Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alien - специалист
е, мурджо да не е комисар рекс под прикритие :-D
правилна следа си надушил
целта на въпроса е подобряване работата на "практико-приложната страна"
не се старая много за външния вид но обичам да изпипвам нещата да работят правилно и както трябва, а не каквото стане
в момента поя една платка, която по горе някой кометираше - синя китайска... недомислица
имам я от няколко месеца но най накрая и дойде реда
много подобрения бяха нужни докато заработи надеждно та в момента "закрепвам подобренията"
тъй като сложения кондензатор определящ честотата на чопера е много далеч от истината, започнах да разсъждавам по факторите определящи нужната честота, да много са, но мисля че има логично обяснение но не споменах моята версия до момента защото не искам да давам наклон на други разсъждения, защото може и да съм в грешка
STEPER - специалист
tsenkov написа:
А сега колеги ако имате въпроси по машините - питаите. по принцип мога да ви отговарям на почти всички въпроси свързани с механиката и изработването на рутерите ви.
tsenkov
Харесва ми изработката.Солидна конструкция.Какви са размерите на машината и откъде човек може да се
снабди с такъв работен плот? :?:
Поздрави
tsenkov - специалист
Здравеи. този проект го движа вече 12-13години,направил съм над20 варианта но тези не ме е срам да ги покажа.работно поле на машината220ммХ;320ммУ 80мм Z. малко по голям от машино писен лист.НаправляващиФ20 закалени и шлаифани с линеини лагери.Задвижване с трпецовиден винт 10мм и стъпка3мм.Гаиките са от графито-наситен тефлон с възможност за регулировка на луфта.Всичко се изработва при мен.Вмомента ми изработват саит на които ще покажа всичко,защото смятам да ги продавам като кит за сглобяване.За работния плот купувам го от една фирма тук в Пловдив на показаната машина е390мм широк и 600мм дълъг струва малко под100лв
alien - специалист
tsenkov

евала за труда, старанието се забелязва, но ще се въздържа от коментари защото в този форум са забранени съвети за подобрения, приемат се като заяждане, макар според мен само който се мисли за господ би се притеснил от съвет

само ми е интересно как от 10-12 години? тогава май нямаше софтуер за управление с какво си ги управлявал тогава? една и съща конструкция ли повтаряш защото не забелязвам големи разлики, всичко ми е много познато сякаш и преди съм виждал същата изработка, при мен макар и да опитвах да предвидя всички недостатъци пак при следващата има подобрения, а тук едни и същи неща се повтарят
може би защото работя доста и натоварвам винаги на максимум и за това при мен повече неща излизат
tsenkov - специалист
първоя рутер го направих 1998-1999год Един приятел ми направи едно елементарно управление и го управлявах с клавищи.Друг приятел ми написа прогеама за чертаене на кръг и с това тествах.но това бяха първи опити-винт от шпилка,месингова гаика. Български двигатели СДХ1.8.... Абе с една дума-с трици маимуни ловях.правих и с направляващи от винкел и с въженца и още няколко жалки опита.Но в един момент реших да правя всичко като хората-линеини направляващи трапецовиден вин с без луфтова гаика,стоманена конструкция и нещата взеха да се получават.А и цените паднаха за линеен лагер Ф20 ми искаха по 88лв а сега са по12-15лв. Мисля че се получи сполучлива и евтина машина.При мен проблема не е в изработката-разполагам с добре оборудвана работилница а в усвояването на програмите вмомента конфигурирам ЕМС-2 но не мога да се оправя.
teukoo - напреднал
alien написа:
ха да е честита новата година
за голямо разочарование пак като старата....

за съжаление аз имам желание за помагане но нежеланието е повсеместно и заразно (или неспособността)
питам за честота получавам лекция за чопер... на времето слушах скеч на грамофонна плоча за краставицата...
честота, не история на терминологията
не знам защо трябва незнанието да се прикрива с локуми по някаква друга тема
такива спомени имам от университета докато разговарях с преподавателите, и след време съм намирал истинския отговор в записки от техни лекции... срамота ако имаш знания но не можеш да ги използваш... ама те тези които ги използваха си въртяха частния бизнес на работното място....
не знам за какъв институт става въпрос ако ще си стоим на ниво кръжок за третокласници, според мен трябва да има развитие

за това и изрично писах за разумно обяснение на нужната ЧЕСТОТА на чопера защото отклонението от темата го очаквах
подозирам че има връзка с честотата на входните импулси особено ако говорим за по високи честоти за това и исках да го обсъдя с друг
Говориш много а може би и знаеш много, но като гледам как пишеш ми се струваш и малко неграмотен. За чоперите знам ,че е общ израз, но пък за препинателните знаци вече знам ,че не ги познаваш което ме кара да се съмнявам и в знанията ти.
Хайде със здраве и много ,много успехи и добри постижения за всеки!
shulio - специалист
teukoo написа:
и много ,много успехи и добри постижения за всеки!
:) А тази запетая дали и е там мястото
MrMurdjo - майстор
Запетаята си е на място, интервалът не е, но лесно се вижда, кога човек е допуснал печатна грешка и кога не знае правилата за пунктуация. Или пък ги знае, ама го мързи да ги спазва, защото било отживелица.
Всичко това е абсолютно извън темата, но и моето впечатление е, че повече търсиш с кого да се заядеш, отколкото да допринесеш нещо със знанията си. И след като няколко човека или не схващаме какво казваш, или не харесват какво пишеш, не е ли редно да си зададеш въпроса дали пък причината не е у теб? Безгрешни хора няма, всички грешим, но не е хубаво да изхождаме от позицията на превъзходство. Първо защото не е възпитано, второ защото може да се окаже, че има някой, когото не превъзхождаш и трето - има достатъчно форуми и места в нета, където всеки, желаещ да си го мери с другите, може да се изявява.
Извинявам се, ако греша, но до тук изявите ти са повече клонящи към опит за мерене по скромното ми мнение.
alien - специалист
нищо не меря
не съм и неграмотен
мога да се постарая, дори да се върна да проверя, друг е въпроса дали си заслужава... предвид загубата на време без особен резултат

не се заяждам, не си меря нищо, питам, и задавам въпроса си така че ако може да отсея част от безполезните отговори, надявайки се който не разбира да не спами, но уви, не се получи

пожелавам ви и на вас успехи, и на вас развитие, и вие да стигнете до по-сложни неща, и вие да опитате да вникнете по дълбоко в дадена област, и вие да се опитате да го обсъдите с някой, но да няма с кой, да си чукате главите с хора които повече пишат ала бала простоти и заяждане от колкото нещо смислено, и накрая някой да ви каже - ти на голяма работа ли се правиш

е, не, не се правя на голяма работа, работа си през свободното време по машинките, и опитвам да постигна нещо по добро от вчера, аз не искам вечно да си стоя в трети клас, който иска да се развива е добре дошъл да си поговорим
който иска да си стои в трети клас - да наистина форуми много, нека се ориентира към някой като за третокласници
да имам и известен неприязън към дадени хора, показали манталитета си преди време, но се опитвам да се въздържам до колкото мога
MrMurdjo - майстор
Аз ти се извиних предварително, че може и да греша. Извинявам ти се отново, защото виждам, че си се засегнал.
Но ако си наистина добронамерен, помисли върху развитието на този крив диалог. Дали пък, когато поставяш въпрос на обсъждане, не е необходимо да включиш и малко повече съпътстваща информация. За да няма неясноти при разбирането.
Отивам да си бая против уроки, че тази червена клетва да не ме хване :rollsmile:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: