• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18 - специалист
Така колега сдобих се със въпросните материали имам в предвид тези download/file.php?id=46572&mode=view

така колега въпроса ми е лесно ли се сваля оста за да направя там дупката с резбата и не разбрах точно за какво е тази останка от голямата ремъчна шайба

И това как го направи така гладко И КАК го изряза точно download/file.php?id=46570&mode=view и друго тази малката ремъчна шайба не може ли да се намери готова или трябва стругар да я прави

Извинявай колега ама много ми допадна темата за машинката и се вдъхнових да си правя и аз такава за това разпитвам така ;)
ZEDYCUS - майстор
Остта се сваля лесно стига да успееш да развиеш гайката, че клеясва. Давах на стругар да ми ги престърже, на ръка няма да има съосие и ще има страхотно биене, съответно бързо ще се скапят лагерите. А може и се саморазвие нещо и да пострадаш. :butthead: Не се бъзикай за 10-15 лв. Съвета ми е отиди на стругар да ти ги престърже. Няма безопасна машина, така че умната.
Ремъчната шайба по евтино да е стомана или чугун. С алуминия скърца ремъка. Може и с евтина ремъчна шайба за Перла в Маркита или на битака, има за около 5лв и пак при стругаря.
А останките на голямата шайба бяха за Белканто(скрап). Успех. :partyman:
monster18 - специалист
Аз където работя имаме стругар ще ми ги барне :)Ясно значи и да купя ремъчна шайба и тя трябва да иде на стругар така ли да разбирам?

Ами я ми кажи какви са размерите на отвора с резбата download/file.php?id=46569&mode=view И гледах на снимките но не можах да разбера каква е целта на тези дискове дето си изрязвал нали има готови такива велкро шайби и не можах да разбера как ги захващаш смисъл със болт или как точно
ZEDYCUS - майстор
Резбата е м10. На диска от ПДЧ18мм има завита и залепена мебелна втулка м10Изображение. В нея съм завил и залепил шпилка 10мм.После диска се завива на остта докато опре плътно, за да не бие шкурката(има и контра отзад за да не се развива при реверс). Причината да не сложа оригиналния диск е, че е мек за да издържи аксиално усилие. Сиреч огъва се.
Ако искаш купувай шайба, ако искаш стругаря ще ти направи. Зависи кое ти е изгодно.
monster18 - специалист
Колега тази ос за да я сваля трябвали някъква скоба гледам че на снимката имаш скоба за лагерите?

И този патронник как го слагаш на мотора не забрах точно и шкурата как я монтираш оф дано не нахалствам ама искам да го направя добре и за това извинявам се предварително
ZEDYCUS - майстор
Скобата я бях приготвил за всеки случай, но не влезе в употреба. Остта излезе лесно.
А за другите ти въпроси няма да се повтарям, щом имаш под ръка стругар. Той докато ти обясни и ще ти ги монтира. :razz:
Шкурката е с велкро система. Поне 1лв броя, зависи как я намериш.
monster18 - специалист
Ще ми е не удобно и да ми казва и как ще ктава :D за това те питам как си захванал патронника с тялото нали там ще е шайбата дето ще завивам дисковете
ZEDYCUS - майстор
Този патронник е допълнителен, развива се и се маха като диска с шкурката, има шпилка и той. Малко трудно те разбирам , чат пат. :partyman:
monster18 - специалист
Демек патронника с тялото му download/file.php?id=57742&mode=view се слага и се маха като диска със шкурката тоест отдолу има монтиран болт аз така го разбирам
ZEDYCUS - майстор
Демек патронника с тялото му се слага и се маха като диска със шкурката
Да. Шпилка = болт без глава :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Стационарен дисков шлайф за дърво и метал-Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: