Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tsenkov - специалист
Колеги трябват ми два двигателя като тези от снимката. ако някои има да каже ще се разберем.
Прикачен файл:
Снимка0057.jpg
Прикачен файл:
Снимка0058.jpg
nightborn - помощник
Надявам се дас си прав velsi :supz:
Аз вече съм се "надънил" ,а нямам навика да се отказвам. Ти пък си човек,който е доказал че знае и е направил нещо. Това ме стимулира и аз продължавам.
Ако има интерес от форума ,ще продължа да показвам развитието на проекта ми.
MrMurdjo - майстор
О, задължително споделяй как вървят нещата. Аз каквото писах, не е да те обезкуража, а как виждам приложението и посоката, в която да движиш проекта. За леки и бързоходни рутери (раутери се произнася на английски) с тези маси и направляващи тип лястовича опашка не може да става дума. Но пък може да се получи машина, която да обработва неща, за които леките машини не могат и да мечтаят.
petko_sz - напреднал
Уелкъм nightborn !
Тая ординатна маса има ли някакви луфтове?
Доколкото съм пипал подобен род полу-фабрикати , се движат "на пресекулки" и като ги развъртиш със стъпков мотор може да се наложи преработка на паралелите щом се я ползваш за малки детайли.
Ако си решил ,че повече няма да "потъваш" и се отказваш навреме - съветът ми е - НАПРАВИ СИ ПЪЛНОРАЗМЕРНА машинка - нещо поне 500 на 500 на 200 , аз сега си патя от моята микро маса , реално става само за ювелирна работа.

пп: абе някой знае ли от къде на сайта на БНБ , мога да си дръпна Г-кода на матрицата за Алечко :?

:lol: :lol: :lol:
dobrev - специалист
petko_sz написа:
Уелкъм nightborn !
Тая ординатна маса има ли някакви луфтове?
Доколкото съм пипал подобен род полу-фабрикати , се движат "на пресекулки" и като ги развъртиш със стъпков мотор може да се наложи преработка на паралелите щом се я ползваш за малки детайли.
Ако си решил ,че повече няма да "потъваш" и се отказваш навреме - съветът ми е - НАПРАВИ СИ ПЪЛНОРАЗМЕРНА машинка - нещо поне 500 на 500 на 200 , аз сега си патя от моята микро маса , реално става само за ювелирна работа.

пп: абе някой знае ли от къде на сайта на БНБ , мога да си дръпна Г-кода на матрицата за Алечко :?

От директният линк на централния софийски затвор. [-X :banned:
petko_sz - напреднал

Знам ,че форума не е "вицове" , но не мога да се здържа.

"Разговарят двама в дрънголника:
-А ти защо лежиш тука , Бра :? ?
-Ми ... за нелоялна конкуренция , Бра :roll:
- :| ?
- Ми ... оказа се ,че Дръжавата печатала точно като мойте пари :lol: "

:wink:
skat - специалист
nightborn написа:
Човече, понеже подозирам, че си този
http://s919.photobucket.com/albums/ad38/nightborn/
не ни замайвай с въпроси!
Интелигентността и опита не могат да се скрият лесно, по - добре остани и ни бъди полезен, малко като тебе се отбиват тука и не се задържат много! :)
P.S. Аз също се нагърбих с тази координатна маса, не е чак толкова зле за парите си :D
nightborn - помощник
skat написа:
nightborn написа:
Човече, понеже подозирам, че си този
http://s919.photobucket.com/albums/ad38/nightborn/
не ни замайвай с въпроси!
Интелигентността и опита не могат да се скрият лесно, по - добре остани и ни бъди полезен, малко като тебе се отбиват тука и не се задържат много! :)
P.S. Аз също се нагърбих с тази координатна маса, не е чак толкова зле за парите си :D
Да аз съм и дори бях забравил ,че съм поствал в там. Направих го тогава ,понеже трябваше някъде да постна снимки за сайта ... не помня и незнам дали ще го изпиша правилно сега #-o http://www.homemodelenginemachinist.com . май так беше/
Както съм писал в ифото си тук ,аз се увличам ,ама много по машини :supz:
Напправил съм няколко парни,стърлинг,и ДВГ моторчета на универсални машини.които имах тогава ,а и имам и днес (аз машини не продавам,защото си ги обичкам) :love:
Имах и клипове някъде ,я в "тубата" я във "вибокса" как работят ,ама не си помня там регистрациите :( Предполагам че е ника ми там както тук.
Аз обаче наиситна съм много нов в ЦНЦ-то и особено в тия електроники :cry:
И не само в това !
Както писах преди,аз имам знания и умения,но това не е достатъчно! Защото винаги има някой,дето е брал повече ядове от мен и ако реши да ги сподели -ще ми улесни живота...
Всички се раждаме простички като нов Уиндоус,но е хубаво ако някой ни "BOOST-не".Топлата вода е открита вече ,но методи за затопляне има хиляди. За това и се радвам на хора като вас ,които открито споделят умения и знания.
Така ще сме си потребни един на друг,а това ще даде повече смисъл на темата във форума ,а и на темата извън него наречена съществуване :partyman:
Ако някой се интересува от ония двигателчета ,ще се опитам да намеря видео (дано намеря де )
MrMurdjo - майстор
Ами след като така стоят нещата, питам се защо не помислиш за моторизиране и цифровизиране на някоя от машините, които имаш. Много народ (предимно в САЩ, Англия и Австралия, за където имам наблюдения от чудоезични форуми) точно така прави. Купуват си (по-често употребявани, обявени за продан от фирми) малки фрези и ги доработват за ЦПУ.
По електрониката и програмите тук има много хора, които могат да помогнат, а по механиката ти и така си силен.
Рядко си ходя до родния край (района на Бяла), но направо ми се ще, като пътувам да се отбия през Плевен и да видя машинариите. :)
MrMurdjo - майстор
Всъщност аз влязох да попитам нещо колегите. Бихте ли споделили кой как юстира машините. В частност в момента ме интересува как възможно най-точно да проверя перпендикулярността на осите Х и У. В конструкцията имам опция за местене леко на едната страница на портала за тази цел. Въпросът е как най-добре да установя дали са перпендикулярни или не.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: