• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.

Бихте ли си направили такава кола?

81%
Да
79
19%
Не
19

Общо гласове: 98

hygro - майстор
Човече, не си заслужава да правиш контролер за електромобил без рекуперация. Дреболия е, ама ще ти вдигне радиуса поне с 20%.
romanpm - майстор
filmatoplo написа:
Теньо развенчан си :)
:roll: Нищо не е развенчано , това от руския сайт е подобно , но "сделано" А това че не желае да показва сигурно има защо , бизнес-интереси може би :)
diaflin - специалист
Ако сте разгледали албума на човека или по-точно скана на интервюто с него - http://bg.fotoalbum.eu/kalkan/a298139/00000018 , става ясно че има намерение да го патентова. Сигурно това е причината да не споделя подробности.
Иначе аз с две ръце подкрепям подобна идея :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
dj_marti79 - специалист
hygro, моля да ме извините за невежеството, но бихте ли пояснили?
filmatoplo - майстор
На един от Трабантите дадени от Шотик не се ли вижда вътре бензинов малък агрегат с жълтия резервоар. :?
dj_marti79 - специалист
Що замря така темата?
Искам да попитам:
Скоростната кутия трябва ли да остане?
rulom - модератор
dj_marti79 написа:
Що замря така темата?
Искам да попитам:
Скоростната кутия трябва ли да остане?
Няма смисъл да остава.Сложи си електромотор от тролей.По "Цариградско" съм ги гонил със 100 и не мога ги стигна...тролеите де :wink: ...ма ще трябват и едни тиранти за ел. мрежата :lol:
2v6 - майстор
Deo-x написа:
Аз съм за електрокола и е хубаво някой от нас го прави собственоръчно.Само скоростта не е от най-желаните,бавни са,но разхода е значително минимален и така трябва да е.Дано да караме след време такива коли и гласувам за "за" :) :cool:
Разхода по данните на теньо е средно 6kWh за зареждане при средна цена 15 стотинки прави 90 ст за 40 км ( при максимална скорост 30 км/ч) или 90/40= 2.25 стотинки за ток на километър.
Батериите са 2000 лева (в интервюто за вестника 450???) за 20000 км или по 10 стотинки за километър.
За евтино - хич не е евтино за момента :!:
На пропан-бутан е горе-долу същата цена, на метан е дори по-евтино :idea:

Но по принцип съм "ЗА" :)
dj_marti79 - специалист
Не го правя зя състезаия а за икономия, но ако сложа електромотор от тролей, тогава и 12 цилиндровите няма да могат да ме надбягат. Потърсете plasmaboy или whyte zombie. За да видите един пич си е направил нещо такова и надбягва Pontiac 455 конски сили? Това напълно обезсмисля двигателите с вътрешно горене.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Направих си сам ел. трабант." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: