Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pretorian - специалист
Майстора си е майстор навсякаде заслужава похвала.
Здравейте,и аз започнах да го майсторя ,но без размерите не става.SHADOWAWS може ли да ми ги пратиш и на мене чертежите на е-мейл i4ko92@abv.bg Благодаря предварително!
SHADOWAWS - специалист
webe написа:
Здравейте,и аз започнах да го майсторя ,но без размерите не става.SHADOWAWS може ли да ми ги пратиш и на мене чертежите на е-мейл i4ko92@abv.bg Благодаря предварително!
Е размерите са в pdf-а. Един съфорумник (от МодсБГ де) вече си направи преди няколко дни за неговия дремел. Само дето още не е качил снимките. Говоря за масата за дремела (3 в 1). А като поставката от първия пост на колегата съм си направил 2 вече. Днес довърших втората.
А размерите....всеки да си прави с големина каквато прецени (не важи за масата) !
Ето снимките на двете ми поставки. Ще кача и другите.
Макар и да са груби на вид (да не съм тръгнал на изложба все пак) работят много точно и гладко! Скоро ще модифицирам вида им, че мисля да имат по някоя екстра -маркуч за издухване на дървенте стружки; осветление с диоди...

Прикачен файл

03042011(002).jpg

Прикачен файл

03042011(001).jpg

Прикачен файл

03042011.jpg

Прикачен файл

02022011(001).jpg

Прикачен файл

02022011.jpg
SHADOWAWS - специалист
Ето и останалите снимки от втората приставка.
Масата не мога да я почна още - нямам материал! Но да вметна, че трябва да правите масата по профила на вашия си дремел, а не както е в pdf-a. Шаблоните в pdf-a са за модела за който са правени....демек, за вас са ориентировачни. Само размерите на масата спазвайте!
Ако нещо запънете, питайте.

Прикачен файл

03042011(004).jpg

Прикачен файл

03042011(003).jpg
SHADOWAWS - специалист
Сега, да ви дам малко насоки кое как да го направите, за да нямате ядове и да не ви се налага да правите втора (като мен).
Е то втората е вече по-добрата откъм удобство и стабилност при работа.

1. Когато правите мини фрезата, е хубаво да ползвате дъска НЕ ПО-ДЕБЕЛА от 1,5 - 2 см!
2. Отвора да е подобен на капка (погледнете на втората ми фреза). Значително се увеличава стабилноста при обработване на малки елементи.
- Не се клати
- може да обработваш детайлите до ъглите им (краищата) без да се притеснявате.
3. За готната част за държеч на дремела, ползвайте някаква ламарина и гайка да държи дремела.
4. Шпилките се оказаха удобни, но може да ползвате и болтове за дърво (като тези за ученическите столове с плоски глави - не им знам името).
5. Дъската ТРЯБВА да ви е РАВНА!
6. Шпилките да са не по близо от 0,5-1см от дремела. (наче зор ще видите при затягане на цангата).

Това е за сега като съвети. Размери не съм спазвал...всичко на око съм правил (и смятам, че се е получило много добре). Но това съм аз, вие си правите преценка, на кое, колко, как, от какво и т.н. ще правите. Това е опита ми дето споделям.
Ае весело майсторене, и без кървища ей :-D
Последна промяна от SHADOWAWS на вт апр 05, 2011 9:31 pm, променено общо 1 път.
Не ми дава да дръпна ПДФ-а !
SHADOWAWS - специалист
webe написа:
Не ми дава да дръпна ПДФ-а !
Ако се мъчиш да го свалиш от http://www.instructables.com/ НЯМАШ ШАНС! Има го тук в един от постовете. АКО и от поста не можеш да го дръпнеш....ми на ЛС ми прати мейла си, и ще ти го пратя аз, споко :!:
webe@mail.bg аз още в началото пробвах с онзи лик,но ми даде че страницата не съществува...
SHADOWAWS - специалист
kylva4a написа:
http://www.instructables.com/files/orig ... 8AB6QZ.pdf
Тоя файл се отваря. Все пак това е файла дето съм пратил на всеки, а колегата го е постнал тук (Браво) и може да се отвори и свали. Пробвай пак и ми ако не стане, вече се заемам.
Е взе че стана ,но го почаках 10 мин докато се отвори страницата (скапан интернет) Благодаря пак и се извинявам ако съм досадил :)

Тема "Приспособление за Дремел(мултишлайф)- мини оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: