Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zz_stefanov
- майстор
258 мнения в "локално парно губи мистериозно течност"
lexus ct200h
- специалист
антифриза, който последно сложих беше червен, а е и мазен...няма нито капка никъде
preslav
- майстор
Така както описваш нещата загубата на течност ти е някъде в най-ниското, а там е камината ти и топлообменника. Според мен единственото място, от което можеш да губиш, без да го забелязваш, е от пукната водна риза на камината. Нямал съм подобен казус, просто разсъждавам, ако пукнатината не е голяма и е от страната на горивната камера малкото вода се изпарява при работа на камината, а когато системата е студена пукнатината се затваря или сълзи без това да се забележи до следващото палене на камината. Ако можеш изолирай (отцепи) водната риза и виж дали пак ще губиш течност - предполагам ще можеш да изкараш 1-2 дена само на термопомпа или ел. отоплители.
Пиши когато стане ясно къде е ключът за бараката.
Пиши когато стане ясно къде е ключът за бараката.
kozl
- майстор
Водната риза чугунена ли е? Аз нямам опит с такива системи, но от патилата на колега.....
Колегата си купи с мъки чугунено компактно котле. Каза "родих се с това котле". Не знам защо, сигурно предното котле, правено в стил направи сам, не се е спрявяло с отоплението на къщата. И почнаха проблемите. През пукнатина в камерите на котлето му изчезваше течността в комина. Докато разбере какво става колко ли течност е изпарил
После понеже беше заварчик реши сам да заварява пукнатината. В началото ич не му спореше, но инат човек, колко ли пъти е сглобявал и разглобявал котлето, докато се получи качествен шев.
Колегата си купи с мъки чугунено компактно котле. Каза "родих се с това котле". Не знам защо, сигурно предното котле, правено в стил направи сам, не се е спрявяло с отоплението на къщата. И почнаха проблемите. През пукнатина в камерите на котлето му изчезваше течността в комина. Докато разбере какво става колко ли течност е изпарил

lexus ct200h
- специалист
Заради бебето палим камината всеки ден сега по студовете, но при първи по-топъл ден ще проверя това, което казвате за водната риза (от стоманена ламарина е).Благодаря...и ще пиша. 

lexus ct200h
- специалист
Да, антифриза е автомобилен и не съм усетил или видял все още нищо, а за ватата това казах, че ако е близа до външна стена ще го попие. Но и все пак 60 литра са си цифра, щеше да се усети нещо. Днес извадих всички тухли от камината и огледах обстойно. Не изглежда да има теч с капацитет 15 л. на вечер. Мисля си и друго: Да не би да изглежда така, защото системата вече е с половината от необходимата течност, и ако дупката е високо на водната риза да не може да навлажни. За жалост този така е направил системата, че не може да се изолира водната риза. Следващото мисля да е надуване с водопровода, след като разпоя тръбата на преливника и я затапя.
LazarGanev
- "Велик майстор"
burkov написа:Специално ти обръщам внимание за антифриза. Още повече сте с малко дете. Докато не намериш теча поне смени всичко с вода. Много е опасно!!!+1, и промий системата. После можеш да сложиш пропиленгликол
lexus ct200h
- специалист
антифриз не може да премине към водата поради 2 прочони - огромно убийствно налягане в бойлера- пак повтарям 4,5-5 бара, а системата е отворена и второ никога не е отварян крана към бойлера да го топля със системата, защото той после топли на ток къщата като псевдокотел
Тема "локално парно губи мистериозно течност" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература