Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nike_3d - помощник
Колеги проблима е, че моторите с движат дори и когато плазмата е на 5-6 метра от машината и дори плазмата не е закачена за нея.
pansim - майстор
Еххх...колега
Направи си труда, и закачи цялата тази галимация през ЮПС. Толкова ли няма откъде да вземеш един за 30мин. Става даже за захранване на помпа за отопление. Само гледай да е с подходяща мощност
Това ще даде категоричен отговор за проникване на смущенията...инак само си търкаме клавиатурите.
Плазмата е мощна и прави смущения не само от дъгата, а и в захранващата мрежа, особено китайската, предполагам са спестени мрежовите филтри, или са само за декорация и са нискоефективни.
Ми направи един тест с ЮПС. Това е НАЙ-ЛЕСНОТО и ПРОСТО нещо което може да тестваш.
Все пак 6 метра си е разстояние, и аз залагам на проникване през захранването на разни пикове.
alien - специалист
всичко съм го описал още в първата страница но колегата явно очаква да смени 1 платка и всичко да се оправи от самосебе си

а истината е че никоя хоби платка няма да се справи без специални мерки, дори професионални ще правят проблеми ако не са спазени всички правила при монтажа и свързването
STEPER - специалист
nike_3d написа:
Колеги проблима е, че моторите с движат дори и когато плазмата е на 5-6 метра от машината и дори плазмата не е закачена за нея.
Как да разбирам това. :?
Че плазмата въобще не включена и стои на посоченото растояние и не е закачена на машината.
А моторите сами се движат :shock: :?:
nike_3d - помощник
STEPER написа:
nike_3d написа:
Как да разбирам това. :?
Че плазмата въобще не включена и стои на посоченото растояние и не е закачена на машината.
А моторите сами се движат :shock: :?:
Машината е включена. Плазмата не е закачена за машината и е отместена на 5-6 метра. Натискаш плазмата да реже ( тоест режеш на ръка няква планка), НО няма никаква връзка между машината и плазмата и моторите почват да се въртят.
pansim - майстор
Ама още ли не си тествал с аварийно захранване??? Не мога да те разбера :?
nike_3d - помощник
pansim написа:
Ама още ли не си тествал с аварийно захранване??? Не мога да те разбера :?
ЮПС за проба не се намира еи така. Пък и ЮПС не е едно от най-често срещаните покупни стоки. За едната проба еи така с лекота да хвърля 150 лева едва ли. И ако не стане какво да го правя тоя ЮПС. Еми и честито имаш ли ЮПС. Недеите говорете само.

Машинате вече е в шкаф, замасена, замулена, екранирана и какво ли още не. И проблема си остава.
pansim - майстор
Виж сега - естествено че ще остане проблема...просто е в захранването.
И още - Отиди при някой майстор дето прави отоплителни и слънчеви инсталации...все ще ти услужи срещу бутилка вино / ракия/ с ЮПС за 1 час...
Какво друго да ти кажа...всяко домакинство с камина с водна риза или котел на дърва, въглища или пелети, има аварийно захранване...
MrMurdjo - майстор
Абе то за проба, както вече писах, може автомобилен акумулатор да ползва вместо захранващия блок. Моторите няма да имат голяма тяга, но ще се въртят и ще се види има ли го или го няма ефекта.
kabel96 - специалист
Само не ми е ясно що го карате да търси юпс.Всички които най вероятно може да намери лесно са от типа оф лайн и ефект няма да има или да го пусне само на акумулатори но пък модифицираната синусоида на евтините не се знае какъв ефект ще има.Колегата трябваше да почне темата така.Слагам масата и плащам горивото ако може някой да дойде да се опита да ми помогне.Тогава щях да се замисля дали да не натоваря една торба филтри,ферити,уреди и един профисионален юпс и да се разходя до там.Все пак е направи си сам с пари всеки може.За Сириус псб нищо лошо само че и АБСОЛЮТНО НИЩО ДОБРО.Момчето беше се записало кръжочник при баща ми но го изгониха още на втората сбирка.

Тема "CNC плазма проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: