Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
listoto - помощник
Мерси за информацията.
Другата седмица ще поръчвам моторите и ще се надявам да помагате за направата на управлението.
Lumin - специалист
Попадна ми една прецизна микро 2-координатна маса куплирана със стъпкови мотори СДА 7.5 пловдивски.
Късен соц, но със микро СВД и съчмени направляващи.
Ходовете са някъде към 40х40 мм, което за моите представи е твърде малко, но може би ще ми дадете съвет за какво може да се ползва? :?
Приемат се идеи всякакви :-D

Прикачен файл

2d masa.jpg
2d masa.jpg (103.15 KиБ) Видяна 4152 пъти
MrMurdjo - майстор
Има машини с т.н. "slave axis" - дъщерна или подчинена ос. Главната прави местенето в голям диапазон, подчинената в рамките на своя ход. Не съм го виждал на живо. Забелязах го в настройките на Мах3, че има и такава опция. Но може и да греша.
angelfilev - специалист
Lumin написа:
Попадна ми една прецизна микро 2-координатна маса куплирана със стъпкови мотори СДА 7.5 пловдивски.
Ходовете са някъде към 40х40 мм, което за моите представи е твърде малко, но може би ще ми дадете съвет за какво може да се ползва? :?
За бижутерия, печати, клишета, цифри и букви за различни цели, детайли за моделисти.
Да не се опиташ случайно да отвинтиш докрай СВД. Сачмите са по-малки от милиметър и подреждането им обратно е супер приключение, без гаранция за успех.
Жалко, че моторите са 7,5 гр/стъпка.
shulio - специалист
За масата по горе мисля, че да я разваляш не си струва. По-добре си я използвай така за нещата, които angelfilev предложи
STEPER - специалист
tsenkov написа:
Вчера си купих и винт14х4 но още не сън направил гаиката за да видя как се държи.
tsenkov,
Откъде закупи винта?
И въобще откъде мога да закупя качествен винт 12,14 и 16 мм.и стъпка 4-5 мм.
Предпочитам с правоъгълна резба ,но и трапецовидна ще свърши работа.
Купих от Евроболт мостра но се оказа от много мек материал.
Поздрави
tsenkov - специалист
STEPER написа:
tsenkov написа:
Вчера си купих и винт14х4 но още не сън направил гаиката за да видя как се държи.
tsenkov,
Откъде закупи винта?
И въобще откъде мога да закупя качествен винт 12,14 и 16 мм.и стъпка 4-5 мм.
Предпочитам с правоъгълна резба ,но и трапецовидна ще свърши работа.
Купих от Евроболт мостра но се оказа от много мек материал.
Поздрави
Винта го купих от ЯВОР-Пловдивчани го знаят.имат Ф10х3 Ф12х3 Ф14х4 нагоре не питах.Мисля че имат и Ф16х5. Всичко е внос от Германия,но цените са като за нас.Мога ли да попитам защо ти е винт с правоъгълна резба?как ще регулираш луфта?Правоъгълните винтове са за силово предаване ако мога така да се изразя-винтови крикове,водещ винт на струговете и др.За нашите цели трапецовиден и СВД. Какво разбираш под качествен? За мен качествен е да е гладък, за да мога с малко допълнителна обработка да го вложа в машината. По принцип тези винтове се накатяват от по меки стомани за да се получи по гладка повърхност и да не е голямо усилието.Произвеждах скоби за ауспух и си накатявах сам резбата на шпилките работил съм с Ст3, Ст45 и А12 наи добре ставаха с Ст3.Всички са меки. Дори водещия винт на струга ми-С11 е мек.Какво те притеснява?
tsenkov - специалист
Lumin написа:
Колега това е перфектна механика, но преди 7-8години когато си я купих не бях слушал г-н Филев и и разглобих еднотоСВД. Събиране няма. Даже преди няколко дни пуснах снимки на двигателите че търся такива но никои не се обади.Направи и една хубава ос Z и ще стане чудна машина за дребни детаили. Ако не ти се занимава или искаш нещо по голямо- обади се.
MrMurdjo - майстор
@STEPER
http://www.baktrade.com/bg/
В София са на "Илиянско шосе", ще намериш данните в сайта. Аз от там съм взел 14х4, но още не съм ги монтирал.
STEPER - специалист
tsenkov,MrMurdjo
Благодаря Ви за информацията.
tsenkov
Нищо не ме притеснява.
Знам,че винтовете се накатяват от меки стомани,но не много меки,както степенувах мострата в моя пост.
А доколкото знам след това се подлагат и на допълнителна обработка.
А за качество имах пред вид изработката- да бъде гладък,по възможност полиран.Да има канал за смазване и т.н.Не знаех,че предлаганите от Явор са немско производство.По принцип немските винтове се предлагаха преди на високи цени.
За правоъгълната резба си прав,може да се каже,че са силови.Започнал съм нов проект на струг.
Поздрави

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: