• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
karamundi - специалист
'ОИХБ/ЛЙН
Последна промяна от karamundi на нед ное 22, 2009 7:41 pm, променено общо 1 път.
маистор - помощник
Имах еин познат който рисуваше в-у мрамор със самоделка от машинка за подстригване.По-стар модел с ел. магнит,същия като tattoo но по-мощен.
Matchless - специалист
Ами точно като на влаковете...само ,че в обратния ред...Двигател на екцентрика,лост свързан с бутало а бутало да е в улей,тръба или две-три скоби ,за да е възвратно постъпателно движението,на буталото пак жило... :?
karamundi - специалист
и аз го мислих така буталото да е отделно и със жило това ми се видя най лесно и като си направих една проба от картонен макет установих че колкото по близо до оста е махалото бие по малко и има повече скорост на принципа на голямото и малко колело като се подава движение от голямото към малкото знаете какво става :lol:
emil_v r - майстор
http://www.baumax.bg/Content.Node/werkz ... temmen.php

Те тука малко матриал , търсих едни микромотори за самолетчета , но не ги намерих .
Те се захранваха с такова патронче с СО 2 , и имат в себе си всичко , бутала клапи , ...
Дават мн. по голяма мощност / тегло от електрическите вариянти
ии (хубавото не идва само) колкото по - се товарят , по- студени стават .
karamundi - специалист
това ще ми е полезно мерси :lol:
Iliev Labs - специалист
:-D :-D :-D Гледам, няма ме в бисерите на форума! Значи съм на прав път!

Ами това е. Снимките ще пускам после, ако е необходимо.
Когато е обърнато надолу, на свободен ход, не бие. Като го обърна нагоре започва да блъска много яко, със силни вибраций. Като го натиснах надолу, в бетонната плоча, започна да кърти, без големи вибраций. Бързо прекратих последния тест, щото требва и бетон да лея после! :-D
Няма пружини, няма клапани. Все пак е хилти ТР800 и мисля че е сериозна машина.

Прикачен файл

хилти.JPG
хилти.JPG (16.28 KиБ) Видяна 3626 пъти
Matchless - специалист
Към лоста който е свързан с ексцентрика може да се захване още един лост (представете си нещо като две тричотки една за друга) и тойда минава през две фиксирани скоби или тръба и чак тогава самото бутало...Мисля си че ще се намалят вибрациите,особенно ако за скобите се използват някакви подходящи лагери :?
Iliev Labs - специалист
:lцl:
Това дето съм нарисувал е приципа на хилтито! Но то е голямо и тежко!
Виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=BCN-eBZ9 ... AA&index=1
Виж и другите клипчета, на тях се вижда колко е голямо и как се държи.
По звука може да добиеш представа за честотата с която бие.

Трябва да преоткриеме топлата вода :-D
Само въздух му се подава и другото вътре с клапанчета.
Iliev Labs - специалист
:group3g: Ми той чичо STEVE LINDSAY сам си е :butthead:

Патентовал си го бил нашия!
В патента всичко си е описал подробно. Има и картинки, ама нямам някакъв плугин ли,.. нещо си нямам.
Утре ше го :sex: :group3g:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "пневматични машини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: