• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
skartalov - специалист
velsi написа:
Стъпах отгоре и заедно с мене се мести напред-назад без затруднения.
Само гледай да не огънеш осите :-)

Само скоростта не е достатъчен критерий, сега пробвай да увеличаваш ускорението, защото в реалния живот ускорението определя бързината на работа върху конкретен детайл.
velsi - Почетен майстор
Е, то ускорението не се ли задава точно от там, от velocity? Повече от 1000 не мога да го направа. Започва да работи нестабилно. Но за моя ход мисля, че е напълно приемливо.
skartalov - специалист
ACELLERATION - > Ускорение
VELOCITY - > Скорост
velsi - Почетен майстор
skartalov, би ли ми обяснил как се свързват и конфигурират крайните изключватели. Кое е home++, кое home-- estop...? нещо не мога да се оправя. Ако началото на оста х примерно приемем за home позиция и там конфигурираме крайния изключвател като home, то тогава като какъв трябва да е този в другия край на оста?
skartalov - специалист
velsi написа:
skartalov, би ли ми обяснил как се свързват и конфигурират крайните изключватели. Кое е home++, кое home-- estop...? нещо не мога да се оправя. Ако началото на оста х примерно приемем за home позиция и там конфигурираме крайния изключвател като home, то тогава като какъв трябва да е този в другия край на оста?
Има 2 вида- LIMIT SWITCH и HOME
LIMIT SWITCH се слагат в двата края на остта като крайни ограничители.
HOME е началото на координатната система.

Какво става? Напоследък си пишем само с VELSI... Къде са другите участници в тази тема???
velsi - Почетен майстор
Ясно. Значи в единия край на оста трябва да имам два изключвателя: един за limit и един за home? Правилно ли съм разбрал? На твоя клип тези, които се докосват би трябвало да са home.

Ето и едно видео, специално за shulio, който се притесняваше от бавно линейно преместване.
http://www.youtube.com/watch?v=zbU5ukw3YGs
shulio - специалист
Мерси Велси.Аз вече се не притеснявам за него.Проучих въпроса.Трябва да взема малки мотори около 1 и нещо нютон метра и да са биполярни.Свързват се паралелно и с напрежение от порядъка на 30-40V.С такава конфигурация намерих човек достигнал работна скорост (velocity) от 10000мм в минута.

Говорите си само вие защото вече се прави нещо :).Ние който още събираме частите или парите само четем.Аз се реших да си взема от онзи сайт направляващи с (лястовичата опашка) по X и по У,за Z още не съм решил.

Оня ден ходих да питам за алуминии.Колко трябва да е дебел материала за конструкцията за да нямам проблем с вибрации.Конструкцията я знаете.

http://www.ivport.com/temp/primer.jpg

Но без задрасканите профили.Ще го монтирам на плоча от МДФ предполагам която ще ползвам за плот.Проблема при тази конструкция ми се вижда,че дебелината на материала който ще обработваш може да е дебел не повече от височината на направляващата която е 33мм + височината на профила на който лежи.

Разстоянието от А до B добре ли е да е 200мм или може и по-малко

http://www.ivport.com/temp/primerZ.jpg

За тук имам още едно питане

Колко може да е разстоянието DE и ЕF.Ясно е,че първото трябва да в колкото се може по-малко я второто по-голямо.Но при ход от 150мм на изструмента колко може да са тези разстояния.

Та алуминия от който ще се направат страничните подпори за направляващите и държача за режещия инструмент колко трябва да е дебел.

Аз много въпроси зададох,но като не са ми ясни не мога да направя примерен чертеж.
velsi - Почетен майстор
При мене разстоянието от А до B е 73 мм. Колкото е по-голямо е по-добре, но се губи от полезния ход. Разстоянието от C до B или по-точно от работния плот до С ще ти определи максимално високия детайл който можеш да сложиш. При мене това разстояние ще е около 120 мм. Хода по оста Z определя единствено колко дълбоко можеш да "влизаш" в обработвания детайл. При мене този ход ще е около 95 мм. ЕF определя стабилността на оста Z При мене той ще е колкото дължината на един линеен лагер. Нямаше как да го увелича повече, но смятам, че ще е достатъчно.
shulio - специалист
От А до B мисля да е 200мм тоест питах достатъчно ли е

От C до B не ми определя максимално високия детайл,защото при тази конструкция задната плоча на която са закрепени направляващите по X ми слиза до танкетите.Така максималната височина на детайла става от плота който ще е долу до най-горната точка на такетата по Y.Не искам да правя по висока конструкция,защото ще стане нестабилна.За това страничните профили на които ще лежат направляващите трябва да са ми от порядъка на 50-60мм високи + 33мм направляваща с танкета така мога да сложа отдолу материал дебел 90мм което ми е напълно достатъчно за сега :).

EF мисля да е с по 2 лагера те са по 42 мм така,че цялото EF да е 150 мм (достатъчно ли е за да няма отклонение)

DE около 100-150мм (много ли е или трябва да го намаля за да няма трептене на иструмента)

И последния въпрос е плочите от който е цялата конструкция стигат ли 10мм дебелина на алуминия или трябва още
velsi - Почетен майстор
Моите плочи са 8 мм дебели, а тези за вертикалните страници 9 мм. Мисля, че е достатъчно. Ако при тебе се окажат тънки винаги може да се намери начин да се оребрят в последствие.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: