• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zz_stefanov - майстор
Илия, няма смисъл. :)
johnityy - напреднал
Ако заземителния е прекъснат съм съгласен - за този вариант не бях се замислял......
zz_stefanov - майстор
Ми хубаво е да мислиш, още в началото на темата ти беше казано че вероятно имаш проблем с нулата/земята.
Не си казал от къде нататък инсталацията ти е трипроводна, каза че е стара.
iliya_i - майстор
johnityy написа:
Ако заземителния е прекъснат съм съгласен - за този вариант не бях се замислял......
Мери потенциал нула-земя и фаза земя. При включен и изключен нагревател.
През тази земя , при пробит нагревател е текал ток - при 3 кВ нагревател, пробит в стедата - някъде около 30 Ампера. Може да е изпържил някоя по-слаба връзка.
johnityy - напреднал
При фаза и земя ми отчети 80 фолта ако не се лъжа а нула и земя не помня ....
zz_stefanov - майстор
И това нищо не ти е проговорило на момента ли :cool:
iliya_i - майстор
johnityy написа:
При фаза и земя ми отчети 80 фолта
Според мен, при "читава инсталация" трябва да е около 230 V. Ами надявам се, проблема го разбра - останалите 150V през къпещия се.

Ей това се опитаха да ти обяснят "некомпетентните" момчета още в началото. :partyman:
zz_stefanov - майстор
Илия, вече си мисля тоя си прави майтап с форума. Щото нарочно цикли за неща дето няма как да не са му ясни.
Дали пак някой не е яхнал два ника, и бъзика копчето на радиото. :)
iliya_i - майстор
zz_stefanov написа:
Илия, вече си мисля тоя си прави майтап с форума. Щото нарочно цикли за неща дето няма как да не са му ясни.
Дали пак някой не е яхнал два ника, и бъзика копчето на радиото. :)
Не, просто човека има базата в главата си, но понеже не му се е налагало да я ползва отдавна, тръгна да опонира на дадените му готови решения. Мисля, че след като го провокирах да се замисли сам, че нещата се изясниха. В момента го е срам, но след два дни ще му мине и ще си признае грешката. Все пак си мисля, че е пич. :partyman:
zz_stefanov - майстор
Дано, че напоследък много се навъдиха :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: