръжок за третокласници, според мен трябва да има развитие

за това и изрично писах за разумно обяснение на нужната ЧЕСТОТА на чопера защото отклонението от темата го очаквах
подозирам че има връзка с честотата на входните импулси особено ако говорим за по високи честоти за това и исках да го обсъдя с друг

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: