• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
javor4o - специалист
колеги, темата замря , а аз още не мога да намеря двигател.
дайте идей ,че почна да вали и мокри докато отварям
:idea: :-D
А моята врата като е двукрила. Имам идеята със моторче за чистачки със все редукторчето ама незнам от какво точно да търся за да е по мощно и по бавнооборотно. И съчмено винтова двойка която да дърпа крилата или обикновен винт с 5-6 гайки.
shotik - майстор
javor4o написа:
колеги, темата замря , а аз още не мога да намеря двигател.
дайте идей ,че почна да вали и мокри докато отварям
:idea: :-D
Виж шестата снимка на тази тема ,ел . мотора е 24 волта ,250 вата,ако те интересува ще трябва да се срещнем и да ти го покажа.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3%F2%E5%F0
perko - специалист
С моторче от ел. стъкла според мен ще стане работата.
На мойта кола, като тръгне джама нагоре едвам го спирам с ръка.
С моторче за чистачки вече имам идеята ама се чудя друго.
Понеже има зимни периоди по 2-3 седмици няма никой вкъщи на село и ме е страх някой да не окраде моторчетата.
Позамислих се за хидравлични цилиндърчета и само маркучи до тях а системата от компресорче за гуми, клапани и др. да си е вътре в къщата, само, че ми се вижда малко сложно за изпълнение.
shotik - майстор
Четох по темата и опитах с един мотор от чистачки на Волга дали може да се ползва и видях ,че не е лесно да се ползва направо както е .Кабелите за захранване както и да ги връзвах на акумулатора,електромоторът въртеше винаги на една страна,няма обръщане на хода.Трябва да се преправи свързването на електромотора към ротора и статорните намотки,за да може да се обръща хода.
Не мога да давам съвети как да се направи,защото не съм го правил,но ще ми е интересно ако някой го обясни.
romanpm - майстор
shotik написа:
Четох по темата и опитах с един мотор от чистачки на Волга дали може да се ползва и видях ,че не е лесно да се ползва направо както е .Кабелите за захранване както и да ги връзвах на акумулатора,електромоторът въртеше винаги на една страна,няма обръщане на хода.Трябва да се преправи свързването на електромотора към ротора и статорните намотки,за да може да се обръща хода.
Не мога да давам съвети как да се направи,защото не съм го правил,но ще ми е интересно ако някой го обясни.
Правил съм го , вдигнах 500 кг вар на 7-ия етаж , и куп материали , но и свалих още толкова боклук !
Мотора е 24 V същия като за чистачки нямам представа от какво е мога да го снимам заедно със захранването :траф , изправител и контактори за обръщане на посоката , дистанционно с кабел т.е. можех да закача кофа и да я вдигна отдолу . Мотора идваше момент и загряваше на 4-5 вдигания , но мен ме удовлетворяваше не бързах , изчаквах , стоманена проволка 0,5 се навиваше на фи 50 тръба. Цялото съм го правил сам заедно със спънката на прозореца и макара :) Сега не ми е нужно , но знам ли :?
a_anastassov - специалист
shotik написа:
Този вид електромотори не се реверсира, защото не е с постоянни магнити, а с електромагнити. Статорните и роторните намотки са свързани последователно (на снимката съм показал начина им на свързване). Може да се реверсира, ако захранването на ротора мине през реле, което да му обръща поляритета.

Прикачен файл

El_motor.jpg
El_motor.jpg (1.25 KиБ) Видяна 7624 пъти
javor4o - специалист
Здравейте отново,понеже не можах да си намеря подходящ двигател ,си купих оригинално задвижване :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZDKw-dDMKUo[/youtube]

Прикачен файл

dsc00526.jpg

Прикачен файл

dsc00525.jpg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7