• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бързата реакция адски кефи!
И машинката де :lol: !
skartalov - специалист
VELSI: Как вървят нещата?
Готова ли е следващата ос?

Нещо напоследък тази тема замира, или на мене така ми се струва??

:?
velsi - Почетен майстор
Добре вървят. Дойдоха и последните детайли. Утре вечер живот и здраве може би ще имам Y и Z. После събота и неделя малко работа по електрониката и почваме да стържем! :-D :hurra:
Много жалко, че чак сега виждам темата.... изчетох я на един дъх и разбрах доста неща.
И аз имам разработени 2 такива машини.Втората машина все още не е завършена, но при първите тестове показа чудесни показатели.

Ето и малко ТТ данни:
Разработена е на базата на алуминиеви профили на Bosch Rexroth
Профил 80х80 за основата, гредите за Y e 40х160.
Призматични направляващи и СВД по всички оси.

ос "Х" работен ход 1100 мм, бърз ход 10 м/мин
ос "Y" работен ход 650 мм, бърз ход 7 м/мин
ос "Z" работен ход 150 мм, бърз ход 5 м/мин (поставения в монента модул за ос Z се оказа неудачен и ще бъде заменен с разработен от мен.)

Остава да и сложа само плоча за работна маса и е 100% готова.

съжалявам за качеството на снимките, но са правени с телефон.

Прикачен файл

image_136.jpg
image_136.jpg (94.15 KиБ) Видяна 3637 пъти

Прикачен файл

image_132.jpg
image_132.jpg (87.53 KиБ) Видяна 3637 пъти

Прикачен файл

image_133.jpg
image_133.jpg (49.72 KиБ) Видяна 3637 пъти
velsi - Почетен майстор
Много добре изглежда, но защо е направена толкова ниска? Ако трябва да се работи по-висок детайл какво правим? Аз много се чудих на каква височина да направя страниците и накрая си оставих 100 мм просвет.
Абсолютно си прав Велси. Даже съм направил корекция на страничните детайли, за да стане по-висока.
Но така или иначе идеята беше на машината да се работи главно листов материал. Вратички за кухненски шкафове, гравиране и т.н.
Но наистина се получи много здрава и фрезова дурал като сирене, затова съм решил да правя тази доработка.
gorgidanchev - специалист
И аз правя опити но за това че стъпковите мотори прескачат стъпка...прескочи ли блокира.Рестартирам и почва отначало. :idea: ЗАЩО SKARTALOB :? :? :?
velsi - Почетен майстор
Скарталов няма да ти помогне. Той с такива мотори не работи. По-добре кажи какви са моторите, с какво ги управляваш, с какво напрежение ги захранваш и при какви условия изтърват стъпка. Ще го мислим. Понатрупах опит с тези мотори.
skartalov - специалист
Точно така, за стъпковите мотори се обръщайте към VELSI.
Аз ползвам САМО серво управления.
gorgidanchev - специалист
Намерих два вида мотори...10,7ома1,875 step и другия 35ома7,5 step.Какво ще кажеш VELSI :? :? :?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: