Ремонтират се, но щом германците не могат да ги правят... Сменяй цялата, а не губи време и пари с маслото!
Бахти германците

Бахти германците

kozl написа:Не е до можене. Проблема е финансов. Немския труд, вложен в ремонт на ск.кутия явно е по-скъп от работеща ск.кутия втора употребаДа - финансов е! Смяната на клапаните труда е 2 часа, защото не се свалят скорости и трябва да вземат 100евро, а за смяна на целите скорости е поне 15 часа и....
Освен тва там още важат правила. Придполагам, че като я отвори ще смени всичко по предписание на правилата, а не само туй дет причина е нервите да ти обтега.
nikolovvd написа:Предполагам в Германия има фирми, които се занимават с рециклиране на отделни агрегати и възли в автомобилите.Глупости, да не мислиш че рециклажа е без пари? Или пък смяната на кутията? Не разбрах кое от двете не плащаш.
В Мото Пфое например, можеш да си оставиш двигателя и да вземеш друг рециклиран на доста по-ниска цена от нов. Предполагам и със скоростните кутии е същото. Може би и в Германия има подобни услуги. Отиваш в фирмата, свалят ти старата и ти слагат рециклирана скоростна кутия срещу определена сума. Ти си доволен, че не плащаш за 10 часа труд, което си е цифра, а и те са доволни, че им върви бизнеса. За мен това е добра практика, защото не винаги един проблем може да се оправи за определено време. Мен като ме питат за колко време може да оправи конкретен проблем, отговарям от 30 минути до 3 часа и с това въпросите приключват.
nikolovvd написа:Времето, което чакаш да ти оправят двигателя или скоростната кутия или за теб времето не е пари?Драги ми писателю, чети малко. За клапан който струва 30лева и смяната му е за 2 часа там ти сменят цяла кутия 3000евро за 15 часа време. За какво "време" става въпрос? Или за превъртяло валче за 50лева на маслената помпа, дай да сменим целия мотор, че уж да не чакаш?
Едно е да чакаш седмица да ти направят основен ремонт на двигателя и съвсем друго да влезеш сутринтта в сервиза и да си тръгнеш в късния следобед с "нов" двигател. Същото е и със скоростната кутия.
Да ти обяснявам ли, че през времето на ремонта съм без кола и никой няма да държи части точно за моя двигател във Видин и да чака да отида някой ден в рамките на 10-15 години да ги купя. А аз глупака ще отида точно при него да му платя магазинаж за тия години.
ivanovbg написа:Или за превъртяло валче за 50лева на маслената помпа, дай да сменим целия мотор, че уж да не чакаш?А замисляш ли се за причината това да стане? Повреда в маслената помпа е много рядка повреда.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: