Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
egomen66 - майстор
nimic99 написа:
Днес занесах машината в сервиз техника катоя огледа каза че машината е съвсем здрава но почти съм съсипал веригата затова я взе за точене
Един съвет от мен... Вземи си минимум две вериги. Обръщай шината , от време на време. Ако можеш да си позволиш и втора шина , още по добре.Ако втората шина , ти е по дълга , задължително и верига със същия размер. Да не ти се случва заклинване , затискане на шината... ще разбереш тогава за какво ти е втората шина. :partyman:
kr1100 - майстор
nimic99 написа:
Днес занесах машината в сервиз техника катоя огледа каза че машината е съвсем здрава но почти съм съсипал веригата затова я взе за точене
Да не си рязал борови трупи ?
nimic99 - помощник
Не борови а само мише (дъб) и някой друг габър
iva6ki - специалист
Аз съм с щил MS 181 35sm шина първоначално с верига Picco mikro
после още две Picco Super 3 (PS3), 3/8" Р, 35 см, взел съм си машинка
за заточване на райдер с алуминиева основа и шаблон за чистачите,
плоска пила за мустаците на шината и кръгла която ползвам в краен случай
ако съм в гората и няма как иначе с машинката. 5 куб. самичък ги режа за около 3часа с почивки след всеки резервоар и съм много доволен от машинката. Ако нещо съм усетил за времето което
я ползвам е че веригата не е ли добре наточена по добре спри работа и остави за друг път,
и ти се мъчиш и машината. Най добре се познава когато почнеш да режеш с наточена верига
и при първото рязане забележиш каква трина изкарва и колко бързо реже, като почне да изкарва ситно и да реже по бавно съответно точене.
koveslav - майстор
iva6ki написа:
Аз съм с щил MS 181 35sm шина първоначално с верига Picco mikro
после още две Picco Super 3 (PS3), 3/8" Р, 35 см, взел съм си машинка
за заточване на райдер с алуминиева основа и шаблон за чистачите,
плоска пила за мустаците на шината и кръгла която ползвам в краен случай
ако съм в гората и няма как иначе с машинката. 5 куб. самичък ги режа за около 3часа с почивки след всеки резервоар и съм много доволен от машинката. Ако нещо съм усетил за времето което
я ползвам е че веригата не е ли добре наточена по добре спри работа и остави за друг път,
и ти се мъчиш и машината. Най добре се познава когато почнеш да режеш с наточена верига
и при първото рязане забележиш каква трина изкарва и колко бързо реже, като почне да изкарва ситно и да реже по бавно съответно точене.
+1! Това е истината!
nimic99 - помощник
Взех си машината от сервиза веригата е наточена и филтърът е бил почистен
Но имам последен въпрос когато машината не се използва дълго време спирачката трябва ли да е включена или не ?
egomen66 - майстор
Разгледай тази тема...Бъди по подготвен с въпросите си. :partyman:
:arrow: viewtopic.php?f=54&t=12048&hilit=моторни+резачки

За спирачката няма значение.Създай си навик , при палене да е включена , от гледна точка на безопасност.
bigdragon - майстор
nimic99 написа:
....когато машината не се използва дълго време спирачката трябва ли да е включена или не ?
За спирачката няма значение, но ако седи повече от два, три месеца, изпразвай горивото и я запали докато изгори и бензина в карбуратора.
Повярвай, има причина за това...
Майсторите дървосекачи това няма да ти го обяснят. При тях машините не престояват дълго и това не им е до главата.

ПП Горивната смес, гориво + масло, при престояване повече от месец...два, губи част от мазилните си свойства. Ако ще я ползваш, добави още малко масло.
ПП на ПП От горивната смес в карбуратора при престояване се изпарява бензина, а маслото при контакт с въздуха се превръща в една клей, подобно на тази по ръба на тиганите вкъщи. Запушва канали, лепи мембрани и игли на жигльори и трудно се мие с всички последствия от това...
solar_entusiast - специалист
Това за горивото изрично си то пише в инструкцията на машината.
Ама кой ли ги чете. :wink:
iivanov - майстор
Има една добавка за гориво на орегон , с която се удължава срока на годност до 6 месеца. Уж се подобрявало изгарянето и още не знам какво си. Но не е за машини с катализатори.

Тема "Гарнитура за резачка STIHL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: