• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev - специалист
MrMurdjo
Имам въпрос към теб на лични. Би ли ми отговорил. :?:
PhD - специалист
Ако съм засегнал или обидил някого с постовете си моля за извинение. Просто исках да коментираме нещата заедно и да се получи нещо полезно за читателите на форума.
MrMurdjo - майстор
Мен лично не, а и не си спомням в последните страници да съм видял нещо обидно към някого. Защо реши така?
STEPER - специалист
myxt написа:
Стиснах зъби и поръчах 3 драйвера CW4045.
Успех!
С какви схеми е изпълнен този драйвер CW4045 :?:
ijebdk - напреднал
Благодаря за насоките STEPER. Тук ще подам повече информация.

Моторите са 2,8 Nm, 3A, 36V с осем проводника, два по два са свързани на късо, към драйвера отиват четири. Драйвера е модел SD-2HO44MA
Прикачен файл:
IMG_4967.jpg
Ползвам Mach3, настройките, които съм задал са за управляващите пинове от паралелния порт към дрйвера за стъпка и посока. Днес вързах и крайните изключватели там също отметнах пиновете, работят. Настройките за моторите са Velocity - 100 mm/m, Acceleration 2mm/s/s, Step PULSE - 3, Dir Pulse - 3
Въпроса е защо, при свързване на третия драйвер и мотор към другите два, мотора не върти както трябва - върти на пресекулки и няма въртящ момент, при самостоятелно свързване върти нормално не се спира с ръка.
Благодаря!
dobrev - специалист
ijebdk написа:
Благодаря за насоките STEPER. Тук ще подам повече информация.

Моторите са 2,8 Nm, 3A, 36V с осем проводника, два по два са свързани на късо, към драйвера отиват четири. Драйвера е модел SD-2HO44MA
Прикачен файл:
IMG_4967.jpg
Ползвам Mach3, настройките, които съм задал са за управляващите пинове от паралелния порт към дрйвера за стъпка и посока. Днес вързах и крайните изключватели там също отметнах пиновете, работят. Настройките за моторите са Velocity - 100 mm/m, Acceleration 2mm/s/s, Step PULSE - 3, Dir Pulse - 3
Въпроса е защо, при свързване на третия драйвер и мотор към другите два, мотора не върти както трябва - върти на пресекулки и няма въртящ момент, при самостоятелно свързване върти нормално не се спира с ръка.
Благодаря!
Възможно е захранването да е слабо и да не издържа общия ток :idea: . Какво е захранването???
STEPER - специалист
ijebdk,
Виждам,че използваш фирмени драйвери.
Провери работата на моторите поотделно - всеки мотор с различен драйвер.
Ако всичко е нормално,може би имаш някакво объркване при задаване номерата на
пиновете на LPT порта.
От спесификацията на LPT порта трябва да знаеш,че пин 2 до 9 включително е Data register и работят на вход/изход.
Тук трябва да се свържат двигателите.
Pin 10-13 и 15 са status register и работят само на вход.Използват се за Home позиция.
1,14,16 и 17 са Control register като 14,16 и 17 само на изход а 15 само на вход,като pin 14 обикновено се
използва за сигнал за включване на драйверите - Enable а другите за каквото ти е необходимо.
Това трябва да се има на пред вид при конфигуриране на порта.
velsi - Почетен майстор
Когато пусках за пръв път моята машина ползвах захранване от компютъра. Имах същия проблем - два двигателя работеха, но за три тока не стигаше. Най-вероятно проблемът е неподходящо захранване.
ijebdk - напреднал
Благодаря! По отделно работят, работят и два заедно, три не работят заедно. Захранването ми е от трансформатор 24V променлив ток, след схема грец /1000V/35A/с радиатор и два кондензатора 4700 микрофарада става 32,7V , ампеража не знам как се мери все пак правя мебели не съм електротехник, пробвах с мултицета да го измеря даде 13,7А ако съм го измерил правилно, защото при меренето направо се залепи единия проводник и доста се нагря /за 20-30 секунди/ колкото да погледна дисплея на мултицета
Прикачен файл:
Схема за пускане на мотора.JPG
Освен да пробвам с още едно захранване за третия мотор. Пиновете, мисля че са добре, защото когато пробвам третия мотор с изключени другите два мотора работи, свързан в общата схема за машината.
Благодаря!
MrMurdjo - майстор
Може да е захранването, но щом храни два мотора, ще храни и три на празен ход поне. Освен ако наистина не консумират много голям ток. По номинал не трябва да е повече от 9 ампера.
- Не можах да разбера само въпросният мотор, включен на неговия си изход, работи ли с още един от другите два или не.
- Всеки един мотор ли, свързан към този изход, се държи по същия начин.
- Вместо ток, по-добре мери напрежението на изхода на изправителя, когато са закачени първо един, после два и когато закачиш трите мотора какво се случва там. В статично положение и като ги караш да се въртят и трите, какво напрежение се отчита. Това ще даде насоки дали е захранване.
За да стопи изолация, ми се струва, че прекалено голям ток протича. Ограничаването на токовете през моторите регулира ли се на този контролер?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: