Мерси, но не е това. Аз успях да издиря другия с малко мозъчен напън
, ама не знам да го пусна ли тук, защото ми се струва, че е махнат от модератор.

nightborn написа:Здравейте всички .Прочети Datasheat-а към двигателя и ще видиш,че при серийно свързване на двигателите въртящия момент не се променя - а само тока пада до 2.1 А.
Днес имам въпрос към тези които знаят .
В началото на проекта бях поръчал това като електроника от СИРИУС : http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=162
Снощи поръчах стъпковите мотори .Ето тези : http://www.exoror.com/motor_stp.htm и по-точно товя 60BYGH301B 3 броя.
Въпроса ми е следният. Виждам в спецификацията на моторите I(Max)=4.2A ,а за електрониката пише максимално 2.5А.
Аз самият не разбирам много от електроника но се чудя ,ако огранича тока на моторите например на 2А (да не товаря чиповете съвсем в горната им граница) ,та от това няма ли да изгубя въртящ момент ?!
Мисълта ми изхожа от това ,че според мен колкото е по-голям тока ,толкова повече би трябвало де е по-висока мощността...или пък бъркам?!
А ако се окаже че и според вас съм прав,то какво мога да "окача" на тя платка като краен усилвател за да мога да ползвам евентулано почти целият позволент ток за моторите.
Благодаря предварително на всички!
Пожелавам ви хубав ден и още по-хубави почивни дни!
MrMurdjo написа:Колеги, тук неотдавна имаше линк към пловдивска фирма, която предлага екструдирани алуминиеви профили. Но не мога да го намеря, а пропуснах да си го букмаркна. Или мнението е изтрито, или не е било в тази тема, не помня вече. Та ако някой може да даде отново линк, моля.Мисля, че аз преди доста време в тази тема повдигнах въпроса за профилите във връзка с конструкцията на "капак" за машината. Успях да проектирам такъв само с профилите на тази фирма. Цената е в пъти по-евтина от тази на Рехротх, но ще ти трябва повече въображение по време на проектирането
shulio написа:Защо е толкова трудно в нашата държава. Много ама много мразя сайт на фирма без цени. Направо да ти се отще да пазаруваш. Или поне каталог да можеш да си избереш квото искаш с които искаш ти параметри и да се обадиш с конкретно запитване за цена на артикул. Иначе си говорим по телефона по половин час и накрая пак нищо не сме свършилиХич не се и чуди
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: