• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zz_stefanov - майстор
Радиоизотоп е по добре, щото боята ще се филтрира от мазилката :-D
lexus ct200h - специалист
антифриза, който последно сложих беше червен, а е и мазен...няма нито капка никъде
preslav - майстор
Така както описваш нещата загубата на течност ти е някъде в най-ниското, а там е камината ти и топлообменника. Според мен единственото място, от което можеш да губиш, без да го забелязваш, е от пукната водна риза на камината. Нямал съм подобен казус, просто разсъждавам, ако пукнатината не е голяма и е от страната на горивната камера малкото вода се изпарява при работа на камината, а когато системата е студена пукнатината се затваря или сълзи без това да се забележи до следващото палене на камината. Ако можеш изолирай (отцепи) водната риза и виж дали пак ще губиш течност - предполагам ще можеш да изкараш 1-2 дена само на термопомпа или ел. отоплители.
Пиши когато стане ясно къде е ключът за бараката.
kozl - майстор
Водната риза чугунена ли е? Аз нямам опит с такива системи, но от патилата на колега.....
Колегата си купи с мъки чугунено компактно котле. Каза "родих се с това котле". Не знам защо, сигурно предното котле, правено в стил направи сам, не се е спрявяло с отоплението на къщата. И почнаха проблемите. През пукнатина в камерите на котлето му изчезваше течността в комина. Докато разбере какво става колко ли течност е изпарил :? После понеже беше заварчик реши сам да заварява пукнатината. В началото ич не му спореше, но инат човек, колко ли пъти е сглобявал и разглобявал котлето, докато се получи качествен шев.
Заради бебето палим камината всеки ден сега по студовете, но при първи по-топъл ден ще проверя това, което казвате за водната риза (от стоманена ламарина е).Благодаря...и ще пиша. :yawinkle:
burkov - специалист
Не разбрах само какъв антифриз наливаш. Ако наливаш обикновен автомобилен антифриз с това губене на течност ще се изтровите.

Също казваш че има много вата. Ако имаш спукана тръба около външна стена, може всичко да го поема ватата.
Да, антифриза е автомобилен и не съм усетил или видял все още нищо, а за ватата това казах, че ако е близа до външна стена ще го попие. Но и все пак 60 литра са си цифра, щеше да се усети нещо. Днес извадих всички тухли от камината и огледах обстойно. Не изглежда да има теч с капацитет 15 л. на вечер. Мисля си и друго: Да не би да изглежда така, защото системата вече е с половината от необходимата течност, и ако дупката е високо на водната риза да не може да навлажни. За жалост този така е направил системата, че не може да се изолира водната риза. Следващото мисля да е надуване с водопровода, след като разпоя тръбата на преливника и я затапя.
burkov - специалист
Специално ти обръщам внимание за антифриза. Още повече сте с малко дете. Докато не намериш теча поне смени всичко с вода. Много е опасно!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
burkov написа:
Специално ти обръщам внимание за антифриза. Още повече сте с малко дете. Докато не намериш теча поне смени всичко с вода. Много е опасно!!!
+1, и промий системата. После можеш да сложиш пропиленгликол
антифриз не може да премине към водата поради 2 прочони - огромно убийствно налягане в бойлера- пак повтарям 4,5-5 бара, а системата е отворена и второ никога не е отварян крана към бойлера да го топля със системата, защото той после топли на ток къщата като псевдокотел
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 26

Тема "локално парно губи мистериозно течност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: