Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pipbel - майстор
Напълно е вярно.
И болшинството наистина са домашни.
Но не и при мене - животно в къщи НЕ, ако ще и да е най-любвеобилното на света.
reevil - специалист
Ето и на моя Бобчо къщурката :)
Зидана е с тухли единички, отвътре измазана с хоросан, отвън съм налепил плочи. Наредил съм му вътре старо дюшаме като зимата го надигам с допълнителни летвички още 1,5-2см от пода и слагам една греда 12см на прага, за да не вее директно. Не слагам завеси и др. такива. Дори съм чувал, че слама не е добре да се слага!
Покривът стана височък, защото така ми харесва повече, а и моя темерут го мъчат повече жегите, отколкото студа-лежи си из снега зимъска :)

Прикачен файл

P1010731.JPG
P1010731.JPG (198.07 KиБ) Видяна 8070 пъти

Прикачен файл

P1010730.JPG
P1010730.JPG (206.34 KиБ) Видяна 8070 пъти

Прикачен файл

P1010526.JPG
P1010526.JPG (216.6 KиБ) Видяна 8070 пъти
pipbel - майстор
Много е готина къщурката
Бравос
radoslav160 - напреднал
ето и моето творение за кучето ми от старо буре

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (83.66 KиБ) Видяна 7767 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (73.5 KиБ) Видяна 7767 пъти
Ето каква къща за кучета намерих из нета:
Изображение
попадна ми и още една, която изглежда добре :) :
Изображение
Последна промяна от liliya56 на нед фев 03, 2019 8:30 am, променено общо 1 път.
omirchev - специалист
пет дек 08, 2006 12:49 pmhygro написа:
1. Подът да е повдигнат от земята на няколко сантиметра (за спиране на земната влага и за изсушаване на дървения под, намокрян от козината на кучето).

6. Подът на колибката се оформя като скара, за да може да се проветрява мократа козина. Разстоянията между дъските на скарата трябва да не позволяват заклещване на пръстите на лапите.
Тези двете изисквания няма ли да предизвикат проникване на вятър отдолу през скарата до кучето, което евентуално да му развали комфорта ?
съб фев 02, 2019 11:43 amliliya56 написа:
Ето каква къща за кучета намерих из нета:
Изображение
попадна ми и още една, която изглежда добре :) :
Изображение
А знаете ли дали тази втората къщичка може да се направи само от дърво, т.е да не се използва талашит за покрива? :? Дърводелството ми е далечно изкуство, та се чудя дали страните биха издържали масивни дървени дъски на покрива. :lol: Иначе е много готина!
шоп - майстор
вт фев 05, 2019 5:32 pmelica.hristova777 написа:

А знаете ли дали тази втората къщичка може да се направи само от дърво, т.е да не се използва талашит за покрива? :?
Може!
lov - майстор
Не си мъчете животинките с тези зидани къщички. Това че зимата не влизат вътре и лежат в снега е точно по същата причина.
А знаете ли дали тази втората къщичка може да се направи само от дърво, т.е да не се използва талашит за покрива? :? Дърводелството ми е далечно изкуство, та се чудя дали страните биха издържали масивни дървени дъски на покрива. :lol: Иначе е много готина!
Със сигурност ще издържи, но ще излезе по-скъпо и не виждам смисъл да се прави по този начин.

Тема "кучешка къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: