Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
До колкото си помням си че повечето от смолите се разтварят по лесно във спирт за това разредителите не са подействали.
А всяка една химична реакция е пряко зависима от температурата.
hidrazin - майстор
Уууу... Най-накрая. Спирт - добре. Ама като цена?
:partyman:
lov - майстор
Просто обясних защо разредителите не са подействали. Иначе то си зависи какъв е спирта. Всеки си мисли че става за пиене но си има технически спирт и цената му съвсем не е такава. До преди години машината за импрегниране на ротори си ползваше и спирт за почистване. Ако е имало нещо по ефективно щяха него да ползват. :?
hidrazin - майстор
:) Естествено - метанол технически. Ама все пак е на цена 1,50-1,80 лв за литър, пък щеше да му трябва поне 20-литрова туба за тоя бидон от един кубик.
Съизмеримо е с цената на бидоня. Да не говоря как щеше да се надиша с метанол. Пък содата е евтина и отива много по-малко. Ама както и да е.
Тая машина за роторите бачка ли още? Да не е една такава сфера с вакуум? Ако е тази, си заслужава почистването със спирт - не струва 100 лева като бидоня, нито роторите са евтини. Ако имах такава машина, спирта от почистването нямаше да се изхвърля. Промивните разтвори - на дестилация. Връщам си голяма част от спирта и лака. Викат му - оптимизация. :lol:
vui4o.vili - напреднал
Използвам,че темата е отворена.Имам въпрос.Някои казват,че работят с такива бидони.Интересува ме какви фитинги използват за източване на бидоните?Искам да свържа няколко бидона и не знам какви тръби и фитинги се използват.
lov - майстор
hidrazin написа:
:) Естествено - метанол технически. Ама все пак е на цена 1,50-1,80 лв за литър, пък щеше да му трябва поне 20-литрова туба за тоя бидон от един кубик.
Съизмеримо е с цената на бидоня. Да не говоря как щеше да се надиша с метанол. Пък содата е евтина и отива много по-малко. Ама както и да е.
Тая машина за роторите бачка ли още? Да не е една такава сфера с вакуум? Ако е тази, си заслужава почистването със спирт - не струва 100 лева като бидоня, нито роторите са евтини. Ако имах такава машина, спирта от почистването нямаше да се изхвърля. Промивните разтвори - на дестилация. Връщам си голяма част от спирта и лака. Викат му - оптимизация. :lol:
Не съм влизал в Спаркито има повече от 15 години. Те го направиха сега като затвор но вероятно още си бачка. технологията може да е променеа но едвали има нещо ново по различно.
Преди работех в съседство и кат ми дотрябваше смола да импрегнирам някоя наша бобина или платка нямаше проблеми. Влизам обмазвам на ръка и през пещта за изпичане. Докат ударим някой лаф с колегите и работата готова. Ама то тогава всичко държавно и печалбата все на едно място заминава и по важното е да работи техниката.
dolli - специалист
Да не отварям нова тема, ще ползвам вече съществуващата. Изпаднаха ми без пари няколко пластмасови бидона от 220 л., само че са държали хербицид /Раундъп/ Бидоните са с по два щуцера на ок. 1 1/2", без отваряем капак. С какво и как най-надеждно да ги измия за да неутрализирам препарата? Ще ги ползвам за държане вода за поливка.

Тема "С какво и как да почистя бидон от смола (боя , масло )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: